aký prehrávač .mp3 v linuxe?

Všetko ohľadom Linuxu...
orthe
Light Expert
Light Expert

aký prehrávač .mp3 v linuxe?

Príspevok od používateľa orthe »

Zdravím.........potrebujem nejaký prehrávač v linuxe na .mp3 prípadne flac aby mal aj nejakú knižnicu na hudbu(aby som nemusel hľadať pri každom zapnutí prehrávača súbory).........fakt neviem ktorý je najlepší......Poraďte pls[/quote]
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

aké distro? aké grafické prostredie? ...
skúšal si popozerať v repozitároch? Myslím že amarok alebo kaffeine by sa ti celkom mohol pozdávať a mal by tam byť
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

KDE → Amarok
Gnome → Audacious, XMMS, Rhythmbox
orthe
Light Expert
Light Expert

v repozitároch som pozeral je ich tam moc takých o akých som nepočul,amarok moc nemusím....mám Mandrivu powerpack 2009
Cesar
Addict
Addict

Cesar napísal:KDE → Amarok
Gnome → Audacious, XMMS, Rhythmbox
Ked si nasiel tak s google najdi screenshoty, keď nič tak ani linux nemusíš, môžeš stále pužívať windwos xp/vista a iné prehrávače. :wink:
Shrekzv
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shrekzv »

odporucam XMMS....mal som amarok ale pri zvyseni hlasitosti chrcala hudba....inac s ami pacil...ale toto bolo nanic...XMMS maximalna spokojnost....
Cesar
Addict
Addict

Shrekzv napísal:odporucam XMMS....mal som amarok ale pri zvyseni hlasitosti chrcala hudba....inac s ami pacil...ale toto bolo nanic...XMMS maximalna spokojnost....
Také sú tie noob-friendly distribúcie, stáva sa. Buď tomu rozumieš a nastavíš čo treba a za 3 sekundy už je to ok, ale keď to nevieš tak máš smolu. :)

Amarok používam dlhé roky, no prolem samozrejme. :) Winamp a tak ani Winamp-klóny nemám príliš rád ale tak isto dobre funguje aj Audacious a XMMS.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Kedysi som pouzival XMMS a pacil sa mi, no ani za svet som nemohol najst balicek pre kubuntu, tak som ho musel skompilovat rucne a zdal sa mi okripleny o mnozstvo funkcii, tak neviem :?
a v kubuntu je amarok, ale pri nom sa mi nepaci, ze nie je schopny nacitat do playlistu mojich zhruba 4000 mp3 suborov - normalne sa zasekne a nic sa neda robit :roll:
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Mek napísal:Kedysi som pouzival XMMS a pacil sa mi, no ani za svet som nemohol najst balicek pre kubuntu, tak som ho musel skompilovat rucne a zdal sa mi okripleny o mnozstvo funkcii, tak neviem :?
a v kubuntu je amarok, ale pri nom sa mi nepaci, ze nie je schopny nacitat do playlistu mojich zhruba 4000 mp3 suborov - normalne sa zasekne a nic sa neda robit :roll:
Kedysi davno mi chrono pisal, ze audacious vychadza z xmms. Ono je to aj priamo na strankach projektu: http://audacious-media-player.org/ A ten v repozitaroch urcite mas. Je skutocne celkom dobry. / nechcem povedat, ze vyborny :) /

p.s.: A tu su uz prichystane balicky pre tvoju distribuciu: http://www.pvv.ntnu.no/~knuta/xmms/ Skor tam bol asi problem so zavislostami, ako samotnym balickom. Ty musis vediet :)
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

Pre gnome doporučujem exaile!
Je to takpovediac klon amaroku, a je perfektny... :)
addictor
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa addictor »

ja zas odporucam Audacious... mal som najprv XMMS, no z neznamej priciny sa zrazu nespustil... s Audaciousom som nadmieru spokojny... :)
SAmo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa SAmo »

mpd + sonata !
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

Dunlop napísal:Pre gnome doporučujem exaile!
Perfektny urcite nieje, ale snazi sa co najviac kopirovat amarok :) Tiez ho asi odporucam... Hoci je dost jednoduchy.
Deafboy
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

banshee

Príspevok od používateľa Deafboy »

V pohode je aj Banshee, ale počkal by som ako sa bude uberať jeho vývoj, lebo teraz má dosť bugov. Je to ale niečo ako vylepšený rhythmbox a vzhľad aj pluginy sa mi páčia. Má plugin pre last.fm, dokonca ponúka podobnú hudbu na last.fm pri počúvaní lokálnych mp3. Má ale trochu vadnú knižnicu, pretože (aspoň mne) zoraďuje nelogicky hudbu (akoby nepoznal abecedu, napr. č edšte pred a a podobne)
orthe
Light Expert
Light Expert

Dunlop napísal:Pre gnome doporučujem exaile!
ja som práve hľadal nejaký klon amaroku....lebo ten robí nezmysly....a nechce sa mi ich riešiť...ale aj rythmbox je dobrý
Napísať odpoveď