Správanie sa ministrov + politika na Slovensku

Diskusie na politické témy...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa beardie »

takze 3.krat:
ak mas problem s mojimi argumentami, nuz, je mi to jedno
za rank dakujem

ano, po konflikte tuzim, chcem aby ten cerveny typek, co si premier hovori siel kade lahsie, bohuzial, nikto schopny tu momentalne nie je

nechcem aby odmietol Januskovho nastupcu, chcem aby jeho nastupca nebol ten, kto mal prsty v nastenkovom tendre, nech si Slota najde niekoho ineho, kto bude robit to iste co doteraz - rozkradat

a ano, Fico ma moznost odmietnut toho, koho mu Slota navrhne, viz vyssie

ku komunistovi som sa nevyjadril, ale ked po tom tak velmi tuzis, snad ti bude moja odpoved dostatocna: vsetkych komunistov vystrielat!

ci ich budes brat vazne je mi uplne jedno, robim to pre tych par ludi, co vidia, ze Fico nehra s cistymi kartami a je aka-taka sanca ich zlomit

par postov som tu uz mal aj protiopozicnych, to ze si ich tak nepochopil nie je moj problem :)
teraz su vo vlade cerveni, vytahujem hlavne na nich :oops:

//nieco dopisane, nieco upravene
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

beardie napísal:takze 3.krat:
ak mas problem s mojimi argumentami, nuz, je mi to jedno
za rank dakujem
Pokial by som nebol zainteresovany, uz davno by si mal za ten opakovany- napriek upozorneniam- OT basu. Za rank nedakuj- uzivaj si ho. Ked ti prestane sibat a znova pochopis, o com je vecna diskusia, bez najmensieho problemu ti ho zrusim. A kedze tu poslednych par postov diskutujem ja s tvojimi citatmi, na ktore ziadas reakcie, no sam ziadnych vlastnych vecnych reakcii schopny nie si, prip. preskocis z temy na temu, nie len s argumentami, ale aj diskusiou ako takou tu ma problem niekto iny :idea:
beardie napísal:ano, po konflikte tuzim, chcem aby ten cerveny typek, co si premier hovori siel kade lahsie, bohuzial, nikto schopny tu momentalne nie je
Cakaj (trpezlivost ruze prinasa). Je vsak prinajmensom zaujimave, ze tuzis po konflikte, po jeho odchode, ale lepsia realna alternativa- nikto schopny- tu podla teba sameho momentalne nie je.

Ja som nazor na sucasnu vladu napisal uz X krat. Napriek tomu, ze ju zdaleka nepovazujem za ideal a napriek antikampani, ktora sa proti nej vedie, je to daleko lepsie ako to co tu vladlo pred nou... Paradoxom je, ze odkedy som sa zacal zaujimat o politiku, hodnotovo som mal blizsie viac k pravici ako k lavici, aj ked z politologickeho hladiska hovorit na Slovensku ci uz o pravici, alebo lavici, je skor na smiech - z tohoto vyplyva aj moje pohrdanie skatulkovanim na "pravicu" a "lavicu".
beardie napísal:nechcem aby odmietol Januskovho nastupcu, chcem aby jeho nastupca nebol ten, kto mal prsty v nastenkovom tendre, nech si Slota najde niekoho ineho, kto bude robit to iste co doteraz - rozkradat
Usudzujuc z tvojho radikalizmu a napokon aj otvoreneho priznania, ze ti ide o konflikt, ty by si nebol spokojny, nech by tam bol ktokolvek. Stacilo by, aby Miklos povedal. BTW. ani mne sa nepaci, ze Slota za nastupcu Januseka vybral prave Stefanova.
beardie napísal:a ano, Fico ma moznost odmietnut toho, koho mu Slota navrhne, viz vyssie
A preco by to robil?

Aby prislo ku konfliktu po ktorom tak tuzis? Naviac v case, ked mu najsilnejsia opozicna strana poskytuje politicke alibi k tomu, aby to robit nemusel? Je jasne, ze zdecimovana opozicia by jasala, no to by Fico musel byt uplny hlupak a politicky samovrah.
beardie napísal:ku komunistovi som sa nevyjadril, ale ked po tom tak velmi tuzis, snad ti bude moja odpoved dostatocna: vsetkych komunistov vystrielat!
Netuzim. Uplne si vystacim so skutocnostou, ze po vyvodzovani politickej zodpovednosti volas vylucne tam, kde ti to vyhovuje- presne tak isto ako ti sprofanovani zlodeji z SDKU, ktorych tak rad citujes, ale o ktorych uz nerad diskutujes.
beardie napísal:teraz su vo vlade cerveni, vytahujem hlavne na nich
Nikto ti v tom nebrani- smelo do toho :woa:
beardie
Redeemer
Redeemer

Pokial by som nebol zainteresovany, uz davno by si mal za ten opakovany- napriek upozorneniam- OT basu. Za rank nedakuj- uzivaj si ho. Ked ti prestane sibat a znova pochopis, o com je vecna diskusia, bez najmensieho problemu ti ho zrusim.
dik ze mi editujes moje posty a ani to do nich nenapises 8)
uz som ti raz napisal ze iba vytahujem na cervenych, neviem ci je potrebne o niecom diskutovat, ked je to uplne jasne, to ze odpovedas na kazdy clanok, tvoj problem :)
A kedze tu poslednych par postov diskutujem ja s tvojimi citatmi
a nuti ta niekto? ked sa ti nezda, ze by bola tvoja reakcia adekvatna, tak nereaguj
Je vsak prinajmensom zaujimave, ze tuzis po jeho odchode, ale lepsia realna alternativa- nikto schopny- tu podla teba sameho nie je.
co je na tom zaujimave? ano, Fico mi nevyhovuje, ale kedze nie je nikto iny, kto by ho zastupil, to este neznamena ze tam musi zostat prave on
ju zdaleka nepovazujem za ideal
ani ja, aspon na niecom sa zhodneme ;-), potom by si ale mohol obmedzit to vecne zlahcovanie viny
Ty by si nebol spokojny, nech by tam bol ktokolvek.
taketo vyroky, co si vycucas z prsta, su prinajmensom usmevne
A preco by to robil?
aby si nesral do huby? kto zadrel ze do 3 minut odvola toho, u koho sa preukaze aspon naznak korupcie, klientelizmu, atd?
a on ho este vymenuje? on to nema ako povinnost, kludne mohol povedat Slotovi, aby si vybral niekoho ineho, preco to nespravil?
ak Slotovi uplne nedrbe, tak by mozno pochopil a ak drbe, tak mu mohol pan premier - pravnik - vysvetlit, aky dopad to bude mat na volicov (bohuzial, dopad bude minimalny, pretoze staci povedat nieco proti Madarom a hned je 10% istych...)
Naviac v case, ked mu najsilnejsia opozicna strana poskytuje politicke alibi k tomu, aby to robit nemusel?
co ma to, ze bol nejaky komunista pred 30 rokmi v Londyne spolocne s tym, ze Fico vymenoval za ministra typka, co ma prsty v nastenkovom tendri? ved to su 2 uplne neporovnatelne veci

Dzurinda si sere do huby? no ano, odsudzujem to, ale nema to s tym nic spolocne, je to uplne iny pripad
Uplne si vystacim so skutocnostou, ze po vyvodzovani politickej zodpovednosti volas vylucne tam, kde ti to vyhovuje
som za aby toho komunistu odvolali z toho vyboru, takze zase si cucas moje uvazovanie (a samozrejme mylne) z prsta
Nikto ti v tom nebrani- smelo do toho
hlavne ze si mi dal za to rank spammer :D
cim som sa previnil okrem toho, ze som vlozil nejake clanky?
mas problem prijat skutocnost?

//ad diskusia: nemam cas sediet 24/7 nad forom a sledovat, kto co napise na Ficovu adresu, mam na praci aj dolezitejsie veci

//upravene chyby
Tomasito
VIP
VIP

beardie, je pre teba problem reagovat na moje slova v celom ich kontexte (vratane odpovedi na jednoduche otazky)? :idea:
beardie napísal://ad diskusia: nemam cas sediet 24/7 nad forom a sledovat, kto co napise na Ficovu adresu, mam na praci aj dolezitejsie veci
To vidiet :)

Pokial na diskusiu naozaj nemas cas/nervy, "nezobri" po mne reakcie na citaty, ktore mi priamo adresujes a na ktore som si v ramci diskusie dovolil nezareagovat- napr. z dovodou, ze sa jedna o prazdne slova, ktorych autor na konkretnych udajoch podla vlastnych slov "uz pracuje" (vid. "cakam ze sa vyjadris aj k 1. clanku, zaujimalo by ma, co si myslis o vyhre najdrahsej ponuky na myto, reakciu na tuto temu som este od teba necital" ). Kazdy dalsi citat bol adresovany mne, aj ked s dovtedajsiou diskusiou nie vzdy suvisel. Odpovede si napriek tomu odomna dostal, zatial co ty si svojich vlastnych reakcii na tieto odpovede schopny nebol... az ti praskli nervy a bez ohladu na to, o com bola diskusia a najma moje reakcie, zacal si tu bezprizorne spamovat temu dalsimi citatmi, naviac s mimoriadne "vecnymi" komentami mimo realitu, neskor vylucne tymito OT komentami.

A ako suvisi "to, ze bol nejaky komunista pred 30 rokmi v Londyne spolocne s tym, ze Fico vymenoval za ministra typka, co ma prsty v nastenkovom tendri"? T.j. ako s tym suvisi obhajovanie predsedu parlementneho Vyboru pre vzdelavanie, STBka Devinskeho tymi istymi ludmi z SDKU, ktori volaju po vyvodzovani politickej zodpovednosti za nastenkovy tender, ktory som tu sam odsudil a odvolanie Januseka privital, tak ako som jasne napisal, ze vymenovanie Stefanova na miesto Januseka sa mi nepaci, ale z politickeho hladiska chapem a kvitujem, ze Fico po odvolani Januseka nesiel do dalsieho konfliktu s SNS- kedze odmietnutie nominacie ministra, ktore podla koalicnej zmluvy patri do kompetencie koalicneho partnera, by mohlo byt povazovane za porusenie koalicnej zmluvy, t.j. dovodom na koalicnu krizu po ktorej tuzis? Uz som ti to tu raz napisal, ale kedze si sa zjavne viac sustredil na nezmyselne spamovanie ako na vecne reakcie k tomu co som pisal, skusim este raz: Este stale nevies ako tato vec suvisi s odvolavanim Stefanova, alebo sa len nadalej budes snazit nechciet vediet? Myslis, ze SDKU vyvodi politicku zodpovednost a odvola Devinskeho z funkcie sefa parlamentneho vyboru pre vedu a vzdelanie? Ako je mozne, ze tu popri odvolani Stefanova nevolas aj po odvolani Devinskeho aj ty? Alebo je to podla teba, rovnako ako podla Dzurindu "nieco ine"? Preco nevolas aj po stiahnuti dalsieho komunistu a STBka Kukana z cela kandidatky SDKU do EP?

A v tomto kontexte dvojiteho metra ludi ako ty, ktori volaju po vyvodzovani politickej zodpovednosti vylucne tam, kde im to vyhovuje, mozme pokojne pokracovat: Co hovoril ten isty Mikulas Dzurinda len pred dvoma mesiacmi pri snahe SDKU odvolat sucasneho sefa NBU?
  • Vo februári šéf SDKÚ-DS uviedol, že ak vo vysokých štátnych funkciách pôsobia ľudia, ktorí spolupracovali s „eštebákmi“ je to hanba. „Nemajú tam čo robiť,“ povedal vtedy v reakcii na informácie o spolupráci riaditeľa Národného bezpečnostného úradu (NBÚ) Františka Blanárika (nominant ĽS-HZDS) s Vojenskou kontrarozviedkou (VKR) pred rokom 1989.
Blanarik bol pritom vojenskym pridelencom na Ukrajine za predoslej vlady. Este predtym dostal vsetky potrebne previerky, vratane previerky NATO, t.j. musel prejst prisnou kontrolou a cuduj sa svete, bolo to za predchadzajucej- dzurindovej- vlady, ktora dnes tieto jeho previerky spochybnuje (popri malichernom obhajovani jasne usvedceneho STBka Devinskeho, ktory je vysokym funkcionarom SDKU a zastupuje SDKU v jednom z parlamentnych vyborov!).

Za to, ze Stefanova dnes prekryva kauza Devinskeho, cim vazny uder utrpela aj samotna vaznost odvolavania Stefanova, sa chod podakovat pokrytcom z SDKU, ktorych tu tak rad citujes a ktori sa dokonale kompromituju aj bez toho, aby sedeli vo vlade a v zaujme politickej- vladnej- stability museli pristupovat ku kompromisom, k akemu pri Stefanovi pristupil Fico. Hold,...
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

To je klasicky ficovsky postoj: Mohlo sa za Dzurindu, moze sa aj teraz. V hocjakej debate o nejakej kauze sa nie su schopni branit inak, iba vytahovanim starych/novych pripadov z prostredia opozicie. Povedal by som ze je to zahmlievanie a vobec odmietnutie o posunutie slovenskej politickej sceny dopredu. Ano, je pravda ze SDKU tiez pochybila, ale to este neznamena ze nemala pravdu ohladne Stefanova (inak povedane toto nie je suboj Smer a SDKU ale vec etiky ci moralky samotneho Smeru/SNS).

A to, ze kludne vymenuje ministra, aj ked je proti zdravemu rozumu a spolocenskym principom, len aby zabranil koalicnej krize (ktora by medzi rozumnymi ludmi po diskusii asi ani nenastala) - ako ty hovoris a ja si myslim ze je to pravda - len ukazuje Ficov charakter. Ak budeme spokojni s tym, ze je klud a nic nebrani koalicii robit si co chce (ako si argumentoval tu, aj v teme o prezidenstkych volbach) na Slovensku v zivote nebudeme mat normalnych politikov, ktori si nebudu moct dovolit os*at obcana kedy sa im zachce.
beardie
Redeemer
Redeemer

beardie, je pre teba problem reagovat na moje slova v celom ich kontexte (vratane odpovedi na jednoduche otazky)?
moja reakcia mala stranu, je mozne ze som na nieco zabudol, kludne mi mozes poslat SS a rad ti zodpoviem tie, na ktore som zabudol, ak to bude v mojich silach
Pokial na diskusiu naozaj nemas cas/nervy, "nezobri" po mne reakcie na citaty, ktore mi priamo adresujes a na ktore som si v ramci diskusie dovolil nezareagovat- napr. z dovodov, ze sa jedna o prazdne slova
uz som napisal, nie som tu 24/7 ako ty a je to len moj konicek, pre teba je to asi nieco viac, kludne v tom pokracuj
islo mi o to, ze sa vyjadrujes pomaly ku vsetkemu, tak som predpokladal, ze si len zabudol
v tom co si si odcitoval - ano, zaujimal ma tvoj nazor, pretoze som ho nikde necital/prehliadol, ak ho tu napisat nechces, nikto ta k tomu predsa nutit nebude
az ti praskli nervy a bez ohladu na to, o com bola diskusia a najma moje reakcie, zacal si tu bezprizorne spamovat temu dalsimi citatmi
chcel si Schutza, dostal si ho, ze nechapes ironii je smutne, to komu praskli nervy je vidiet na mojom ranku, ze? ;-)
dalsi odsek
ale ved som ti napisal, ze suhlasim s tym, aby Devínskeho odvolali, ale je rozdiel odvolavat ministra, ktory ma prsty v nastenkovom tendri a clovekom, ktory je kdesi na vybore, vidis tam ten nepomer? ak nie tak ti ho vysvetlim: jeden pripravuje projekt za 3,6 mld SKK a druhy ohovara zahranicnych nekomunistov, uz vidis ten nepomer? a este raz dodavam, som za to aby Devínskeho odvolali
...Kukan...
ano som proti tomu aby siel akykolvek komunista do EP, ale nejak neviem co tym sledujes, uz som ti raz napisal, ze som proti vsetkym komunistom, teraz skus zase vytiahnut krvave paprce Doktora Meciara

predpokladam, ze k uprave mojich postov sa nevyjadris :)
Prílohy
sas.jpg
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

ten graf toho pravicoveho populistu to je ako dokaz coho? kolko takych grafov tu chces? len dalsi zdegenerovany bubak na slovenskej politickej scene.
Tomasito
VIP
VIP

eMPiko napísal:To je klasicky ficovsky postoj: Mohlo sa za Dzurindu, moze sa aj teraz. V hocjakej debate o nejakej kauze sa nie su schopni branit inak, iba vytahovanim starych/novych pripadov z prostredia opozicie. Povedal by som ze je to zahmlievanie a vobec odmietnutie o posunutie slovenskej politickej sceny dopredu. Ano, je pravda ze SDKU tiez pochybila, ale to este neznamena ze nemala pravdu ohladne Stefanova (inak povedane toto nie je suboj Smer a SDKU ale vec etiky ci moralky samotneho Smeru/SNS).
To je nezmysel. Kauza Devinsky je dnes predsa rovnako aktualna vec ako kauza Janusek/Stefanov (ak nie este aktualnejsia). A nespomenul som ju tu preto, aby som nou prekryval inu kauzu (ku kauze Janusek/Stefanov som sa tu myslim vyjadril jasne), ale ako som uz uviedol, je to prave kauza Devinsky, pri ktorej vedenie SDKU ukazalo, ako vyzera vyvodzovanie politickej zodpovednosti, ked sa odohra v ich rezii. Alebo tu uz etika a moralka nemaju svoje miesto? Dvojity meter par excellence.

BTW. pokial sa inokedy aj poukazuje na paralelu s predchadzajucou vladou, je to prave o tom, aby si clovek osviezil pamat a mal moznost porovnania. Na zaklade coho sa mnohi rozhoduju koho volit? Porovnavaju. Samozrejme, ze u Fica je to permanentna predvolebna kampan, ktora mu zatial prinasa ovocie, ale odpovedme si uprimne: Komu za to Fico moze vdacit? Toto je aj dovod, preco sa politici casom stavaju opotrebovanymi a preco prenechavaju miesto v zaujme dalsieho vyvoja strany. Niekto to pochopi a odide sam (vid napr. Hrusovsky, ktory sa vzdal kandidatury na post lidra KDH v prospech Figela), niekto to nechape a spolu so sebou taha dole aj svoju stranu (vid napr. Dzurinda). Casom sa stane opotrebovany aj Fico a len od neho zalezi, ci si zvoli cestu aku si zvolili Meciar a Dzurinda, ktori sa drzia svojho predsednictva napriek tomu, ze dlhodobo patria medzi najNEdoveryhodnejsich politikov, alebo prenecha miesto novej krvi. Zatial na to dovod nema (vid preferencie).

A ked uz si spomenul moralku, obavam sa, ze ked si sa ju rozhodol hladat v politike, budes sklamany. Vychadzajuc z tezy, ze politik sa musi rozhodovat podla svojho najlepsieho vedomia a svedomia, suhlasim, ze moralka do politiky patri. V ziadnom pripade vsak nesmie byt politika moralkou pohltena a uz vobec nesmie byt politika pohltena moralizovanim, kedy sa vlastne politicke kriteria politickeho diania nahradzuju univerzalnymi kriteriami etickymi. Takto sa potom totiz prestava rozlisovat medzi politikou uspesnou a neuspesnou, schopnou a neschopnou, medzi politickym umenim a politickym babractvom, ci medzi profesionalizmom a amaterizmom v politike. Politicky debakel sa nasledne pokusa zakryvat pofidernym mravnym vitazstvom, neschopnost v politickom vyjednavani a v snahe o konsenzus mravnym postojom ci vernostou etickym principom.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Tomasito napísal:To je nezmysel. Kauza Devinsky je dnes predsa rovnako aktualna vec ako kauza Janusek/Stefanov (ak nie este aktualnejsia). A nespomenul som ju tu preto, aby som nou prekryval inu kauzu (ku kauze Janusek/Stefanov som sa tu myslim vyjadril jasne), ale ako som uz uviedol, je to prave kauza Devinsky, pri ktorej vedenie SDKU ukazalo, ako vyzera vyvodzovanie politickej zodpovednosti, ked sa odohra v ich rezii. Alebo tu uz etika a moralka nemaju svoje miesto? Dvojity meter par excellence.

BTW. pokial sa inokedy aj poukazuje na paralelu s predchadzajucou vladou, je to prave o tom, aby si clovek osviezil pamat a mal moznost porovnania. Na zaklade coho sa mnohi rozhoduju koho volit? Porovnavaju. Samozrejme, ze u Fica je to permanentna predvolebna kampan, ktora mu zatial prinasa ovocie, ale odpovedme si uprimne: Komu za to Fico moze vdacit?

A ked uz si spomenul moralku. Obavam sa, ze ked si sa ju rozhodol hladat v politike, budes sklamany. Vychadzajuc z tezy, ze politik sa musi rozhodovat podla svojho najlepsieho vedomia a svedomia, suhlasim, ze moralka do politiky patri. V ziadnom pripade vsak nesmie byt politika moralkou pohltena a uz vobec nesmie byt politika pohltena moralizovanim, kedy sa vlastne politicke kriteria politickeho diania nahradzuju univerzalnymi kriteriami etickymi. Takto sa potom totiz prestava rozlisovat medzi politikou uspesnou a neuspesnou, schopnou a neschopnou, medzi politickym umenim a politickym babractvom, ci medzi profesionalizmom a amaterizmom v politike. Politicky debakel sa nasledne pokusa zakryva pofidernym mravnym vitazstvom, neschopnost v politickom vyjednavani a v snahe o konsenzus mravnym postojom ci vernostou etickym principom.
O tom presne hovorim. Pochybylo aj SDKU, ale v mojich ociach to nijako neospravedlnuje Stafanova ani nebagatelizuje ich (SDKU) vyhlasenie ohladne noveho ministra. Ako som pisal, pre mna to nie je, ze ma pravdu bud Dzurinda alebo Fico. Obidve strany sa v tych ktorych pripadoch ukazali ako svine. (Priznam sa ze kauzu Devinskeho moc nesledujem)

Ano, porovnavanie je v poriadku, ale nie ospravedlnovanie vlastnych preslapov ci kauz porovnanim z minulou vladou, namiesto priznania chyb ci neschopnosti. Keby prisli a povedali: "Ano, nastenky boli zle, odvolame ministra" bolo by to pre mna omnoho 'spravnejsie' ako ked obvinuju media, akoby za to mohli ony a este aj ospravedlnuju take vyslovene svinstvo tym, ze neporusili zakon (znova otazka moralky). Ako zlaty klinec programu vymenuju za noveho ministra jeho pravu ruku, takze to posobi ako vysmech vsetkym obcanom.

K tej moralke, nechcem od nich zapaleny fanatizmus pre svoju vec (aky sa niekedy prejavuje u podaktorych clenov KDH). Cakal by som od nich trocha slusnosti, nech ich kroky (Stafanov) neposobia na cloveka tak, akoby ho mala vlada v pazi.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

:lol: Empiko to zase trafil pekne po hlavicke, Bravissimo..

priklad A:

A: Konstatovanie : "Smer spravil chybu."

B: Reakcia ako podme na jahody: "Sdku robilo toto tamto"

A: Ano Sdku pochybilo, Ale to je irelevantne ak hovorime o dnesnej vladnucej strane a chceme sa niekam pohnut, takze neprekryvaj.

B: Neprekryvam, vravim to len preto lebo.. bla bla ( jasne ze len prekryvam, inak by som sa bavil k veci, poukazovanim na minulu vladu sa len snazim ospravedlnit terajsiu lebo normalne argumenty na ospravedlnenie nemam a som prilis velky obmedzenec aby som dokazal pripustit jednoduchy fakt, ze proste spravili chybu bez toho aby som okolo toho nenadristal kopu zvastov)

krija napísal:ten graf toho pravicoveho populistu to je ako dokaz coho? kolko takych grafov tu chces? len dalsi zdegenerovany bubak na slovenskej politickej scene.
ty co vykrikujes? grafy, dristy a klamstva lavicoveho populistu ti boli dobre a onanujes na nich do dneska... :lol: Myslim ze pravicovy populizmus je len odozva na to co tu fico predvadza.. a narozdiel od ficovych klamstiev tento graf je pravdivy :wink: .. tak neviem co sa nafukujes
Tomasito
VIP
VIP

eMPiko napísal:O tom presne hovorim. Pochybylo aj SDKU, ale v mojich ociach to nijako neospravedlnuje Stafanova ani nebagatelizuje ich (SDKU) vyhlasenie ohladne noveho ministra. Ako som pisal, pre mna to nie je, ze ma pravdu bud Dzurinda alebo Fico. Obidve strany sa v tych ktorych pripadoch ukazali ako svine. (Priznam sa ze kauzu Devinskeho moc nesledujem)

Ano, porovnavanie je v poriadku, ale nie ospravedlnovanie vlastnych preslapov ci kauz porovnanim z minulou vladou, namiesto priznania chyb ci neschopnosti. Keby prisli a povedali: "Ano, nastenky boli zle, odvolame ministra" bolo by to pre mna omnoho 'spravnejsie' ako ked obvinuju media, akoby za to mohli ony a este aj ospravedlnuju take vyslovene svinstvo tym, ze neporusili zakon (znova otazka moralky). Ako zlaty klinec programu vymenuju za noveho ministra jeho pravu ruku, takze to posobi ako vysmech vsetkym obcanom.

K tej moralke, nechcem od nich zapaleny fanatizmus pre svoju vec (aky sa niekedy prejavuje u podaktorych clenov KDH). Cakal by som od nich trocha slusnosti, nech ich kroky (Stafanov) neposobia na cloveka tak, akoby ho mala vlada v pazi.
Akoby som nic nenapisal- v podstate si zopakoval svoj predchadzajuci prispevok, akurat si pouzil ine slova. No nic, obom sa nepaci to iste (Janusek/Stefanov, Devinsky) ale zjavne mame odlisne poznatky o tom, ako funguje remeslo s nazvom politika.
beardie
Redeemer
Redeemer

noze, pouc nas
Tomasito
VIP
VIP

beardie napísal:noze, pouc nas
Problem s pisanym textom (vid moje predchadzajuce posty)? Tazko vsak cokolvek vysvetlovat cloveku, ktory v diskutovanom kontexte otvorene priznava, ze tuzi po konflikte v koalicii. Ved to uz je pomaly diagnoza ala slay, nad cim len zlomit palicu.

PS: Odkedy si vykas? :roll:
beardie
Redeemer
Redeemer

//Tomasito: Prispevok vymazany, nauc sa diskutovat k veci, bez urazok a osocovania. 2 dni basa.
Tomasito
VIP
VIP

MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MakeFake »

Fiha niektory prispievatelia tu rozoberaju somariny ako Devinsky a SDKU-DS donekonecna ale take mega uber zlodejstvo ako Janusek a nastenkovy tender si ani nevsimnu hlavne ked je to aktualne v tychto dnoch.

Keby bol Janusek za SDKU by tu bolo 20 stran naviac.
Tomasito
VIP
VIP

MakeFake napísal:Fiha niektory prispievatelia tu rozoberaju somariny ako Devinsky a SDKU-DS donekonecna ale take mega uber zlodejstvo ako Janusek a nastenkovy tender si ani nevsimnu hlavne ked je to aktualne v tychto dnoch.
Skus byt konkretny: Ktorych prispievatelov mas na mysli? Potom sa mozme spolocne pozriet na to, aky nazor tu niektori z tychto prispevatelov na kauzu Janusek/Stefanov napisali a ty si si ho ani nevsimol.

Akoze kauza Devinsky nie je aktualna v tychto dnoch? Preco potom mame moznost vidiet/citat vsetky tie clanky, rozhovory a reportaze, ktore su v tychto dnoch ci uz v printovych, alebo elektronickych mediach? Pretoze aktivna spolupraca s STB je podla teba somarina? Najma ked sa jedna o clena a poslanca za SDKU, ktora pripravuje navrh na odvolanie sefa NBU z rovnakych dovodov, t.j. pre udajnu spolupracu s STB? Blanarika, ktory bol za vlady SDKU vojenskym pridelencom na Ukrajine a rovnako za vlady SDKU dostal vsetky potrebne previerky, vratane previerky NATO, t.j. musel prejst prisnou kontrolou? Blanarika, ktory bol do cela NBU zvoleny NRSR v tajom hlasovani, a to 90 hlasmi, t.j. ustavnou vacsinou, ktorou sucasna koalicia nedisponuje?
  • Ako bude strana postupovať v prípade poslanca Ferdinanda Devínskeho?

„Kľúčové v tomto príbehu pre mňa bolo, čo mi povedal pán Devínsky. Že sa nikdy nezaviazal spolupracovať so spravodajskou službou. Čo viac môžem povedať? Poznáme sa dlhé roky. Poznám ho ako charakterného, vzdelaného, čestného, slušného človeka.“

Dokumenty hovoria niečo iné, že spolupracoval.

„Ja som ich neskúmal a obávam sa, že nebudem mať záujem ich skúmať.“

Prečo? Je to vážna vec.

„Pretože pán Devínsky povedal jasný postoj.“
Myslis, ze sefovi SDKU pri odvolavani Blanarika, bude postacovat jeho "jasny postoj"? Ja osobne dufam, ze aj ked sa uz Dzurinda pri obhajobe Devinskeho dostatocne zhovadil, nebude a ak budu dokazy o Blanarikovej vedomej spolupraci s STB minimalne tak jasne ako pri Devinskom, z NBU poleti ako spinava handra napriek za Dzurindu pridelenym previerkam NATO.
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Key5ers0ze »

mne sa zda, ze SDKU sa prepina do samodestrukcneho modu (teda prepla sa uz davno), za takych okolnosti je pre mna SDKU nepriatelna/nevolitelna..
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

beardie napísal://Tomasito: Prispevok vymazany, nauc sa diskutovat k veci, bez urazok a osocovania. 2 dni basa.
:lol: nuze, pekne pekne.. uz nedostava basu a vymazy len slay.. hned sa necitim taky sam hahah.. cenzura je fajn vec vsak :wink:

a devinsky hmm, no ak je jeho spolupraca pravdiva, tak je to bez debaty pochybenie.. aj ked nemyslim ze neakych kardinalnych rozmerov.. mozeme ho pridat do dlheho radu osobnosti na ktore bola spolupraca vytiahnuta, oni to popreli, a nic sa nedialo..
Tomasito
VIP
VIP

A mozno nie je nahoda, ze tieto materialy boli na Devinskeho vytiahnute v rovnakom case, v akom z rovnakych dovodov SDKU pripravuje navrh na odvolanie sefa NBU, o.i. V priebehu nasledujuceho tyzdna (v stredu) sa totiz bude v SDKU uzatvarat kandidatka na volebneho lidra strany, este stale nie je jasne, ci proti Dzurindovi nastupi Radicova a mna by neprekvapilo, pokial ucelom tejto kauzy malo byt oslabenie jeho poziciu, kedze to, ze Dzurinda dnes SDKU viac skodi ako prospieva je vseobecne znamy fakt, Devinsky patri medzi Dzurindovych blizkych ludi a dalo sa predpokladat, ze sa ho bude snazit branit. Co ma skor prekvapilo je, ze Dzurinda na tuto hru skocil, Devinskeho sa dost neobratne pokusal obhajovat a prave v kontexte v rovnakom case pripravovaneho navrhu SDKU na odvolanie Blanarika, SDKU to usvedcilo z dvojiteho metra. Pokial by si totiz Dzurinda nechal par dni cas, napr. s odvodnenim, ze si chce material osobne prestudovat a az nasledne vyjadri stanovisko k tejto veci, doveryhodnost SDKU by tym utrpela rozhodne menej ako po jeho vyjadreniach vyssie.

Naviac, SDKU uz v minulosti podobne problemy mala. Spolupracovnikmi STB boli aj ich statny tajomnik Hurny a poslanec Banas. Hurny odstupil z funkcie az po niekolkych mesiacoch a az potom, ako media priniesli vypoved cloveka, na ktoreho donasal (ako dovod uviedol, ze nechce skodit strane). Podobne SDKU neriesila ani minulost Banasa, ktory poslanecky mandat vykonaval az do skoncenia volebneho obdobia, aby nasledne z politiky sam odisiel (pdobny scenar ocakavam aj pri Devinskom).
Napísať odpoveď