Benzin vs. Nafta

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...

Tak ako. Benzin ci naftu ?

BENZIIIIIN!!!! Nafta patri do traktora a na kurenie
245
35%
Jedine Nafta....
150
21%
Mam rad oboje
170
24%
Je mi to uplne jedno
79
11%
Nevyznam sa v tom
60
9%

Celkom hlasov: 704

Maki
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Maki »

to nemozes porovnavat takto omg... aj moj kamos na benzine 1.4 na fieste minule vyrobil dalsieho kamosa co ma 1.8T oktavku... to je v nohach
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Chlapci, mám pocit že niekto tu hovorí o zrýchlení 0-100, a niekto o elasticite, 60-120+
Takže fakty: Dáme Sharkovi za pravdu, s Octavkou:
2,0 FSI 0-100km/h 9,4s* (Combik dokonca)
2,0 TDI 0-100km/h 9,6s
Rovnaký motor v Leone, Passate.

Citroen C4
1,6i 10.6
1,6 HDi 11.2

To iste Ceed, a všetko ostané.
SpermoS napísal:Presne toto, krútiaci moment, to je to práve čo diesel má omnoho viacej ako benzín a kvôli tomu zotre pri odpichu benzín v poho....večer sem niečo napíšem presnejšie
Ako bolo písané, diesel bude mať navrch iba dokým vytočíš na 4000 a prvý krát preradíš, pretože odvtedy ti benzin nepadne tam kde by neťahal, teda do nízkych otáčok.

Naopak vďaka krútiacemu momentu bude mať diesel navrch pri zrýchľovaní, už z nejakej rýchlosti.
Blade
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Blade »

Cize diesel vytiahne 100 rychlejsie ako benzin.Ma vacsiu spotrebu na dlhsie trate.Po meste vitazi benzin na spotrebu.Benzin ma vo vacsine pripadov vyssi vykon a otacky motora.Na servis je drahsia udrzba diesla.Celkovo je benzin drahsi.Takto to ma byt alebo tam nieco chyba?
SpermoS
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa SpermoS »

Porovnajte si Škoda RS diesel a RS benzín, benzín v žiadnom prípade nemá na diesel u týchto motorov, pri žiadnej rýchlosti a nehovoriac o tom, že benzín treba značne vytáčať aby sa približoval k hodnotám dieslu, či už v zrýchľovaní alebo v ťahu
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Blade napísal:Cize diesel vytiahne 100 rychlejsie ako benzin.Ma vacsiu spotrebu na dlhsie trate.Po meste vitazi benzin na spotrebu.Benzin ma vo vacsine pripadov vyssi vykon
Presne opačne :roll:
Blade napísal: Benzin ma vo vacsine pripadov vyssie otacky motora.Na servis je drahsia udrzba diesla.
Ano

BTW:
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

SpermoS
Zablokovaný
Zablokovaný

Nie, presne tie som myslel
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Shark NX napísal:ale je to menej nicive ako stat na semafore v 1. zo zoslapnutou spojkou.
To je velmi zle? Lebo ja to tak robim stale :)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

SpermoS napísal:Nie, presne tie som myslel
a mam tie tie data z tej tabulky vytiahnut alebo si to vies sam porovnat a vyhodnotit ... OII RS v dyme papierovo na benálové eReSo nema ...
Gangy napísal:To je velmi zle? Lebo ja to tak robim stale :)
to sa ti chce ? stat 3 minuty na spojke ? ...

... je to zbytocna axialna namaha na ložisko, jeho vydrz potom zavisi od konstrukcie a konkretneho kusu ... nemusi sa za celu dobu stat nic, moze odist po 50tkm ... zalezi aj od toho ci stojis na krizovatke 2 krat za den minutu, alebo 20 krat za den 3 minuty :-)
Maki
Darca
Darca

Blade... skus si to cele precitat este raz....

SpermoS - skus uvazovat aj o normalnych motoroch a nie prave RS, co su motory ine, upravene... okrem toho... zober si jednoduche prirovnanie - benzin = kôň, diesel = vôl... kon je rychlejsi, z kludu je zachvilku v trysku a potom umrie..... vol sa pomalsie rozbehne, dojde na svoju cestovnu rychlost, a tam kde kon umrie tak vol si vklude ide cely den.... uz to skus pochopit ze kazdy motor ma svoje pre a proti.... vysvetli mi preco vsetky sportove auta ficia na BENZINOCH s obrovskym objemom? neratam teraz okruhove audi na le-mans... hm?
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

SpermoS napísal:Porovnajte si Škoda RS diesel a RS benzín, benzín v žiadnom prípade nemá na diesel u týchto motorov, pri žiadnej rýchlosti a nehovoriac o tom, že benzín treba značne vytáčať aby sa približoval k hodnotám dieslu, či už v zrýchľovaní alebo v ťahu
Sa tu hovorilo doteraz vždy iba o atmosfére benzín vs. turbo diesel, ale OK, v tomto prípade je to ešte drtivejšie v prospech benzínu.
RS turbo benzín 0-100 za 7,3sec
RS diesel 0-100 za 8,5 sec.

Proste nemáš pravdu.
Maki
Darca
Darca

ja uz ee :D:D kazdopadne k tomu medziplynu... osobne na aute robim pri preradovati taky mensi medziplyn - vytlacim spojku, preradim, spojku pustim do zaberu, pridam plyn - mam slusny odpich, pustim spojku... foter ma zato chce zabit ze kazim lozisko ale sranda je sranda.. dokym to nebude treba platit...
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

SpermoS,

a išiel si niekedy vôbec Octavii RS???? Je jedno či benzínovej či dieselovej...... Lebo mám taký pocit, že si pletieš pojmy s dojmami..... Si zajazdi na poriadnej benzínovej V6-ke s objemom aspoň tri litre a potom prestaneš písať nezmysly typu, že benzín je treba túrovať aby sa vôbec vyrovnal dieselu..... Od určitého objemu ponúkajú benzínové motory úžasný záťah už od najnižších otáčok s plochou krivkou výkonu (stály nárast bez nejakej diery spôsobenej turbom alebo niečím podobným) a teda ten "úžasný výkon odspodu" ktorý ponúkajú diesele sa môže schovať......
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Zbytocne tym namahas spojkove lozisko.
Ja si podradujem ku krizovatke a ked zastavim tak Neutral a Cakam.
Statie na Spojke je zbytocne ... Namahas to co nemusi byt namahane.
A ci to je velmi zle??
Ked si sadnes do napr. Focusa 1.8 ktory bude mat 100000km a vzdy stal na spojke A rovnakeho auta ktory vyradoval tak to bude velky rozdiel.
Mal som raz tu cest ... Spojka zaberala velmi zvlastne.
SpermoS
Zablokovaný
Zablokovaný

Ja som len spojka.
Na tie Rska ti odkazuje, že je rozdiel čo je na papieri a skutočnosť, oni tie auta testovali
A k tým pretekom, vraj benzín je ďalej čo sa týka vývoju a diesel sa nedá tak ladiť ako benzín, a diesel je ťažší
A že budú časi keď budú frčať na dieslu
K tomu Le-mans vraj tie preteky su hlavne o vývoji motorov a tam "dizlaky" vyhrávajú
Ďalej už nechcel o tom diskutovať, vraj to nemá cenu ak je niekto za benzín tak je naj benzín a naopak :)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

to by ma zajimalo ako to testovali ... benzinovu tlacili styria cigani a dechtovu az piati alebo jako ? 1,2 sekundy rozdiel na 100 na papieri v praxi neprestis :-) ...

((ked sa teda bavime o akceleracii v priamke ... ))
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

SpermoS kde to testovali?? World Racing 2?? Hej tam su Obe RSky ... Zaujimave ze Benzinova vyhrava.
Takto ... Stacilo tych kalerabov ... To tlac lahkej deve na chodniku.

Diesel rovnakeho objemu (napr 2.0) ma navrch v rozbehu z konstantnej rychlosti vo vysokom prevodovom stupni.
Benzin v rozbehu a vo Vmax
Pre priklad: Ja (Fiesta 1.4TDCi) otec (Mondeo 1.8) ... Ceska D1 ... Stupanie do kopca ... Kamion pred tebou ... V=90km/h.
Akonahle Kamion uhne ja v 5. Stlacim kotol a letim ... Otec musi podradit do 3. a tocit do 6800 aby sa udrzal ... Samozrejme potom zdrhne ...
Moj Diesel ma 76k 180nM v 1900ot/min ... Otcov Benzin ma 121k 180nM v 4100ot/min

Na semafore sa ani nemusime porovnavat ... Uleti jak dekel ... Len vidim zadne svetla.
SpermoS
Zablokovaný
Zablokovaný

Len toľko, že nemôžeš porovnávať Fiestu 1.4 a Mondeo 1.8, váha auta atď...
Maki
Darca
Darca

jezkovy voci SpermoS... a skoro 50 koni rozdiel... vies co to je? to ti tu vahu auta dokonale vyrovna....

zober si cestu ziar-nitra .... ked som siel predbiehat na bratovej astre 1.6, 101k benzin - musel som supnut do 3 a drzat to v trojke az kym som nepredbehol, motor zavyjal ako divy, myslel som ze uz ho ide vystrelit do nebies.... ta ista cesta, moja carisma 1.9 TD - v pohodicke na 5 v tej istej rychlosti a motor ma 2500ot.... neratam extremnu situaciu ked som mal 4 ludi v aute a plny kufor... vtedy som si aj s dieslom podradil, lebo na 5ke sa nechcel rozbehnut...

ale uz to kur*a pochop ze s tymi argumentami aj ked robis len spojku niekomu inemu tu neobstojis... ked podas "hard evidence" tak potom
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Len tolko ze som jazdieval s Bratom do Prahy ... dvoma autami ... Zhodou nahod ja sluzobnou 1.9TDI a on svojou 2.0FSI ... Papierovo je TDI o 10k slabsia a ma silnejsi Krutak o 120nm.
V reali?? Z Bratislavy sme skusali dragy na 8 krizovatkach ... TDI sa nechytalo ... Vzdy mi utiekol o pol auta ... Nech som robil cokolvek ... Kratka jednotka sa nezaprie.

Na Dialnici on musel "Kutacovat" ja som si len zoslapol plyn a slo to ... Ale aj tak ma cca v 170km/h vzdy predbehol.
On si letel dalej 223km/h a ja som skoncil na 203.
Napísať odpoveď