Jedno mi vadi: Mafia 1 mala viacmenej linearny priebeh, co mne vyhovovalo. Dojdi tam, odstrel tamtoho, nahanaj druhych mafianov v aute, navstiv lucasa ak chces a konec, a vsetko sa to pekne sejvlo ze ste si si to mohli nacitat a dostali ste take iste bojove podmienky (ten isty samopal, zivotnost) s akou ste hrali, alebo pekne od zaciatku. Nechapem, na co je dobre (uz GTA San Andreas zacalo) s tym ze mozes navstevovat kadejake obchody, k holicovi, menit si tricka a tak dalej.

Ja vim ze troska takej "volnosti" nezaskodi, ale aby to potom nebolo na ukor hrania a nasledneho re-playu napr. po dlhsej dobe.
Ak Mafia 2 bude zalozena na principe velke mesto + mnoho vselijakych "subquestov" vsade a na dokoncenie misii budete muset labzovat po meste a hladat nejakych tajterlikov (styl STALKER, neviem ci to musi byt nejak dneska v mode) tak u mna ma potom Mafia 2 hlboke MINUS. Som zvyknuty na linearne hry a mam radsej naskriptovane sceny s peknym pribehom aky mala mafia 1, alebo trebars half life 2 a epizody - grafika slusna na hratelnost, nekomplikovane ovladanie a chytlavy linearny pribeh.
Najskor kladiem doraz na systemove poziadavky, ktore sa pekne predvedu pri hratelnosti (GTA 4 na PC bol riadny prepadak, pisane poziadavky "minimum" a to by som ani netvrdil "minimum" povedat... sak viete.), mno a potom ked si tu hru dokazete vychutnat bez zasekov tak potom hodnotim celkovy pribeh, a v neposlednom rade hratelnost a grafika.
Na grafike mi az tak moc nezalezi, aj v dnesnej dobe si zahram klasiky ako Doom (1, 2 aj 3), spominany HL2, RtCW ale aj Wolfenstein 3D.