vratenie bez udania dovodu a na to kupenie spat. LCD

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
johny_sk
Professional
Professional

vratenie bez udania dovodu a na to kupenie spat. LCD

Príspevok od používateľa johny_sk »

Takze situacia je takato, dnes som si kupil monitor u czc. Funguje perfektne a musim uznat ze az teraz som si vsimol jeden chybny pixel...

Chcem preto zajtra hned ist monitor vratit spat bez udania dovodu a pytat si naspat peniaze. Mozem hned obratom kupit druhy rovnaky v tej istej predajni? lebo tento konkretny model nemaju skoro v ziadnom shope...
Za akekolvek rady, pripadne skusenosti z tejto oblasti diky.
patro16
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa patro16 »

vyskusaj ten chybny pixel prstom "rozmasirovat" niekedy to pomoze
s tym vratenim ti nepomozem
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

lenze vies... zalezi od toho aky velky mas ten monitor.. pokial ja viem, tak na 19" je povolenych 5 pixelov vadnych (to bolo davnejsie, netusim ako to je teraz) takze ako reklamaciu by ti to neuznali. to vratenie by bolo teoreticky mozne, ale hlavne to zalezi na serioznosti shopu a na ochotnosti predajcov. az natrafis na dementa, tak nepochodis... neviem co by bolo najrozumnejsie ale asi povedat, ze nie si spokojny s vyrobkom...
johny_sk
Professional
Professional

no ja ho nechcem vratit kvoli tomu jednemu chybnemu pixelu oficialne..., to by mi nezobrali... je to sirokouhla 24'' ;)
rozmasirovat som ho skusil...

chcem to vratit bez udania dovodu (kedze som ho kupoval dnes), dostat naspat cash a hned kupit v tom istom shope druhy rovnaky...
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

sak samozrejme.. len blbec by povedal, ze sa mu nepaci vadny pixel... nemam skusenosti s tym vracanim bez udania dovodu, ale tusim to je do 10 dni alebo ako.. to fakt neviem. ja mam vacsinou stastie, ze vsetko co kupim mam v 100% stave...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ak sa nemýlim, tak bez udania dôvodu to môžeš vrátiť iba v prípade kúpy cez Internet. Ak si kupoval LCD cez Internet, nie je žiadny problém ho vrátiť a zobrať iný. Ak si ho kupoval osobne, tak tam už asi problém bude, avšak všetko záleží na konkrétnom obchode a predavačovi (interné smernice, dbanie na spokojnosť zákazníka, ochota predavača)..
johny_sk
Professional
Professional

no prave..., kupoval som ho cez internet, len som ho bol zaplatit a prevziat osobne..., teda by sa to snad malo stale ratat ako nakup cez internet, nie?

este sa snazim ten pixel ozivit..., predsalen, cerveny by mohol ist..., ale nejako sa mu velmi nechce...
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

len taka mala vsuvka ze my sme pred tyzdnom kupovali jedno dvdcko v tescu a na druhy den sme ho vratili naspak proste ze niesme spokojni a vsetko bez problémov..peniaze sme mali za 10minut
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa makaveli »

johny_sk napísal:no prave..., kupoval som ho cez internet, len som ho bol zaplatit a prevziat osobne..., teda by sa to snad malo stale ratat ako nakup cez internet, nie?
myslim, ze pri osobnom prevzati sa nevztahuje ten zakon na to vratenie do x dni bez udania dovodu pri nakupe cez internet.. pointa toho vratenia je ta, ze si nemal moznost to vyskusat, kdezto pri osobnom prevzati ta moznost je..
Opak: u retazcov je to vacsinou inak ako u maloobchodnych predajni.. oni maju okrem zakonom ulozenych povinnosti este dalsie svoje vyhody a to, ze napr. nejake druhy elektroniky, ako napr. to dvd mozes vratit do niekolkych dni alebo tyzdnov..
johny_sk
Professional
Professional

takze..., nebol problem ziadny, dokonca som sa dozvedel, ze DELL ma zaruku 0 vadnych pixelov na vsetko monitory (aj ked pri tomto modeli som to u nich na webe nenasiel), teda mi stacilo brnknut do DELLu.
Takto som do piatka bez noveho monitora na starom..., kedze rano sice mali 2 kusy skladom, ale kym som sa tam dostal zo skoly, uz boli predane...v piatok si mam prist po novy, dostal som cash back.

K moznosti vyskusania..., ta tu sice pri osobnom prevzati vraj je, ale skus tam prenasat monitor k niekomu do kancelarie, aby to mali k comu vobec pripojit (kedze vydaj je priamo v sklade a tam si to neodskusas, lebo nie je kde) a potom prezerat chybne pixely..., od toho maju tych 14 dni...
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa makaveli »

johny_sk napísal:K moznosti vyskusania..., ta tu sice pri osobnom prevzati vraj je, ale skus tam prenasat monitor k niekomu do kancelarie, aby to mali k comu vobec pripojit (kedze vydaj je priamo v sklade a tam si to neodskusas, lebo nie je kde) a potom prezerat chybne pixely..., od toho maju tych 14 dni...
no ved hej, ale to uz zakon nedefinuje, ktore vyrobky si mozes odskusat a ktore nie, ide o princip.. ja si stale myslim to, ze ked si to sice objednas cez net, ale preberies to osobne, tak na to sa "zakon o vrateni penazi pri nakupe cez internet" nevztahuje
Napísať odpoveď