Prvý krát za volantom

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
cubix
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa cubix »

nordkapp_pb napísal:
... ja nedam nad autoskolu dopustit ...
Chodil si do autoskoly v PB? Ak hej tak ku komu ak sa smiem spytat :)

Inak ja som prvy krat "seriozne" isiel autom az v 17tich. Pred tym ma to nejak nelakalo.
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

21robo21 nie si taka lama.Ja som este poriadne ani nenastartoval.Teda vlastne iba co som urobil bolo ze som stlacil spojku ked som chcel ist z kopca :D.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

cubix napísal:Chodil si do autoskoly v PB? Ak hej tak ku komu ak sa smiem spytat :)
... jop, chodil som k Bandurovi (na OA) :-)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

prvykrat za volantom tak 4,5,6 - ale to bolo take, ze na kolenach a prejdi dvorom od vjazdu z ulice ku garazi :)

Prvykrat sam za riadenim tak cca. v 13tich, a hned z ostra - rozjazdy do kopca s rucnou, bez rucnej, otacanie, cuvanie, vyybanie sa (protiiduci Zetor na polnej ceste :D ) a. p. :) Vobec zaklady vedenia vozidla mi nerobili nikdy problem a take veci ako "Tu mas kluce, vycuvaj mi na ulicu" boli celkom bezne... V autoskole sa to odrazilo tym, ze na cvicisku som spravil asi 3-4 kolecka a so slovami ze taku plynulost na prvej jazde davno nemal ma instruktor odlifroval do premavky.
mihalswk
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mihalswk »

ked ratame aj na kolenach tak 7-9 rokov ,.,.,..a normalne som jazdil na Punte:D:D
ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ
Star
Star

Príspevok od používateľa ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ »

prvy krat ani nwm ale sam na aute som siel cca 12 nwm presne btw sam ako sam v aute :D a bolo to tych 25m tam a 25 naspat :D btw teraz mam 16 a sem tam sa zaveziem ked mam chut a samozrejme od rodicov povolene ...
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

fuuu.. moc si nepamatam, ale ja som vedel v 15 soferovat vetriesku... v nejakych 12-13 som sa prvy krat pohol na luke (trosku som to tam pooral :D ) paradox je to, ze skor som vedel soferovat vetriesku ako osobak. ked som robil vodicak B, tak to bolo asi druhy krat v mojom zivote, co som soferoval osobak :roll:
Firestone
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Firestone »

ja mal som 5 - 6 rokov - ale len som soferoval ---volantom
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa FABi2 »

Ja som začínal asi ako prvý krát písal Shark NX – pred vodičákom vôbec, len občas niečo na parkovisku poprípade nejakej bočnej ceste...

Takže cca 15-16-17 rokov som mal keď prebiehali moje „pokusy“ o to aby som nemal ten zázračný „skákajúci benzín“. A malo to aj svoje plus – v autoškole som nezačínal aspoň od nuly.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Ja som prvy krat riadil auto asi tesne pred 18kou, potom uz len v autoskole na fabii 1.4, kde mi to celkom dobre islo a skusky som urobil na prvy krat. Mal som dobreho instruktora, prva jazda hned v meste a kratka instruktaz v aute pred jazdou a celkom to slo.
lacijawa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lacijawa »

V 14-tich som išiel sám. Peugeot 406. Na Jawke od 12.
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

ja v 12 ked starky robil v autoskole
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

tak sedel som aj ked som mal 3 ale šoferoval som až v autoškole čo bolo v 21 :(
Fabo napísal:V autoskole sa to odrazilo tym, ze na cvicisku som spravil asi 3-4 kolecka a so slovami ze taku plynulost na prvej jazde davno nemal ma instruktor odlifroval do premavky.
tak ako ty bol na tom jeden môj frend v aute bol v kuse a šoferuje asi od vtedy ako dočiahol na pedále :) od 17-tich aj po meste bez vodičáku - nebál sa.. a ked robil vodičák tak nechodil ani na jazdy nič a ked prišli testy a šil robiť cvičisko hh tak ho celé spravil v troječke a pohral sa ručnou hh.. kočka čo mala ísť za ním sa hnusne rozrevala, že ona nespraví :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Prvý krát som naštartoval auto asi v 5tich rokoch.. na jednom odpočívadle.. naši sedeli na lavičke vedľa auta a ja som sa dnu hral.. a zrazu som zbadal kľúčik a otočil ním. Keďže bola zaradená jednotka, auto pekne nadskočilo a okamžite zdochol motor, takže som ďaleko nezašiel.

Sám som potom skúsil šoférovať v 11 rokoch, keď otec učil mamu na jednom parkovisku, tak som si to skúsil aj ja.. ale ešte som poriadne nedosiahol na spojku, takže to bolo nič moc..

A potom až v 17tich, keď som začal robiť autoškolu, avšak pred prvou jazdou mi dal osqo opäť na tom istom parkovisku pár skúšobných okruhov.. a tak v autoškole hneď prvá jazda smerovala z košického kruhového objazdu na Moldavskej dolu na nám. Osloboditeľov a Jantárovú.. boli to pekné šoky.. už vtedy bývala poobedňajšia špička, ale s tou súčasnou sa to našťastie nedá zrovnať.

:)

//Pre autora K- ..ako inak by mohlo auto naštartovať a podskočiť, keby v zapaľovaní nebol kľučik??? :D
mihalswk
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mihalswk »

Jawka:D:D LOL,.,.to tiez som mal ale 12,13 rokov tak volako:D:D .,.,,.haluz jak svina,..,skoda ze teraz nejde :( :(
Nyssow
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Nyssow »

V lete (toto), keď som mal ešte štrnásť na dovolenke na takej požičanej rachotine .. ma otec učil štartovať + mierne šoférovať - trochu som si zajazdil na hotelovom parkovisku .. :)
Godlub
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Godlub »

V 12 som sa naučil jazdiť...
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

No je rozdiel naucit sa ovladat auto a naucit sa jazdit v cestnej premavke. Ale su aj sikovny chlapci, napr. ako ti co corli autobus a pekny kus sa snim previezli. :D
Mastros
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Mastros »

Bola jesen a mal som vyse 5 rokov, ked som bol s tatom orat, on soferoval, ja som sa len vozil. Nieco sa mu nepacilo na brazde, tak mi povedal, nech si sadnem za volant a drzim sa v brazde. Na spojku som nedosiahol, ledva som videl von, tak som aspon bocnym okienkom z nasho ZETORa 6945 vykukal na koleso. Strasne som bol dolepeny.
A na traktoroch (mame ich 4 + jeden pasovy, ale ten som nezazil nastartovany) jazdim viac-menej pravidelne, hlavne v lete.
Minule ma tatko zobral normalne do premavky, ked sa s jednym zahrabal pri Vahu do strku (bol po strk, robili sme murik od suseda a prijazdovku do garaze) a potreboval, aby som ho druhym vytiahol.

Auto som prvy raz okusil v 13, SKODA 100L. Hroza, ani von som riadne nevidel. Teraz celkom casto (takmer pri kazdom vyjazde) auto vycuvam, zacuvam... par krat sme sa boli aj okolo Vahu prejst, kym som neoblizal mlade agaty, ktore rastu pomaly aj na ceste a troska neskrtol metalizu.
Jedna sa o Ford Fiesta.

Motorku som este neskusil ziadnu, ani tu elektricku z telesopu za 6 litrov. Zeby som skusil toto leto opravit toho pincla, co nam len hnije kdesi vonku... ? Lakave. Ak mate nejake manualy, idle v digitalnej forme, na tieto motorky, piste SS. :)

Z tych hosp. srand ma laka este kombajn, ale to je vazne velka mrda, pred tym mam este velky respekt. :)

Kto mi neveri? Chcete foto ako ho "je*em" po zahradnej dialnici? :lol:
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Asi v piatich rokoch traktor po poli :D No, teda ja som iba drzal volant, plyn bol zaseknuty a iba som ho fakt drzal :D. Ale vtedy som bol king 8)
Napísať odpoveď