Ako rozchodiť HDD?
Ako rozchodiť HDD?
Mam v PC 2 HDD. Na jednom som sa (blbec) pohrával s particiami a potom prestal PC bootovať. Ak je ten zblbnuty HDD pripojeny, nenabootuje to ani z CD, DVD, USB-HDD, Flash, ani z primarneho disku. Pritom BIOS ten HDD pozna. Ale jednoducho aj reinstalacia sa zastavi este pred zobrazenim licencie.
Podarilo sa mi nejakym softvérom stiahnuť z toho zblbnuteho disku (na inom PC - s primitivnym BIOSom) takmer všeetko, čo na ňom bolo. Takže až taká tragédia to nie je. Ale potešilo by ma, keby som tých 150GB nemusel vyhodiť do zberu.
Podarilo sa mi nejakym softvérom stiahnuť z toho zblbnuteho disku (na inom PC - s primitivnym BIOSom) takmer všeetko, čo na ňom bolo. Takže až taká tragédia to nie je. Ale potešilo by ma, keby som tých 150GB nemusel vyhodiť do zberu.
HDD su projene na samostatne radice.BX napísal:...mas dobre nastavene master/slave disk?
HDD0 - master + DVD - slave
HDD1 - master
Skúšal som všetky možné pripojenia a prípustné kombinácie, ak je ten HDD pripojený, PC jednoducho nenabootuje. Ani z inštalačiek, ani z recovery CD, ani z USB Flash, na ktorom mam LowFormat propgram, ani z CD-windows_portable. Pritom ho BIOS deteguje spravne (ale to je asi iba info z firmware chipu z plošáku. Včera mi to nabehlo, vysosal som, čo dalo a dnes už nenabehol.
nejak mi nejde do hlavy preco ked pripojis na masinu disk ktory nemienis pouzit (rozumej v biose nastaveny boot z cd/diskety/ineho disku... preco ti to blbne, toto mi njeak zavana HW problemom daneho disku alebo neuplnym zvladnutim nastavenia biosu
niektore starsie stroje (mozno aj novsie ale naposledy som to videl na masien s celeron 266MHz) maju v biose moznost LOW LEVEL format hdd
ale ak ti na uplne inej masine OS nabehne a disk zobrazi mas lahke ho dformatovat odtial, popr aj prebehnut dakym nastrojom (pqmagic) na zjednotenie particii a pripadneho bordelu co sa tam mohol vyskytnut
potom je tu moznost ak mas win 98 disk pripojit zajazdy a cez swapmanager ho potom nacitat a normalne zo systemu sformatovat, winXP by to malo zvladat bez doplnkovych aplikacii, ale pri konstrukcii sa nikdy nepocita s tym (ak nemas suplik) ze disky budu menene za jazdy, cize sa ti moze stat ze nieco odpravis, tak to zvaz ako az posledne riesenie
poskusaj ci ti vezme boot z diskety do dosu, tak sa nenacitavaju vyssie blbinky, mozno ak tam ma daco hyperinteligelitne system a hned pri boote sa snazi na disk pozerat, a zobrat disk FDISK-om
mozno nic, ale za pokus to stoji
niektore starsie stroje (mozno aj novsie ale naposledy som to videl na masien s celeron 266MHz) maju v biose moznost LOW LEVEL format hdd
ale ak ti na uplne inej masine OS nabehne a disk zobrazi mas lahke ho dformatovat odtial, popr aj prebehnut dakym nastrojom (pqmagic) na zjednotenie particii a pripadneho bordelu co sa tam mohol vyskytnut
potom je tu moznost ak mas win 98 disk pripojit zajazdy a cez swapmanager ho potom nacitat a normalne zo systemu sformatovat, winXP by to malo zvladat bez doplnkovych aplikacii, ale pri konstrukcii sa nikdy nepocita s tym (ak nemas suplik) ze disky budu menene za jazdy, cize sa ti moze stat ze nieco odpravis, tak to zvaz ako az posledne riesenie
poskusaj ci ti vezme boot z diskety do dosu, tak sa nenacitavaju vyssie blbinky, mozno ak tam ma daco hyperinteligelitne system a hned pri boote sa snazi na disk pozerat, a zobrat disk FDISK-om
mozno nic, ale za pokus to stoji