lan vo firme

Všetko čo hľadáte a doteraz sa vám to nepodarilo zohnať smerujte sem...
nemelo
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

lan vo firme

Príspevok od používateľa nemelo »

Cawte !
Mam si vypracovat pracu na obhajobu maturitnej skusky. Dokumentaciu mam spravenu , len som chcel spytat ci niekto nerobil nieco podobne lebo neviem co mam dat do vypracovania. :? Vopred dakujem.
Fuxxo
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Fuxxo »

co takto zabit sem cele zadanie? lebo ak mas navrhnut lan vo firme, tak tam musi byt zadany pocet compov, podla poctu compov si navrhnes triedu IP a strukturu siete. ak to potrebujes aj softikovo aby to fungovalo, tak je nato soft Boson Netsim alebo tak nejako... 3 roky som v tom nerobil... ale urcite su jednoduchsie softiky v ktorych a to da spravit...
nemelo
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Fuxxo napísal:co takto zabit sem cele zadanie? lebo ak mas navrhnut lan vo firme, tak tam musi byt zadany pocet compov, podla poctu compov si navrhnes triedu IP a strukturu siete. ak to potrebujes aj softikovo aby to fungovalo, tak je nato soft Boson Netsim alebo tak nejako... 3 roky som v tom nerobil... ale urcite su jednoduchsie softiky v ktorych a to da spravit...
thx dam to sem , ale dokumentaciu mam som to spravil v autocade .. inac v tom Boson Netsim ?? myslis ze by to bolo lepsie ??
Prílohy
2
2
1
1
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

necital som zadanie... ale v tom bosone sme my navrhovali siete... je to ovela lepsie spracovane ako to co si pridal ty ten obrazok s miestnostami... pri strukture siete by som povedal, ze nie je potrebne kde su dvere a tak. ono su urcite lepsie softy. ja uz by som v tom nevedel robit :) to nebola pre mna zazivna vec :roll:

vypada to nejako takto v tom bosone
Prílohy
2zya7gn.jpg
nemelo
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

1

tak ten obrazok to som ja nerobil :) ja som robil iny :) to sme dostali k tomu
idem to vyskusat v tom Bosone uz ho mam naistal potom sem hodim vysledok ak mi to pojde :)

toto je moja praca myslis ze by mohlo byt aj toto ?
Prílohy
moja praca
moja praca
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

caf,

tak na nakres kabelaze pouzi jednoznacne AutoCad (ako si aj pouzil) a na logicke zapojenie siete pouzi Microsoft Visio

daco som narychlo zbuchal...najdes to v prilohe, aby si mal predstavu ako by to mohlo vyzerat
Prílohy
LAN vo firme.jpg
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

nemelo: A kde je problem??? Napises tam, ze server bude mat nejaky Unix, Linux ci Windows, ktory bude nastaveny na DHCP. Na zaklade MAC adresy sa pripradi IP adresa, samozrejme vsetko automaticky cez DHCP. Kable potahas nejakymi listami ku serveru, mozes tam este hodit nejake tie switche ci podobne kraviny. Kedze nepises nic co blizsie by si potreboval, tak tazko nieco poradit.
meffisto
King
King

tak prave o to ide.
Zo zadania to jasne nevyplyva a tak ake aktivne prvky tam pouzije, to je jeho vec.
Samozrejme taky linux ti nahradi router aj firewall ak chces lacnejsie riesenie.
Z mojho pohladu, velakrat v dnesnej dobe vykon firmy stoji na kvalitnej sieti a tak by som na komponentoch urcite nesetril :) obzvlast v pripade ak ide len o taketo "virtualne" zadanie
nemelo
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

thx vsetkym este by som potreboval poradit komponenty pre tuto siet ... myslim komponenty pre server (hardware) take najoptimalnejsie

//autoeditácia príspevku ( 16 May 2009, 19:17 )
thx :) vsem obhajil som to na dwojecku co si myslim ze staci :))
meffisto
King
King

nemelo napísal:obhajil som to na dwojecku co si myslim ze staci :))
tak ti gratulujem
Napísať odpoveď