Peniaze na ucte

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
meffisto
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa meffisto »

GothaR napísal: A nie je to tak, ze tuto oznamovaciu povinnost nemaju banky napriklad vo Svajciarsku?
moze byt :lol: mozno jedna z veci preco su take popularne

tak ale myslim ze cloveku pomozu tie dokumenty aspom...cele sa mi to citat nechce, ale je to tak ako vravis a napisal Vigor

Kód: Vybrať všetko

Povinná osoba je
a) Exportno-importná banka Slovenskej republiky, 2) banka alebo pobocka zahranicnej banky, 3)
b) správcovská spolocnost a depozitár, 4) organizátor trhu cenných papierov, obchodník s cennými papiermi,
burza cenných papierov, 5) centrálny depozitár, 6) komoditná burza, 7) poistovna, pobocka zahranicnej
poistovne, zaistovna a pobocka zahranicnej zaistovne.   atd bla bla...

Kód: Vybrať všetko

(2) Povinná osoba identifikuje kazdú fyzickú osobu alebo právnickú osobu, ak zistí, ze pripravuje alebo
vykonáva
a) neobvyklú obchodnú operáciu,
b) obchodnú operáciu v hodnote najmenej 15 000 EUR,
c) viacero na seba nadväzujúcich obchodných operácií, ktorých hodnota v období 12 po sebe nasledujúcich
mesiacov dosiahne najmenej 15 000 EUR.
atd...bla bla
Inak prave som si spomenul ze ked som siel v minulosti do USA a vyberal som si na cestu dost vela prachov, v banke mi vraveli ze im to treba den vopred nahlasit...a vtedy som netusil ze preco.
Myslel som ze to je z ineho dovodu (napr. ze nemaju dost hotovosti), ale vidim, ze to moze byt prave pre toto....alebo aj nie a bolo to preto ze nemali hotovost a nahlasuju to automaticky
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

meffisto napísal:Inak prave som si spomenul ze ked som siel v minulosti do USA a vyberal som si na cestu dost vela prachov, v banke mi vraveli ze im to treba den vopred nahlasit...a vtedy som netusil ze preco.
Myslel som ze to je z ineho dovodu (napr. ze nemaju dost hotovosti), ale vidim, ze to moze byt prave pre toto....alebo aj nie a bolo to preto ze nemali hotovost a nahlasuju to automaticky
Tvoj pôvodný tušák bol správny, je to naozaj kvôli zabezpečeniu dostatočnej hotovosti v banke. Ak by sledovali aj výbery, tak je to rovnako ako pri vklade.. tj. vykonáš výber a oni to následne oznámia, Ty na nič nečakáš. Veď keď ideš vložiť väčšiu sumu do banky, tak to neohlasuješ 24hod vopred..

;)
UjoNecro
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa UjoNecro »

Ja len toľko, čítal som len pár príspevkov, že kopec inštitúcii a úradov teraz v poslednej dobe dostali smernicu aby začali nahlasovať takéto podozrivé operácie. Nie je to udávanie, a tých ľudí my na úrade o tom aj priamo informujeme, že je to naša povinnosť. Podľa mňa ťa nezačnú hneď prešetrovať ani nič, jednoducho budú mať úradný záznam o takejto činnosti a keď sa zistí, že niekde zmizol taký obnos peňazí tak budú mať policajti prístup k tomuto povedzme zoznamu.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

A celkovo pochybujem, ze by sa to fizlom nejak vysvetlit dalo, ja viem, mam to z filmov, ale co ked mi proste niekto dobrosrdecny clovek posle 500k na ucet....alebo som vyhral stavku a tie peniaze mi znova niekto poslal? Pochopili by to? :idea:
Frankie
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Frankie »

Sa tým netráp... ja ti tie prachy postrážim :veget:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

meffisto: Pred tyzdnom som v banke vyberal vacsi obnos penazi (rozumej 10 000+ eur) a oznamili mi, ze pri vybere nad 3 tisic eur treba uz den vopred hlasit vyber. Pytal som sa preco, ze takto sa to zmenilo a sprisnilo po krize, ktora nas zasiahla. Nastastie znama v banke vsetko vybavila a spravilo sa to normalne aj bez toho. Osobne si vsak myslim, ze 3000 eur je skutocne maly limit pre oznamovanie. Predtym to bolo par stotisic a teraz to hodia na priblizne 90 000 korun, vsak to je buzeracia.

Edit: Aby som to uviedol na spravnu mieru, ide o Slovensku sporitelnu.

Teraz ma vsak napada taka otazka, ze vyhram Loto, dajme tomu nejake tie dve ci tri miliony eur, ktore su tam. Tipos mi zarucuje anonymitu a aj to, ze pridem do styku s jednym, max. dvomi osobami pocas vyplacania vyhry. Vyhru si mozem dat vyplatit na ucet alebo si ju odniest v hotovosti. Ak by som si mal nieco take dat vyplatit na ucet, tak neviem akou formou by to prebiehalo, pretoze by som radsej zvolil moznost vyplatit peniaze na viacej uctov, hoci i napriklad cesta niekde do Svajciarska pred vyplatenim by stala za to, aby som si tam zalozil ucet. Mna by skor lakala moznost vyplatit si tieto peniaze v hotovosti, lenze ako tak vidim, tak by bol problem pri vkladani na ucet.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

V kazdom pripade ti pri takej sume ponuknu privatne bankovnictvo :)
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

hojko: vubka mala aj pred krízou limit 99999 sk bez ohlasenia do 300 000 boli tri dni a nad 5 dní to je vec banky nie nejakej smernice, ked je menšia pobočka tak proste nedrží toľko hotovosti

k ohlasovaniu, kamaratka robí na oddelení ktoré sa zaoberá iba týmto overovaním a spoluprácou s políciou takže sa môžete spolahnúť že to overujú
Pezzo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pezzo »

:-D nechystam sa urobit banku ani nic podobne :-D len ma to tak zaujimalo, lebo sme sa na tuto temu raz bavili s kamosmi, ze vlastne co koho do toho, ze kolko ja tam ulozim.. vezmime si priklad.. dovazam auta, a dari sa mi, prvy krat tam ulozim nejakych 10000€, neskor viac a viac pretoze sa mi dari... no nerobim to ako podnikatel, ale ako sukromna osoba a nemam to ako zdokladovat, lebo keby som predlozil kupno predajne zmluvy, tak ma zabasnu za danovy unik... tak ako sa to v takychto pripadoch riesi? neverim, ze vsetci dovozcovia aut, alebo nejaki vacsi predajcovia na aukre za vsetko platia dane, tak tie peniaze maju doma v ponozke, alebo co?
Paul
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Paul »

Príklad: A čo ak si dám poslať z PayPalu v priebehu(čiže nie naraz) 12 mesiacov na účet viac ako 15 000 EUR ? To bude potom banka nahlasovať ?
c) viacero na seba nadväzujúcich obchodných operácií, ktorých hodnota v období 12 po sebe nasledujúcich
mesiacov dosiahne najmenej 15 000 EUR.
Napísať odpoveď