Prvý krát za volantom
-
mihalswk
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Prvý krát za volantom
V kolkých rokoch ste sedeli prvý krát za volantom?? ,.,.,.,.,.
ja som mohol mat asi 12 - 13 ,.,.,.nepamatam
ja som mohol mat asi 12 - 13 ,.,.,.nepamatam
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
No ja prv než som chytil volant v aute a išiel, som sedel na traktore a tam sa v podstate učil aj základy, si myslím že traktor je dobrý na učenie
To som vtedy začal chodiť do školy, ale už si to nepamätám presne, takže tiež okolo 7 rokov - na traktore a o niečo neskôr aj na aute už sám, ale to bolo len také že - 5m. dozadu a 5m. dopredu
Ešte že som patril vzrastovo ku tým vyšším a niečo som aj videl cez to čelné sklo 
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
to nezalezi od toho ci si uz v aute sedel alebo nie ... uvidis v autoskole
... poznam najmenej dvoch ludi co sedeli prvy krat v autoskole za volantom a nesoferuju zle
...
//autoeditácia príspevku ( 05 Apr 2009, 13:47 )
Flinstone -> soferovanie nieje o tom ci sa pohnes s autom z miesta
... ani o tom ci jazdis po bocnej ceste pri baraku ... soferovanie nespociva v troch pedaloch a volante, ale aj v tom co sda deje na ceste, v rieseni nekonecneho radu situacii
...
//autoeditácia príspevku ( 05 Apr 2009, 13:47 )
Flinstone -> soferovanie nieje o tom ci sa pohnes s autom z miesta
3 roky je fakt chvíľaInnocence napísal:Ešte som nesedel.. ako šofér na viac ako 50m teda.. Myslíte, že bude problém s vodičákom? Mám 15, vodičák je tu už zachvíľu..
V autoškole ťa všetko naučia. To sa nemáš čoho báť. Ja som 1. krát sám riadil asi týždeň pred 1. jazdou v autoškole a predstav si, že aj napriek tomu som vodičák spravil na 1. krát
súhlasímnordkapp_pb napísal: soferovanie nieje o tom ci sa pohnes s autom z miesta... ani o tom ci jazdis po bocnej ceste pri baraku ... soferovanie nespociva v troch pedaloch a volante, ale aj v tom co sda deje na ceste, v rieseni nekonecneho radu situacii
![]()
...
-
Shark NX
Addict
Nemusi byt ziaden problem.Innocence napísal:Ešte som nesedel.. ako šofér na viac ako 50m teda.. Myslíte, že bude problém s vodičákom? Mám 15, vodičák je tu už zachvíľu..
Ja som pred vodicakom nejazdil vobec. Akurat parkrat z Brachom na parkovisku rozbehy atd.
Zvysok bol len z Pozorovania lebo som vzdy jazdil ako spolujazdec.
V autoskole som mal akurat tak stres ci sa zmestim, ci to stihnem a pod.
No na kolenách otcovi už v nejakých 7 rokoch a priamo sám za volantom asi v 13 rokoch. Celkom mi to pomohlo, lebo keď si spomeniem, aké som mal nervy sa pohnúť, keď som sedel sám v aute s otcom a on mi hovoril, čo mám robiť. Nechápal som, zdalo sa mi to strašne komplikované. Keby mi to začal vykladať až inštruktor v autoškole, asi ju ešte doteraz robím
Ale nie, párkrát to treba vyskúšať a presvedčiť rodičov, aby vás nechali ísť za volant, lebo v autoškole vám to fakt pomôže, keď budete mať základy rozbehu auta a aké také malé skúsenosti v jazde.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
hlavne je dobre si vybrat dobru autoskolu, kde ti vysvetlia vsetky zaklady, nie len ze ta posadia do atua a povedia pomaly pridavaj a plynule pustaj spojku ... takto vedeni ziadi su ti ktori vytacaju auto do nepricetnosti a kape im to na prechodoch a krizovatkach ...
... ja nedam nad autoskolu dopustit ... vsetko bolo dopodrobna vysvetnele ... najtazsie je adaptovat sa na citlivost spojky .. preto sme mali na zaciatku skvely trening -> v miernom kopceku si mal auto udrzat na mieste iba pomocou spojky (bez brzd, plynu) a potom sa pomaly rozbehnut (bez plynu) ... tam dostanes skvely cit do nohy
... (( a nie, netrpi spojka viac ako pri debilnom vytacani motora a plynulom pustani spojky, pripadne style priskokom vpred
))
... ja nedam nad autoskolu dopustit ... vsetko bolo dopodrobna vysvetnele ... najtazsie je adaptovat sa na citlivost spojky .. preto sme mali na zaciatku skvely trening -> v miernom kopceku si mal auto udrzat na mieste iba pomocou spojky (bez brzd, plynu) a potom sa pomaly rozbehnut (bez plynu) ... tam dostanes skvely cit do nohy
-
nordkapp_pb
Hardcore addict