Madari nas zachrania!

Diskusie na politické témy...

Suhlasite so mnou?

Vacsinou ano
53
11%
Vacsinou nie
429
89%

Celkom hlasov: 482

Cesar
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Cesar »

kali520 napísal:Ale tych tvojich 99% obyvatelov juhu bude urcite volit SMK.
Určite nie, pohľadaj na nete výsledky volieb podľa okresov, obcí a miest.
Cituješ niektorých politikov, členov rôznych pochybných hnutí a skupín, čo od nich čakáš? To nie sú obyčajní ľudia ale extrémisti.

V druhom rade realita je úplne iná, ako to nesprávne ale rád vykresľujú niektorí. Podľa týchto vyhlásení by tu mali byť denno-denne organizované strety medzi skupinami ľudí. Nič takého nie je, nebolo a som si istý, že ani nebude.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Cesar napísal:Určite nie, pohľadaj na nete výsledky volieb podľa okresov, obcí a miest.
Dobre, tak najaktunalnejasia, napr volby prezidenta. Radicova ktora je podporovana opoziciou a teda aj SMK dostala najviac hlasov na juznom slovensku, vid prilohu.

Dalej, vlastna skusenost, poznam vela madarov a vsetci volili a budu volit SMK, toto je nevyvratitelny fatk ze madari na slovensku vo velkej vacsine volia SMK.
Cesar napísal:Cituješ niektorých politikov, členov rôznych pochybných hnutí a skupín, čo od nich čakáš? To nie sú obyčajní ľudia ale extrémisti.
Citoval som Bugara byvaleho predsedu SMK byvalej koalicnej strany. Vyhlasenia Duraya a Csakyho sem davat nebudem lebo ich ciele su uplne jasne.

Dalej, absolutne ma nezaujima kto je extremista a kto nie, je to len oznacenie nepohodlenho cloveka pre tento zidosystem.
Cesar napísal:V druhom rade realita je úplne iná, ako to nesprávne ale rád vykresľujú niektorí. Podľa týchto vyhlásení by tu mali byť denno-denne organizované strety medzi skupinami ľudí. Nič takého nie je, nebolo a som si istý, že ani nebude.
Lebo ludia sa len robia ze namaju zaujem o politiku nakoniec sa ich nazori aj tak prejavia vo volbach a koho budu madari volit je jasne.
Prílohy
aaa34.jpg
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

kali520 napísal:Radicova ktora je podporovana opoziciou a teda aj SMK dostala najviac hlasov na juznom slovensku, vid prilohu.
Viem, ale to, že Maďari volia Radičovú je extrémizmus, keď Slováci tak to je prirodzené? Nevidím v tomto žiadnu logiku, prečo by to malo byť negatívne, že ju volili.
kali520 napísal:Citoval som Bugara byvaleho predsedu SMK byvalej koalicnej strany.
Citácie predstaviteľov SMK na webe SNS sú pre mňa vieryhodní minimálne. Všetci okrem predstaviteľov SNS sú slepí, hluchí?
kali520 napísal:Lebo ludia sa len robia ze namaju zaujem o politiku nakoniec sa ich nazori aj tak prejavia vo volbach a koho budu madari volit je jasne.
Áno, volia tých, ktorí sa zaoberajú aj ich problémami týkajúce sa menšinového vzdelávania a jazyka.
kali520 napísal:poznam vela madarov
Chodia na protištáne pochody a organizujú sa proti tebe alebo záujmom SR?
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Cesar napísal:Viem, ale to, že Maďari volia Radičovú je extrémizmus, keď Slováci tak to je prirodzené? Nevidím v tomto žiadnu logiku, prečo by to malo byť negatívne, že ju volili.
Co furt ten extremizmus? Logiku toho vsetkeho som ti vysvetlil, Radicova je podporovana koalicou teda aj SMK.
Cesar napísal:Citácie predstaviteľov SMK na webe SNS sú pre mňa vieryhodní minimálne. Všetci okrem predstaviteľov SNS sú slepí, hluchí?
Tieto citacie su vseobecne znama vec a je uplne jedno kym alebo kde su uvedene (riesis nepodstatne malichernosti na ukor podstaty)
Cesar napísal:Áno, volia tých, ktorí sa zaoberajú aj ich problémami týkajúce sa menšinového vzdelávania a jazyka.
Ale ako vidiet SMK ma ovela perspektivnejsie plany, ktore su takmer totozne s madarskym sovinizmom a s predstavami o velkom Uhorsku.
Cesar napísal:Chodia na protištáne pochody a organizujú sa proti tebe alebo záujmom SR?
Zvolenim SMK idu proti narodnym zaujmom SR.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Cesar napísal:1.Nežijem v rozprávkovom svete ale Slováci a Maďari na Slovensku žijú veďľa seba bez problémov. :)

Ako si uviedol existujú konkrétne problémy, spôsobuje to ale veľmi malá skupina ľudí, časť politikov, aktivistov a extrémisti, nie obyčajní ľudia. 99% obyvateľov južných okresov SR takéto problémy určite nemá.
1. Nechcem ti brať ilúzie ale ani to nieje pravda. V NZ za vylepenie plagátu Štúra dostaneš po papuli od obyčajného "slušného maďarského občana"!

Tá malá skupina ľudí, volí a nevolí len do Slovenskej politiky ako to tu už spomänul kali, oni sami volia primátorov, ktorí bránia Slovákom v osadzovaní tabúľ a bránia aj v osvetovej národoveckej činosti. Dokonca sa títo milí ľudia stavajú za obecných poslancov ktorých si sami zvolili. Teda extrémizmus a šovinizmus maďarský, nieje iba niejakým problémom politikov či obecných zastupiteľov, ak by boli bežní občania proti extrémizmu, jednoducho by ich nevolili. Vieš ja ti tvoje názory neberiem ale choď si to aj na vlastnej koži niekedy otestovat, kto nevidel - neuverí!!
Toto sa v európe naozaj môže diať, iba na Slovensku, preto je to také neuveriteľné a síce že štátotvorný národ u nás je utláčaný.

Na záver iba jeden citát Ľ. Štúra:

"Nielen vlády sú zlé, ale aj ľud je často skazený, a vlády len odrážajú jeho kvality."
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Key5ers0ze »

kali520 napísal:Ale tych tvojich 99% obyvatelov juhu bude urcite volit SMK.

Este tak naokraj jeden citat od Bugara, ktory tu bol mnohymi chvaleny ze nepodnecuje nenavist a pod...

„Len sa nenaparujte, Slováčikovia! Raz vás s našimi spojencami tak zatlačíme do stredu Slovenska, že budete takíto maličkí"

:: Béla Bugár poslancom SNS citovaný v článku p. Vargasovej
verim, ze pod toto sa podpisal i Jan Slopa cez osobu pana Rafaja :lol:
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

SMK: Podľa ústavy slovenčina nie je štátny jazyk

:roll:

Co na to ustava?
zmija1313
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa zmija1313 »

No, toto je zlozita tema, ale pre tych, ktori nemaju to stastie, ze ziju v teplejsich nizinatych urodnych castiach Slovenska mozem este pripisat nejake zazitky + potvrdit, ze na Ivanovych prispevkoch ohladne vselijakych zazitkov z juhu je nieco pravdy.

Je velmi pravdepodobne, ze ak sa nejaky cas zdrzite v juznych okresoch SR, takmer urcite sa stretnete s nejakym prejavom - a toto slovo zvyraznujem - DISKRIMINACIE kvoli slovencine. Ci uz sa nedohovorite kvoli neochote druhej strany, alebo dostanete na hubu, ked ako sportovec reprezentujuci "slovensku" obec porazite inych sportovcov "madarskej" obce, alebo nebodaj budete mat tu smolu, ze vas pri vylepovani plagatov L.Stura na verejnom mieste prichyti nejaky uvedomely vojnovy pristahovalec atd.atd. Proste problem tu je, hoci...

Tento problem, velmi zjednodusene povedane, vznikol kvoli dnesnej typickej laxnosti a nevsimavosti ludi. Tak ako na severe su vselijaki "trosku uvedomelejsi" Slovaci, tak aj na juhu su "trosku uvedomelejsi" "Madari". Na severe su ale aj Slovaci, ktori maju ine nazory, nez spomenuti Slovaci a tito ostatni su aj ako-tak cinni. Na 2. strane na juhu maju monopol vo verejnej moci ti "uvedomelejsi" Madari. Existuje jedina madarska strana, ktora je schopna integrovat aj tych menej uvedomelych "Madarov". Tito vlastne ani nemaju alternativu - proste drzia hubu a krok, preco by sa vobec nejak mali angazovat, ked im vlastne o nic nejde? - ved madarsky vedia a vela z nich moze byt srdecne jedno, ci ziju v Madarsku, alebo v SR. Odvolia si a hotovo. Maju vyucovanie v Madarcine, v praci sa tiez dohovoria, nikto ich pre ich jazyk a kulturu neprenasleduje... Urcite im bude blizsia nejaka SMK (s ktorou su neustale v kontakte a poznaju jej clenov castokrat aj osobne, alebo aspon ich rodinu + SMK sa zameriava na projekty v ich okoli - v tom ma velku vyhodu oproti celoslovensky posobiacim stranam) ako trebars HZDS. Tym, ze ma SMK monopol a je postavena ako zjednocujuca nacionalisticka strana (hoci aj v nej su viacere nazorove prudy) sa vytvara priestor pre snazivych sovinistickych, s prepacenim, hajzlikov (nesnazivych nie je tolko vidiet a neangazuju sa tolko v citlivych veciach typu susosia Konst. a Metoda apod.). Pre takychto nie je problem dostat na celo obce ci mesta nejakeho podobneho hajzlika - staci nazhanat dost hlasov v obecnych volbach a je to.

Inak k tomu statnemu jazyku v ustave - nejak nechapem, ako vlastne dotycna pani vobec mohla prist na nejaku taku interpretaciu (nepiste sem, ze asi podiadne neovlada slovencinu, pretoze ju ovlada). Jedine, ze by sa uz zacinalo zvolebnievat a je treba zacat bicovat preferencie. Ani SMK nema svojich 10% nikdy istych "automaticky", hoci si to vacsina z prispievatelov zrejme mysli. A moze byt tiez rozdiel medzi 10 a 11% - rozdiel 1 poslanca a to uz je nieco...Preto treba kricat, upozornovat, vykazovat cinnost, snazit sa, byt v novinach...Minimalne tym vsak vhodnym sposobom upozornila na problematiku - povedala sice blbost, ale ta ma vacsiu publicitu, ako keby urobi nejaky seriozny vyklad ustavy, pripadne daneho zakona...

to Kali: ako je mozne, ze v tom prejave su gramaticke chyby? Na zdrojovej stranke je chyb menej, ako v tej citacii. To medzicasom (ciastocne) opravili zdrojovu stranku, alebo si to upravoval ty?

Inak nevedel som, ze na strankach SP maju uz aj rubriku s vtipmi :)
bigsmokecoo
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bigsmokecoo »

ja zijem na juhu, v meste je 50 percent ludi s madarskou narodnstou a s nikym som nemal este problemy kvoli slovencine alebo kvoli tomu ze som slovak...a medzi madarmi mam dost kamaratov....samozrejme urcite sa najdu pripady v ktorych sa stane to co pisali v prispevkoch vyssie ale podla mna 90% ludi madarskej narodnosti je normalna :D...
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Dovolím si tvrdiť, že aj väčšina obyvateľov Sudetov bola obyčajných sudetských Nemcov. Nakoniec to skončilo ich vysídlením a povraždením.

Keď je väčina Maďarov v pohode prečo volia stranu založenú na etncikom princípe do ktorej programu patrí zrušenie benešových dekrétov, autonómia atď..?

Ja súhlasím s tým aby mali menšiny svoju kultúru aby mali svoje spolky ale nie šovinistické strany, ktorým ide iba o separatizmus čo zakrývajú za svoje občianske a ľudské práva. Kto mi chce oponovať, môže, ja sa ho však opýtam o čo teda môže ísť menšinovej strane v štáte ako je Slovensko? Akú politkiu môže mať odlišnú od slovenských politických stán. Menišnová strana v demokratickom systéme nemá opodstatnenie, opodstetnenie mohla mať tak za 1 republiky. Nuž len tú jednu menšinovú. SMK nieje ani pravicové ani ľavicové ani liberálne je to zmeska ľudí s maďarskou národnosťou, ktorým nedie o niejakú jasnú líniu politiky, ide im len o ich elementárne etnické záujmy preto v SMK držia svorne liberáli, ľavičiari aj pravičiari. K presadzovaniu maďarských záujmov na Slovensku nepotrebujeme šovinistické strany. Stačia združenia a spolky financované štátom. Toto opakujem je slovenká republika a každá menšina, ktorá tu žije si musí uvedomiť že žije u nás nie v Maďarsku ani Indii. Musí rešpektovať vôlu väčšiny teda slovenského národa, ktorý si tento štát vybudoval. A nie od nás násilím trhat niečo čo im nepatrí.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

IvanSk napísal:Keď je väčina Maďarov v pohode prečo volia stranu založenú na etncikom princípe do ktorej programu patrí zrušenie benešových dekrétov, autonómia atď..?
Možno preto, že to je (no, minimálne bola, do vyštvania Bugára) jediná strana na Slovensku s akou-takou politickou kultúrou? A že je to strana, ktorá sa bude aktívne zaujímať o rozvoj práve toho ich regiónu, ergo práve ich zvýšenú životnú úroveň? Myslíš, že keby som založil stranu Východoslovenskej obnovy, ktorá by sľubovala zamerať sa na rozvoj východu, kde by som mal najviac hlasov?

Čo sa týka autonómie, neviem, kde to berieš, v oficiálnom programe to nevidím, a výroky jednotlivých politikov nemožno stotožňovať s programom strany.

@Benešove dekréty:
wiki napísal:Hlavním předmětem dnešní kritiky dekretů je jejich neslučitelnost s principy demokratického právního státu, zejména proto, že Benešovy dekrety postulují princip kolektivní viny (postiženy podle nich byly – s úzce vymezenými výjimkami – všechny osoby německé a maďarské národnosti), nerespektují presumpci neviny, diskriminují podle národnosti, zbavují občana státní příslušnosti bez jeho souhlasu a proti vůli, neumožňují mu svobodnou volbu místa k životu a kladou na ty Němce a Maďary, kteří by chtěli získat stejná práva jako Češi a Slováci, nespravedlivé a nepřiměřené požadavky: zatímco Čechovi nebo Slovákovi k uchování jeho statusu a politických práv stačilo, aby s okupační mocí nekolaboroval a nedopustil se zrady, Němci a Maďaři museli proti fašismu otevřeně bojovat, což se v podmínkách Protektorátu a Slovenského štátu prakticky rovnalo sebevraždě a představovalo to smrtelné nebezpečí i pro rodinné příslušníky takového občana.
K tejto téme by som sa ešte rád vyjadril neskôr, nechal som si v univerzitnej knižnici rezervovať knihu od doc. Spirita, kto je imho veľmi kvalitný autor.
zmija1313
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa zmija1313 »

IvanSk napísal:Dovolím si tvrdiť, že aj väčšina obyvateľov Sudetov bola obyčajných sudetských Nemcov. Nakoniec to skončilo ich vysídlením a povraždením.

Keď je väčina Maďarov v pohode prečo volia stranu založenú na etncikom princípe do ktorej programu patrí zrušenie benešových dekrétov, autonómia atď..?

Ja súhlasím s tým aby mali menšiny svoju kultúru aby mali svoje spolky ale nie šovinistické strany, ktorým ide iba o separatizmus čo zakrývajú za svoje občianske a ľudské práva. Kto mi chce oponovať, môže, ja sa ho však opýtam o čo teda môže ísť menšinovej strane v štáte ako je Slovensko? Akú politkiu môže mať odlišnú od slovenských politických stán. Menišnová strana v demokratickom systéme nemá opodstatnenie, opodstetnenie mohla mať tak za 1 republiky. Nuž len tú jednu menšinovú. SMK nieje ani pravicové ani ľavicové ani liberálne je to zmeska ľudí s maďarskou národnosťou, ktorým nedie o niejakú jasnú líniu politiky, ide im len o ich elementárne etnické záujmy preto v SMK držia svorne liberáli, ľavičiari aj pravičiari. K presadzovaniu maďarských záujmov na Slovensku nepotrebujeme šovinistické strany. Stačia združenia a spolky financované štátom. Toto opakujem je slovenká republika a každá menšina, ktorá tu žije si musí uvedomiť že žije u nás nie v Maďarsku ani Indii. Musí rešpektovať vôlu väčšiny teda slovenského národa, ktorý si tento štát vybudoval. A nie od nás násilím trhat niečo čo im nepatrí.
To ano, vacsina snad bola slusna a doplatila na to, ze ako slusni obcania sa neplietli do aktivit tych "uvedomelejsich". Myslim, ze ak by sa tu dialo nieco podobne, takmer ziadny z "nasich" Madarov by aktivne nebojoval proti - naco aj, lepsie je byt ticho, hladiet si svojho a dufat, ze po konflikte sa to nejak utrasie a zostane im ich chalupka a policko. Ci je to v sulade s teoriou loajality k vlastnemu statu, to je druha vec...

Cast prispievatelov asi vie, ze kedysi existovalo viacero stran, ktore sa orientovali na madarsku mensinu. Potom tym par mudrym doslo, ze je lepsie mat jednu velku stranu a dostat sa do parlamentu ako 5 malych a dostat sa do... No ale ktohovie, SMK nie je v uplne najlepsej kondicii, tak sa mozno dockame nejakeho pokusu o nejaku novu madarsku stranu (to by bola asi tema na dlhu diskusiu).
Menišnová strana v demokratickom systéme nemá opodstatnenie...
Tomuto celkom nerozumiem, ved jeden zo zakladnych predpokladov demokratickeho usporiadania je ten, ze su respektovane mensiny a maju moznost podielat sa na moci. Z inej strany - predstavme si, ze v state je 1/3 obyvatelov tvoriacich mensinu, a tato nema moznost nejakym sposobom presadzovat politickou cestou svoje prava. Tym padom, ak im ich nezacne presadzovat nejaka "vacsinova" strana, tak sa im tych prav proste tazko dostane. Spolky podporovane statom - to ano, ale kto sa zasadi o ich financovanie z verejneho rozpoctu? Kto to vsetko "vybavi", ked na bezneho obcana sa ministerstvo moze s pokojom vykaslat? Ani Matica (a to je vlajkova lod Slovakov - vacsiny obyvatelov) by dnes mozno neexistovala, ak by nebolo ludi, ktori sa zasadzuju na najvyssej urovni o to, aby mala nejake prostriedky.
A SMK zasla este dalej, ako vieme, VS pre mensiny je skutocny "luxus"!

Preco z pohladu "Madara" volit SMK? Ked uz pre nic ine, pretoze je tu niekto iny, kto sa zastraja, ze zrusi vsetky vyhody, ktore SMK presadila. Ak by tu aj ten niekto nebol, tak proste "pre istotu"; ked uz nic ine, tak pre udrzanie status quo.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Možno preto, že to je (no, minimálne bola, do vyštvania Bugára) jediná strana na Slovensku s akou-takou politickou kultúrou? A že je to strana, ktorá sa bude aktívne zaujímať o rozvoj práve toho ich regiónu, ergo práve ich zvýšenú životnú úroveň? Myslíš, že keby som založil stranu Východoslovenskej obnovy, ktorá by sľubovala zamerať sa na rozvoj východu, kde by som mal najviac hlasov?

Čo sa týka autonómie, neviem, kde to berieš, v oficiálnom programe to nevidím, a výroky jednotlivých politikov nemožno stotožňovať s programom strany.
Podľa toho čo považuješ za politickú kultúru. Ja nepovažujem za politicky kultúrne aby SMK mala na svojej stránke pri prepnutí na jazyk maďarský úplne inú štruktúru a minimálne dvojnásobne viac správ ako v slovenčine. Viď dôkaz-
www.smk.sk
http://www.mkp.sk/index.php

SMK má takú istú politckú kultúru ako ktorákoľvek iná parlamentná strana- t. j. - žiadnu.

2. Bod- uviedol si parafrázujem- že je logické že SMK sa bude zaujímať a zveľaďovať práve tú "ich" časť Slovenska kde majú voličský potenciál.

Nuž ale to je v rozpore s demokraciou a rovnoprávnosťou. Prečo by na Slovensku mali pôsobiť strany, ktoré sa ohraničujú na isté územia Slovenska a ostatné časti zanedbávajú, repektíve im nemajú čo ponúknuť. Tomuto sa inak hovorí pozitívna diskriminácia a presne na tom je postavený celý program menšinových strán. Pretože menšinové strany nemajú na čom inom stavať. Práve pre toto sú takéto strany z pohľadu Slováka a slovenského štátu neopodstatnené. Ak by sme chceli každej menšine na Slovensku dávať privilégiá, čo by ostalo nám samotným? Čo by bol toto za štát? treba si uvedmiť že takéto hazardovanie privádza štát k rozbituiu a územným stratám. Ako možno zvýhodňovať každú jednu menšinu a nezvýhodňovať domáce obyvateľtvo, kam takto "minorityprivileges" politika vedie? Už v minulosti králi vedeli, že šľachta oslabuje ich vplv a naopak. Je to rovaké aj s minoritnými politikými stranami, keď im do rúk dáte príliž veľké privilégá budú ich zneužívať a štát nakoniec rozložia. Ak budeme neustále oslabovať štátotvorný národ, ak budeme rušiť zákony ktoré chránia štát, štát natoľko oslabíme, že padne. Štát nemôže do nekonečna každému rozhadzovať práva a potom od neho žiadať poslušnoť. Keď má každý právo na všetko kto bude koho počúvať? štát musí byť silnou autoritou a musí v rukách sústrediť moc. Inak štát nestojí za nič.

Inak povedané keby som si teraz založil sranu bielych árijcov východného Slovenska už by som bol niekde na pol ceste do väzenia. Zato menšiny si zakladjú strany Maďarov, škôlky len čisto židov a pod.

Čo sa týka autonómie, nuž keď ti bude had tvrdiť, že ťa neuhryzie, uveríš mu?

Veď BUgár sa sám nechal počuť že tu vybudoval kultúrnu autonómiu pre Maďarov. Každodenne je toľko článkov o maďarských poslancoch o poslancoch z SMK a Durayových výrokoch, že iba slepý nemôže zbadať o čo sa tu jedná. Tváriť sa, že toto neexituje je popierať nos medzi očami.

A ešte jedna vec na záver. Neexistujú žiadne menšinové práva, existujú len všeobecné práva každého človeka. Niečo také ako je dodatočný počet rokov za vraždu cigána lebo sa jednalo o rasový zločin je hlúposť. Vražda je vždy vražda. Z akého dôvodu sa udiala je irelevantné. Ak chceme presadzovať rovnosť v ľudských právach niečo také ako menšinové privilégiá či prídvaky za rasizmus nesmú exitsovať a ak áno tak ako rasizmus posudzovať aj útoky voči bielym. Inak ej to výsmech rovnoprávnosti riamo do očí. Ako môžeme byť rovnoprávni keď už dopredu sa prepokladá že menišna je utláčaná a černoši sú chudáci ktorých bieli rasisticky napádajú?
Prístupom- za vraždu bieleho 5 rokov, za rasistickú vraždu 10 rokov sa priamo tvrdí, že život bieleho má menšiu cenu ako život černocha.

//autoeditácia príspevku ( 21 Apr 2009, 18:34 )
Všetko naspäť !
Mindent Vissza

Nad Ostrihomom maďarská zástava,
ale čaká ešte na Komárno,
Bratislavské korzo, most a zrúcaninu košického hradu.
Ľud Lučenca, Rožňavy, Užhorodu prijíma naše heslo!
Všetko naspäť, všetko naspäť, všetko, všetko naspäť!

Späť každý vrch, dolinu našej krásnej Hornej zeme! ( Felvidéku)
Späť každý jeden dub našich bohatých lesov!
Naše rieky, ktorých vodu naša zem pije!
Všetko naspäť, všetko naspäť, všetko, všetko naspäť!

Dolinou Váhu sa maďarská pieseň vznáša do vysokého neba,
a na hrebeňoch Karpát ešte horia naše strážne ohne,
Nitra, Ipeľ a malý Hornád tvoje vody sú dnes ešte čisté vody,
ale budú červené, ak nedostaneme všetko, všetko späť!
Všetko - všetko naspäť! Všetko - všetko naspäť!
Všetko naspäť!

Všetko naspäť je názov jednej z aktualizovaných revizionistických piesní, ktoré dostali Zlatú platňu za vysokú predávanosť. Túto, aj ďalšie v modernom spracovaní pre mládež si možno vypočuť na www.nemnemsoha.hu ,
- tu možno kliknúť na: trianon zenébe, ( teda Trianon v hudbe)
- potom na: aktualizált reviziós dalok. ( aktualizované revizionistické piesne)
Stránka je na vysoko profesionálnej úrovni, legálna, čomu nasvedčuje aj fakt, že prvou hudobnou ponukou je maďarská hymna. Táto www stránka je venovaná aj historickým dokumentom o Trianone, rôznym historickým osobnostiam, fotografiám, pohyblivým obrázkom, možno si prezrieť rôzne veľké plagáty o Trianone, objednať si napr. mapu Veľkého Maďarska na mobil.
Obsahuje viacero revizionistických piesní, pôvodných i moderných, týkajúcich sa Slovenska, Srbska, Rumunska a ostatných častí bývalého Uhorska.
Texty piesní však vzbudili nevôľu u viacerých predstaviteľov susedných štátov, napr. Srbska, Rumunska. Predstavitelia týchto krajín ich považujú prinajmenšom za šírenie nenávisti medzi národmi. Rumunské vedenie protestovalo proti tomu, že maďarský parlament a ministerstvo financií podporili CD nahrávku, obsahujúcu aktualizované revizionistické piesne. Podľa rozhlasových správ Vasile Dancu v jednom zo svojich ministerských prejavov zdôraznil, že v záujme partnerských dialógov sa treba vyhnúť gestám, ktoré zvyšujú nedôveru. Privítal, že jednotlivé maďarské politické strany odsúdili objavenie sa nahrávok s aktualizovanými revizionistickými piesňami. Zdôraznil, že maďarské vedenie by malo oveľa viac urobiť v záujme zastavenia a propagandy iredentistických prejavov. Považuje ich za dôvod zvyšovania nedôvery a gesto, hatiace vzájomný dialóg.

http://www.eva.jassova.szm.sk/

//autoeditácia príspevku ( 21 Apr 2009, 18:38 )
Obsadenie Košíc s príjemnou muzičkou :lol:

//autoeditácia príspevku ( 21 Apr 2009, 18:39 )
Lez lesz lez na Szigh-ede :lol:
Robbie42
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Robbie42 »

A ja ti tu hodim odkazy na ktovieake slovenske nacionalisticke piesne, tak to znamena, ze cisto preto, lebo si slovak sa s nimi stotoznujes? Nechapem co to tu furt hadzete
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Robbie42 napísal:A ja ti tu hodim odkazy na ktovieake slovenske nacionalisticke piesne, tak to znamena, ze cisto preto, lebo si slovak sa s nimi stotoznujes? Nechapem co to tu furt hadzete
Prepáč ale nájdi mi jednu slovenskú pieseň, kde sa spieva o pripojení Maďarska k Slovensku. Nacionalizmus a útočný šovinizmus je rozdiel. Slováci nikomu územia zaberať nechcú.

A opäť to obraciaš ako ti to vyhovuje. Ja tvrdím že na bežnom Maďarovi nezáleží, záleží na politikoch. Pretože politici sústredia moc v rukách tak ako králi v iných dobách. Myslíš si že v stredoveku bol podstatný niejaký sedliak, ktorý vychádzal dobre aj s Maďarmi aj Slovákmi? Kráľ mu povedal, že pôjde bojovať a z dobrého suseda sa stal vrah. Dnešné politické špičky ako v Maďarsku tak aj na Slovensku SMK, rozprávajú jasnou rečou. Strana FIDES v Maďarsku preavdepodobne vyhrá voľby a táto strana je nacionalisticky-šovinistickou. Teda tu neide o to či existujú dobrí Maďari tu ide o to čo vystrájajú ich politickí zástupocvia ktorí držia reálnu moc v rukách.

//autoeditácia príspevku ( 25 Apr 2009, 9:05 )
http://hokej.pravda.sk/pohodova-atmosfe ... hrepre_p28
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

preco mam pocit, ze ak by Madari vyhrali a nasi fans by prevrieskali ich hymnu, co by sa nestalo, lebo my niesme narod nekulturnych stepnych pobehajov, by bol z toho celoeuropsky skandal, ale im sa to prepecie ako by sa nic nestalo :roll:
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Sry za OT, ale ten koniec som nepozeral - oni prekricali nasu hymnu na konci :shock: ?
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

moosha napísal:Sry za OT, ale ten koniec som nepozeral - oni prekricali nasu hymnu na konci :shock: ?
>
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Tomasito napísal:>
:smt096
piskat a blacat pocas hymny ineho statu, ba dokonca vykrikovat nazov svojho statu pocas cudzej statnej hymny by som bral asi rovnako ako ked niekto zapali vlajku ineho statu. :evil:
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Tolko k "normalnosti obycajnych Madarov"....
Napísať odpoveď