Pokuta za prilbu
Pokuta za prilbu
zdravim vas vsetkych, tak dneska som siel na bajku (ako obvykle bez prilby) a zastavili ma policajti, a ze nemam prilbu, tak som zahral troska blbecka ze o tom neviem a prepieklo sa mi to. ale co ma zaraza je pokuta co mi chcel nasolit, vraj 60EUR, a v jednom denniku bol zoznam pokut a tam aj ich vysky a tam je ze za jazdu na bicykli mimo obe je 10EUR, ako dostal policajt tych 60??? nechcel ma oklamat???
btw, nasi polacajti maju aj par preslapov u nas, ako inkasovanie za spravenie skusok na autoskole, a zatial sa im nic nestalo ako som pocul, stale si drzia svoje miesto, nemali by byt potrestany????
btw, nasi polacajti maju aj par preslapov u nas, ako inkasovanie za spravenie skusok na autoskole, a zatial sa im nic nestalo ako som pocul, stale si drzia svoje miesto, nemali by byt potrestany????
Nový zákon o cestnej premávke preto zavádza povinnosť pre cyklistov nosiť mimo obce ochrannú prilbu. Deti do pätnásť rokov musia mať na hlave prilbu aj pri jazde na bicykli v mestách a obciach. Cyklisti a tiež chodci podľa nového zákona majú mať za zníženej viditeľnosti mimo obce na sebe aj reflexné prvky, aby ich vodič auta včas zaregistroval. „V prípade, že cyklista alebo chodec nebude mať príslušné vybavenie, policajt mu môže udeliť pokutu do výšky 60 eur (1 807 korún),“ objasňuje policajný hovorca Viktor Plézel.
Chlapce, kto na SLOVENSKU kedy potresta POLICAJTA? Neexistencia, nonsens. 60€ je neprimerane vela, sadzba za jazdu bez prilby je jasna, odmietol by som zaplatit. Osobne si myslim, ze Ta chceli natiahnut tak, aby si dal kazdemu po 10€ do vacku a tvaril sa akoze nic. Bohuzial, takto to chodi. Mal si stastie.
no hej ale za krasneho dna ti hadam netreba prislusne prvky....naco mi je reflexna vesta ked svieti slnko..to ma byt v znizenej viditelnosti a nie ked slnko prazi tak sa naobliekam..a este ked si dam prilbu, ved v tom sa mi bude hlava potit a este ten smrad z nej,ten polystiren ci co tam je.
//autoeditácia príspevku ( 13 Apr 2009, 22:41 )
a raz ma zastavili policajti slovami: ,,Zastav lebo ti strelim jednu." kua a skoda ze som si to nenahral.
a raz ma zastavili policajti slovami: ,,Zastav lebo ti strelim jednu." kua a skoda ze som si to nenahral.
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
keď ma nejakí stretnú na mojej BMX21 (r.v. okolo 1990), ktorá nemá absolutne nič čo sa tyka bezpečnosti a ja nemám ani prilbu ani nič povinné + stane sa to na zablatenej poľnej ceste ďaleko od civilizácie, hrozí mi sankcia za to ?
Opomeňme nepravdepodobnosť, že by som na takomto mieste tých policajtov stretol.
Opomeňme nepravdepodobnosť, že by som na takomto mieste tých policajtov stretol.
písal už o tom aj Godlub (príspevok hneď pod prvým), reflexné prvky musia byť len v prípade zníženej viditeľnosti (tak ako si aj písal ty), pričom za reflexný prvok sa považuje nielen vesta, ale aj reflexný pásik, takže až tak naobliekaný byť nemusíš. Prilbu nenosím ani ja, ale môže nastať situácia, keď budeš ďakovať Bohu, že tá blbá vláda niečo také schválila.JohnyB napísal:no hej ale za krasneho dna ti hadam netreba prislusne prvky....naco mi je reflexna vesta ked svieti slnko..to ma byt v znizenej viditelnosti a nie ked slnko prazi tak sa naobliekam..a este ked si dam prilbu, ved v tom sa mi bude hlava potit a este ten smrad z nej,ten polystiren ci co tam je.
-
Suffel
Guru
tak v tomto s tebou aj suhlasim lebo ked vidim ako jazdia kamosi a potom si uvedomim ze aj ja tak jazdim tak mi pride az zle a hovorim si ze je to fakt dobra vec.. zatial ani ja prilbu nemam ale budem musiet nieco pozriet.. do reflexnej vesty by ma nikto nedostal ani keby co takze to neprichadza do uvahypinco napísal:písal už o tom aj Godlub (príspevok hneď pod prvým), reflexné prvky musia byť len v prípade zníženej viditeľnosti (tak ako si aj písal ty), pričom za reflexný prvok sa považuje nielen vesta, ale aj reflexný pásik, takže až tak naobliekaný byť nemusíš. Prilbu nenosím ani ja, ale môže nastať situácia, keď budeš ďakovať Bohu, že tá blbá vláda niečo také schválila.
to su mi veci.. bez prilby uz nejdem ani len po sidlisku, je to uz proste zvyk a nebezpecenstvo mozno este aj vyssie ako v lese
co ma stat a odvody spolocne s prilbami? kto si kupuje drahe hodinocky a co to ma s prilbou?
ked nezaplatis? neviem... dostanes predvolanie?
inak co sa reflexnych prvkov tyka, tak nic extra nepouzivam, jedine to, co je uz integrovane v danej casti prislusenstva/vybavy/oblecenia
// ty inteligent, co si ma okarmoval.. este nikdy si nepocul o takej srande, ze nove auta musia byt povinne vybavene systemom ABS? dokonca aj celnymi airbag-ami? spamataj sa, cmuk
a ty na com ficis? a preco je potom v aute vodic vratane spolujazdcov povinny byt priputany? preco je zavedene celodenne svietenie? preco je povinne ABS?JohnyB napísal:ja som evidentne proti povinnej prilbe, ved jedna sa o nasu bezpecnost, tak co sa stara do nas vlada, co mi da tento .... stat, nic, este aj na platoch nas okrada co su vysoke odvody, a oni?? kupuju si drahe hodinocky, vily atd. ale k teme, co by bolo ak odmietnem zaplatit pokutu?
co ma stat a odvody spolocne s prilbami? kto si kupuje drahe hodinocky a co to ma s prilbou?
inak co sa reflexnych prvkov tyka, tak nic extra nepouzivam, jedine to, co je uz integrovane v danej casti prislusenstva/vybavy/oblecenia
// ty inteligent, co si ma okarmoval.. este nikdy si nepocul o takej srande, ze nove auta musia byt povinne vybavene systemom ABS? dokonca aj celnymi airbag-ami? spamataj sa, cmuk
Ale ked ta niekto zrazi a ty zomries, tak z toho ma omnoho vacsie problemy ako keb si prezil.JohnyB napísal:Nehovorim ze prilba je zla vec, ale nemuselo by to byt povinne, jedna sa o nasu bezpecnost, a to by malo byt v nasom zaujme ci si ju dame alebo nie.
K reflexnym prvkom: vcera v noci som stretol cyklistu bez vesty a bol ako duch, vsimol som si ho az vdaka tomu, ze oproti isli auta a ja som videl, ze nieco prerusilo svetelne luce, inak nula bodov co sa tyka viditelnosti daneho cyklistu. S vestou je to 100x lepsie.
Kedz uz tak vravis tak mi povedz jediny rozumny dovod celodenneho svietenia.To aj ty doma ked si vybereas o 3tej poobede oblecenie v skrini tak si do nej zasvietis baterkou aby si lepsie videl?smejo napísal:to su mi veci.. bez prilby uz nejdem ani len po sidlisku, je to uz proste zvyk a nebezpecenstvo mozno este aj vyssie ako v lese
a ty na com ficis? a preco je potom v aute vodic vratane spolujazdcov povinny byt priputany? preco je zavedene celodenne svietenie? preco je povinne ABS?
co ma stat a odvody spolocne s prilbami? kto si kupuje drahe hodinocky a co to ma s prilbou?![]()
-
lollo
Professional
Jazdim na korculiach, prilbu nepouzivam kedze jazdim po cyklistaku resp chodniku ktory je pre mna vyhradeny takze tam sa z autom stretnem malo kedy...Co sa tyka reflexnych prvkov tak som nosil vestu ked som bol ku veceru jazdit alebo som sa vracal domov a bola uz tma, myslim si, ze to ma opdstatnenie ->skor ma zbada->skor spomali=nejzadi ako blazon
//este k tej prilbe, malo ludi som videl z prilbou aj co sa tyka cyklistov
//este k tej prilbe, malo ludi som videl z prilbou aj co sa tyka cyklistov
lollo.. náhodou.. podľa mňa dosť ľudí už chodí s prilbou.. mňa to až prekvapilo.
Akurát ja som cez Veľkú noc porušoval zákon, bo sme cestovali mimo a v tom cestovnom zhone som prilbu zabudol doma. Našťastie som chodil prevažne po poľných a obecných cestách, takže som policajtom nedal šancu ma drbať..

Akurát ja som cez Veľkú noc porušoval zákon, bo sme cestovali mimo a v tom cestovnom zhone som prilbu zabudol doma. Našťastie som chodil prevažne po poľných a obecných cestách, takže som policajtom nedal šancu ma drbať..
ale nechapem preco mi chcel udelit pokutu vo vyske 60eur. no nak si sadnu na sidlisko a nak davaju pokutu kazdmu dietatu do 15 rokov. som zvedavy ako to dopadne ked daju kazdemu 60eur
a co by robil policajt ked odmietnem zaplatit a nedam mu osobne udaje (berme do uvahy ze nemam OP pri sebe) a nepoviem mu kto som a odkial.
A prečo by nemal od Teba pýtať 60€, ak na to má právo? Obzvlášť ak si k nemu vystupoval podobným spôsobom ako vystupuješ tu na fóre.
Ak odmietneš poskytnúť údaje o sebe, policajt má právo Ťa predviesť na najbližšiu policajnú stanicu, kde sa pokúsi zistiť Tvoju totožnosť.. ak sa mu to nepodarí, tak by Ťa po 24 hodinách mal pustiť, pokiaľ zabudne na Tvoju chýbajúcu prilbu.
http://www.obroda.sk/clanok/2548/Kedy-m ... znosti%3F/
Ak odmietneš poskytnúť údaje o sebe, policajt má právo Ťa predviesť na najbližšiu policajnú stanicu, kde sa pokúsi zistiť Tvoju totožnosť.. ak sa mu to nepodarí, tak by Ťa po 24 hodinách mal pustiť, pokiaľ zabudne na Tvoju chýbajúcu prilbu.
http://www.obroda.sk/clanok/2548/Kedy-m ... znosti%3F/