co to znamena?
co to znamena?
http://www.zive.sk/Bleskovky/Towercom-p ... fault.aspx
-na net sa da pripojit aj cez satelit a bo ako
-na net sa da pripojit aj cez satelit a bo ako
Najväčší problém s internetom v našich zemepisných šírkach a dĺžkach je ten, že na tom všetci chcú nehorázne ryžovať... aj ten blbý wireless by mal mať acces pointy s dosahom niekoľko km a priepustnosťou oveľa vyššou než sa nám momentálne môže snívať.
Najkrajšie to je vidieť na telefonovaní... prenos hlasu je datovo pomerne náročný, no stále menej ako prenos videa... pri troške jednoduchej aritmetiky, čo sa mi teraz exaktne nechce riešiť by sme sa dopočítali, že na jeden videohovor vychádza cca 5-10 ľudí (podľa kvality obrazu a zvuku... možno aj viac...) s audiohovorom (a to nezabúdajme, že okrem videa treba pripočítať aj prenášaý zvuk).
Najkrajšie to je vidieť na telefonovaní... prenos hlasu je datovo pomerne náročný, no stále menej ako prenos videa... pri troške jednoduchej aritmetiky, čo sa mi teraz exaktne nechce riešiť by sme sa dopočítali, že na jeden videohovor vychádza cca 5-10 ľudí (podľa kvality obrazu a zvuku... možno aj viac...) s audiohovorom (a to nezabúdajme, že okrem videa treba pripočítať aj prenášaý zvuk).
a co tym chcel autor povedat? lebo ja sa nechytamblob napísal:Najväčší problém s internetom v našich zemepisných šírkach a dĺžkach je ten, že na tom všetci chcú nehorázne ryžovať... aj ten blbý wireless by mal mať acces pointy s dosahom niekoľko km a priepustnosťou oveľa vyššou než sa nám momentálne môže snívať.
edit: tiez pravda. ale je to asi tema do druheho vlakna, kedze autor sa pyta na nieco ine