Ako spustit BOOT z CD

Informácie o software, ankety...
Johny X
Light Star
Light Star

Ako spustit BOOT z CD

Príspevok od používateľa Johny X »

ahojte mam taky problem neviete ako mozem spustit boot z cd lebo pozeral som v biose a nic som tam nemal. Ide o procak 133 MHZ(pokial citate moje prispevky viete o aky comp ide).proste niejak tak cez disketu lebo som si urobil boot Ms-dosu 6.0 na disketu a tam som mal software ktory vyhladal cd-romku a aj priradil k nej vlasne pismeno E,F,G,H atd
chmirko
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chmirko »

ak nemas daku normalnu CD-ROM (najlepsie IDE) ktoru ti pozna bios mas to velmi tazke, skus este pre istotu pozret ze si ju dobre zapojil

potom musis na disk nainstalovat MS-DOS a nainstalovat ju a az z toho nasledne spustat instalator z CD, najdi autorun.inf a tam si precitaj co sa ma spustat alebo rovno hladaj setup.exe a tak
Johny X
Light Star
Light Star

chmirko napísal:ak nemas daku normalnu CD-ROM (najlepsie IDE) ktoru ti pozna bios mas to velmi tazke, skus este pre istotu pozret ze si ju dobre zapojil

potom musis na disk nainstalovat MS-DOS a nainstalovat ju a az z toho nasledne spustat instalator z CD, najdi autorun.inf a tam si precitaj co sa ma spustat alebo rovno hladaj setup.exe a tak
sak hej mam IDE mechaniku a dobre je zapojena ale chcem urobit spustit BOOT ako ked sa instaluje windows xp/vista
ST1GD3R
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa ST1GD3R »

Hmm nemáš dafaultne nastavený ??? Alebo nejde niečo ako f8 alebo také niečo. Pri mojom PC dám f8 a hodí mi okienko, že z čoho chcem boot.
Johny X
Light Star
Light Star

ST1GD3R napísal:Hmm nemáš dafaultne nastavený ??? Alebo nejde niečo ako f8 alebo také niečo. Pri mojom PC dám f8 a hodí mi okienko, že z čoho chcem boot.
ne ja tam take nic nemam iba ze F10 a to je vsetko
ST1GD3R
Light Star
Light Star

A to f10 robí čo?
Johny X
Light Star
Light Star

ST1GD3R napísal:A to f10 robí čo?
vlasne to nieje f10 ale delete ako vstupim s tym do setupu.a skusal som f8 a nic
ST1GD3R
Light Star
Light Star

Aha a v biose ti normálne nájde CD-ROM ?
Johny X
Light Star
Light Star

ST1GD3R napísal:Aha a v biose ti normálne nájde CD-ROM ?
nie nenajde ale to aj pri inich mechanikach robi takze mne sa zda ze ten bios este nepodporoval cd-romky
Deafboy
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

spustacia disketa

Príspevok od používateľa Deafboy »

Zožeň si spúšťaciu disketu používanú pri inštalácií win 98/ME. Tá by ti mala nájsť CDrom
Johny X
Light Star
Light Star

vy ste ma nepochopili o co mne ide:

moj bios nepodporuje CD-ROMku ale najde mi cd-romku ked spustim cez zavadzaciu disketu pre win98 co je tam ten software. proste chcel by som toto ze ked sa bootuje disketa tak spusti BOOT z cd
pepuss
Light Expert
Light Expert

Re: Ako spustit BOOT z CD

Príspevok od používateľa pepuss »

Caute chlapci mam na vas otazocku. Nie som si ista ci by som si dokazala spustit boot z dvd(na kamaratovom notebooku som to spustila mal jednoduchy bios)mam novy PC. Ked si budem chciet nainstalovat win a stlacim moznost boot menu a zvolim DVD romku tak mi zacne Win bootovat? Myslim tim z dvdcka.
To boot menu mi zmeni nastavenie biosu len docasne alebo to potom budem musiet davat do povodneho stavu a po instalacii windowsu nastavit boot z HDD?
Dakujem
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Keď si len pri zapnutí vyvoláš boot menu a dáš boot z DVD tak sa v biose nič nezmení.
Po opetovnom zapnutí PC sa bude pokračovať podľa nastavení v biose.
pepuss
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa pepuss »

Takže aj takto môžem nainštalovať win7? Ježiš ďakujem. Ja vás všetkých velmo ľúbim. :D
Napísať odpoveď