Benzin vs. Nafta
v com je diesel vitaz? porovnavas hrusky s jablkamiSpermoS napísal:Tu nejde o to či to zvláda každý alebo nie, ja nerozoberám schopnosti vodičov ale schopnosti motorov benzín vs. diesel, víťaz diesel...
vseobecne sa vzdy porovnava turbo diesel a benzin bez turba
diesel je vdaka tomu, ze je drahsi a nakladnejsi na udrzbu vyhodnejsi az ked rocne najazdi priblizne 50tis km
ale teraz k tomu pridaj nove benzinove motory, ktore maju turbo. naraz pada "vyhoda" za motor taha od spodu, milovnici / krotitelia TDIciek na 1000rpm blednu zavistou, kedze tubo benzin nakope ich naftu jedna radost
Ako bolo už nado mnou povedané, tak to porovnávanie je trochu scestné..... Atmosférický benzín vs. diesel s turbom...... Pokiaľ diesel nemá turbo (staršie naftové automobily), tak je stratený oproti benzínu...... A pokiaľ má zase benzín turbo, tak nad dieslom suverénne víťazí..... Ako príklad si dajme napr. objemovo blízke motory 2.0 TDI CR a 2.0 TFSI...... obidva motory sú od koncernu Volkswagen..... Výkon dieselu je cca 125 kW, výkon benzínu je 147 kW (u Seat Leon Cupra dokonca 177 kW)..... Vzhľadom k prepĺňaniu je výkon aj napriek nedostatku objemu k dispozícii aj v nízkych otáčkach..... Druhá vec je životnosť týchto motorov s turbami (je jedno či benzín či diesel)........ By ma zaujímalo ako tieto motory budú vyzerať tak po 300 000 km a koľko súčiastok už budú mať menených..... Ako som už písal, čisto osobne mám rád benzínové atmosférické motory s poriadnym objemom..... Z titulu vysokého objemu disponujú okamžitým výkonom, ale sú pomerne jednoduché (čím vyše "kurvítok", tým vyššia šanca na poruchu) a teda servisné náklady sú nízke...... A také srandy ako garantovaná životnosť 500 000 míľ ( x 1,609 km) sú samozrejmosťou...... Takže tak.....
nad pár príspevkami vyššie mi až oči vyliezli... Odkedy dizle vydržia viac než benzín? (nehovoríme teraz o hladkych dizloch ale o dnešných turbo!)? riadna blbosť! resp. možné to je ale za použitia nekrestanských prachov na opravu
A že benzín je rychlejší na akceleraciu? viete čo je to krutiaci moment? prave na akceleracii by turbodizel vyhral kôli vyšším nM, ale potom je jak blato...
sundevil a pinkhead sú jedni z mála čo do toho vidia
A že benzín je rychlejší na akceleraciu? viete čo je to krutiaci moment? prave na akceleracii by turbodizel vyhral kôli vyšším nM, ale potom je jak blato...
sundevil a pinkhead sú jedni z mála čo do toho vidia
-
Shark NX
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Diesel nevyhra na zrychlenie.
Postav si vedla seba 150k 2.0TDI Oktaviu a 2.0 FSI (155k) Atmosfer.
Diesel ma Kratku jednotku ... Strati na Turbodiere po preradeni 1-2 ... Benzin si to potiahne do 6500ot s priamym medziplynom to hodi do dvojky a si o pol auta v Predu.
V 3 a 4 sa Diesel dotiahne a v 5 zas skonci ...
Postav si vedla seba 150k 2.0TDI Oktaviu a 2.0 FSI (155k) Atmosfer.
Diesel ma Kratku jednotku ... Strati na Turbodiere po preradeni 1-2 ... Benzin si to potiahne do 6500ot s priamym medziplynom to hodi do dvojky a si o pol auta v Predu.
V 3 a 4 sa Diesel dotiahne a v 5 zas skonci ...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
shark - naco medziplyn pri radeni hore, atmosfere a synchronizovanej prevodovke ? iba zbytocna namaha spojky - fyziku neodrbes tym ze pridas nezabere motor vo vyssich otackach - tie otacky sa zrovnaju na otacky hriadela prevodovky tak ci tak ... maximalne tak dobre trhnes autom ale casovy zisk absolutne ziadny ... skor sa sustredovat na rychle preradenie (pri ktorom tam ten medziplyn ani nevtesnas
)
-
Shark NX
Addict
Dunlop ... Pozri si specifikacie 2.0FSI motoru od Koncernu VW
Krutiaci moment od 1800ot ... Najvyssi sice v 3500ot/min ale v 2000 uz je velmi blizko maxima.
nordkapp ... Priamy medziplyn pri riadeni hore znamena ze pri preradovani stlacis spojku a plyn povolis asi na 1/2 ... po preradeni pustis spojku a zas plny plyn.
Co ma za nasledok udrzanie otacok pri preradovani a po uvolneni spojky ides este zo zotrvacnosti motora. To ti da riadny odpych ... Trochu tym trpi spojkove lozisko ale je to menej nicive ako stat na semafore v 1. zo zoslapnutou spojkou.
20x som sa stretaval s Hrdinami typu: Golf V 2.0TDI, Octavia I 1.9TDI, Octavia II 2.0TDI, Passat 2.0TDI a nikto na akceleraciu nemal sancu.
Dunlop si robis prdel?? Ty s 2.5l V6 nedas 2.2TDCi?? Fordacke Diesle su este slavne ze su to strasne traktory so slabym ucinkom. Sa mi nechce verit.
Krutiaci moment od 1800ot ... Najvyssi sice v 3500ot/min ale v 2000 uz je velmi blizko maxima.
nordkapp ... Priamy medziplyn pri riadeni hore znamena ze pri preradovani stlacis spojku a plyn povolis asi na 1/2 ... po preradeni pustis spojku a zas plny plyn.
Co ma za nasledok udrzanie otacok pri preradovani a po uvolneni spojky ides este zo zotrvacnosti motora. To ti da riadny odpych ... Trochu tym trpi spojkove lozisko ale je to menej nicive ako stat na semafore v 1. zo zoslapnutou spojkou.
20x som sa stretaval s Hrdinami typu: Golf V 2.0TDI, Octavia I 1.9TDI, Octavia II 2.0TDI, Passat 2.0TDI a nikto na akceleraciu nemal sancu.
Dunlop si robis prdel?? Ty s 2.5l V6 nedas 2.2TDCi?? Fordacke Diesle su este slavne ze su to strasne traktory so slabym ucinkom. Sa mi nechce verit.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
shark - hra so slovickami
... cize vlastne normalne rychle radenie ...
pod medziplynom si predsatvujem pravy medziplyn pri nesynchornizovanej prevodovke (spojka - neutral /medziplyn ak ide o podradenie/ - spojka - stupeň) alebo nepravy medziplyn pri podradovani synchonizovanej prevodovke na zamedzenie zablokovania kolies (napr. v zime na lade) ( spojka pocas celeho preradovania, pridanie pre vyrovnanie otacok motor/prevodovka - sutpeň) ...
priamy medziplyn pocujem prvy krat a je to teda len nejake premenovanie praxe

pod medziplynom si predsatvujem pravy medziplyn pri nesynchornizovanej prevodovke (spojka - neutral /medziplyn ak ide o podradenie/ - spojka - stupeň) alebo nepravy medziplyn pri podradovani synchonizovanej prevodovke na zamedzenie zablokovania kolies (napr. v zime na lade) ( spojka pocas celeho preradovania, pridanie pre vyrovnanie otacok motor/prevodovka - sutpeň) ...
priamy medziplyn pocujem prvy krat a je to teda len nejake premenovanie praxe
Shark NX, ale neporovnavaj tu nejake dva konkretne motory, ale všeobecne... a všeobecne dizel ma vysoke točák a tah odspodu, preto jeho učinok je zozačiatku lepší...
A nikto tu nehovorí že nedám, hovorím že zozačiatku je prvý a ak dostanem motor do otáčok tak samozrejme vyhram. ale určite nie jednoznačne a suverenne
A nikto tu nehovorí že nedám, hovorím že zozačiatku je prvý a ak dostanem motor do otáčok tak samozrejme vyhram. ale určite nie jednoznačne a suverenne
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
hlavne som mal chut niekoho vytocit a fyzicky blizko nikto neni 
... principialne sa kazdy dieslovy motor lisi krivkou momentu, ktory je prave zodpovedny za akceleraciu ... preto je fujtajbl generalizovat ... dalsim velmi dolezitym parametrom pre akceleraciu su prevodove pomery jednotlivych stupnov ... ked budeme porovnavat konretne priebehy tak sa k niecomu dopracujeme, nie ale takto ako na pieskovisku ze auto so styrmi vyfukmi je rychlejsie ako s dvoma
...
... principialne sa kazdy dieslovy motor lisi krivkou momentu, ktory je prave zodpovedny za akceleraciu ... preto je fujtajbl generalizovat ... dalsim velmi dolezitym parametrom pre akceleraciu su prevodove pomery jednotlivych stupnov ... ked budeme porovnavat konretne priebehy tak sa k niecomu dopracujeme, nie ale takto ako na pieskovisku ze auto so styrmi vyfukmi je rychlejsie ako s dvoma