Satelit a natáčacia parabola

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
nitrox
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Satelit a natáčacia parabola

Príspevok od používateľa nitrox »

Mal som receiver napojený na tatáčaciu parabolu, tento receiver sa pokazil, nereaguje na signál z dialkového ovládača, kupil som nový, funguje v pohode.
Starý receiver chcem teraz napojiť na druhú parabolu, ktorá ale nieje natáčacia a na receivery nemám možnosť nastaviť inú ako natáčaciu parabolu, keďže mi na ňom neide žiadne dialkové.
To či náhodou nieje porucha v dialkovom neriešte, to je otestované.
Len chcem vedieť či možem takto nastavený receiver napojiť na parabolu, ktorá nemám motorček na natáčanie, nebude to robiť nejaký bordel ???
k6
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa k6 »

V principe by to nemalo vadit. Pokial si mal predtym napajany motor po koxe (cize diseq motor), konvertor (LNB) by mal diseq riadiace signaly ignorovat (odfiltrovat ich na low-passe). Neviem co to mas za masinu, ale jednu dobu som mal takto nedopatrenim pripojeny HUMAX a ziaden problem nebol.
nitrox
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Áno je to napájané cez diseq, a mám tam pripojený Kaon.
Idem si natiahnuť kábel, dúfam, že nikde nebude problém a v pohode to bude fungovať.
k6
VIP
VIP

Daj vediet ako si dopadol, zaujima ma to. Inak mas fakt smolu, este som nedrzal v ruke ziadne "univerzalne" dialkove, co by zvladalo ovladat KAON. Zrejme pouzivaju dost nestandardne kody. Malou naplastou moze byt tzv. uciaci sa ovladac, ale ked mas povodny total nefunkcny, je ti k nicomu. Ibaze by si niekde v predajni pozical origo ovladac a podla neho si naucil ten druhy. Original KAONacky stoji nieco cez 40€, co je imho dost.
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

No fungovat by to malo, ked je to robene cez ten diseq, v podstate ked naladis kanaly z jednej druzice (vlastne ich naladis len z jednej) tak to od teba nebude pozadovat natocenie na druhu. Najlepsie by ti bolo pozicat si dialkove z KAONu a prestavit to. Vyskusaja daj vediet, budeme zase mudrejsi.
nitrox
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Zajtra to skúsim rozbehať, parabola na ktorú som to napojil nebola už roky používaná a je určite natočená zlým smerom, takže som momentálne bez šance chytiť signál, zajtra sa s tým skusim pohrať.

Ešte raz opakujem, mne dialkový ovláda funguje, mám dokonca aj univerzálny, ktorý by mal zvládnuť Kaona, má to aspoň v papieroch, ale mne nefunguje niečo na prijímači, mal som doma aj originál dialkové, aj tak to nefungovalo...
k6
VIP
VIP

Staru parabolu (resp. asi skor offsetku) nastrel na signal s tym novym STB a az potom pripoj ten stary!
nitrox
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Všetko funguje v pohode, mal som na začiatku síce trošku problém nastaviť dobre parabolu, predsa len je už asi 5 - 6 rokov nepoužívaná a pár krát na ňu aj spadol sneh zo strechy. No inak tam nebol žiadny problém.... kábel som použil 40 metrov dlhý a problém okrem veľkej búrky nieje žiadny.
Napísať odpoveď