vratenie bez udania dovodu a na to kupenie spat. LCD
vratenie bez udania dovodu a na to kupenie spat. LCD
Takze situacia je takato, dnes som si kupil monitor u czc. Funguje perfektne a musim uznat ze az teraz som si vsimol jeden chybny pixel...
Chcem preto zajtra hned ist monitor vratit spat bez udania dovodu a pytat si naspat peniaze. Mozem hned obratom kupit druhy rovnaky v tej istej predajni? lebo tento konkretny model nemaju skoro v ziadnom shope...
Za akekolvek rady, pripadne skusenosti z tejto oblasti diky.
Chcem preto zajtra hned ist monitor vratit spat bez udania dovodu a pytat si naspat peniaze. Mozem hned obratom kupit druhy rovnaky v tej istej predajni? lebo tento konkretny model nemaju skoro v ziadnom shope...
Za akekolvek rady, pripadne skusenosti z tejto oblasti diky.
lenze vies... zalezi od toho aky velky mas ten monitor.. pokial ja viem, tak na 19" je povolenych 5 pixelov vadnych (to bolo davnejsie, netusim ako to je teraz) takze ako reklamaciu by ti to neuznali. to vratenie by bolo teoreticky mozne, ale hlavne to zalezi na serioznosti shopu a na ochotnosti predajcov. az natrafis na dementa, tak nepochodis... neviem co by bolo najrozumnejsie ale asi povedat, ze nie si spokojny s vyrobkom...
Ak sa nemýlim, tak bez udania dôvodu to môžeš vrátiť iba v prípade kúpy cez Internet. Ak si kupoval LCD cez Internet, nie je žiadny problém ho vrátiť a zobrať iný. Ak si ho kupoval osobne, tak tam už asi problém bude, avšak všetko záleží na konkrétnom obchode a predavačovi (interné smernice, dbanie na spokojnosť zákazníka, ochota predavača)..
-
makaveli
King
- Kontaktovať používateľa:
myslim, ze pri osobnom prevzati sa nevztahuje ten zakon na to vratenie do x dni bez udania dovodu pri nakupe cez internet.. pointa toho vratenia je ta, ze si nemal moznost to vyskusat, kdezto pri osobnom prevzati ta moznost je..johny_sk napísal:no prave..., kupoval som ho cez internet, len som ho bol zaplatit a prevziat osobne..., teda by sa to snad malo stale ratat ako nakup cez internet, nie?
Opak: u retazcov je to vacsinou inak ako u maloobchodnych predajni.. oni maju okrem zakonom ulozenych povinnosti este dalsie svoje vyhody a to, ze napr. nejake druhy elektroniky, ako napr. to dvd mozes vratit do niekolkych dni alebo tyzdnov..
takze..., nebol problem ziadny, dokonca som sa dozvedel, ze DELL ma zaruku 0 vadnych pixelov na vsetko monitory (aj ked pri tomto modeli som to u nich na webe nenasiel), teda mi stacilo brnknut do DELLu.
Takto som do piatka bez noveho monitora na starom..., kedze rano sice mali 2 kusy skladom, ale kym som sa tam dostal zo skoly, uz boli predane...v piatok si mam prist po novy, dostal som cash back.
K moznosti vyskusania..., ta tu sice pri osobnom prevzati vraj je, ale skus tam prenasat monitor k niekomu do kancelarie, aby to mali k comu vobec pripojit (kedze vydaj je priamo v sklade a tam si to neodskusas, lebo nie je kde) a potom prezerat chybne pixely..., od toho maju tych 14 dni...
Takto som do piatka bez noveho monitora na starom..., kedze rano sice mali 2 kusy skladom, ale kym som sa tam dostal zo skoly, uz boli predane...v piatok si mam prist po novy, dostal som cash back.
K moznosti vyskusania..., ta tu sice pri osobnom prevzati vraj je, ale skus tam prenasat monitor k niekomu do kancelarie, aby to mali k comu vobec pripojit (kedze vydaj je priamo v sklade a tam si to neodskusas, lebo nie je kde) a potom prezerat chybne pixely..., od toho maju tych 14 dni...
-
makaveli
King
- Kontaktovať používateľa:
no ved hej, ale to uz zakon nedefinuje, ktore vyrobky si mozes odskusat a ktore nie, ide o princip.. ja si stale myslim to, ze ked si to sice objednas cez net, ale preberies to osobne, tak na to sa "zakon o vrateni penazi pri nakupe cez internet" nevztahujejohny_sk napísal:K moznosti vyskusania..., ta tu sice pri osobnom prevzati vraj je, ale skus tam prenasat monitor k niekomu do kancelarie, aby to mali k comu vobec pripojit (kedze vydaj je priamo v sklade a tam si to neodskusas, lebo nie je kde) a potom prezerat chybne pixely..., od toho maju tych 14 dni...