Dobré a zlé jedlo

O športe...
Zaxman
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Dobré a zlé jedlo

Príspevok od používateľa Zaxman »

idem začať cvičiť teda posilovať .........proste vyrysovať sa a kcem ktomu doplniť aj nejaku stravu .......

preto sa pítam čo je dobre na ranajky ??? nejaka hrianka a paštika ??alebo salama ?? šalat (parižsky ,vlašsky )?? ...........alebo nejake te nesquik guličky ?? viešm že sa hovorí o ovseních vloškach ako naj ledlo na ráno ale ja nejako mlieko moc nemusím teda vobec nie a suche ovsene vločky by asi nebolo bohvie čo
tak isto som počul že chleba ked už len toustovy ??? lebo normalny aj rožky že to len do tuku ide ??
a ak by ste poradili dalšie jedla ale samozrejme ktore su také rýchlejšie a ani nie jedla ale kombinacie čo si kupim v obchode a zejm to zniečim
Bobala
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bobala »

ja si myslim ze nikto ti tak dobre neporadi ako casopis muscle fitness..skus si ho kupit v novinovom stanku
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

ok no ak nebude stáť 10 euro tak ok .....
marcus-16
Star
Star

Príspevok od používateľa marcus-16 »

vlocky, vajcia, celozrnne pecivo..da sa vymysliet hocico, ale urcite ne chleba s pastetou :lol:
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

marcus-16 napísal:vlocky, vajcia, celozrnne pecivo..da sa vymysliet hocico, ale urcite ne chleba s pastetou :lol:
a salat jedine zeleninovy, urcite nie parizsky :D (ale zase 30 deka parizskeho a 5 rozkov nie su zle ranajky... :) )
marcus-16
Star
Star

Príspevok od používateľa marcus-16 »

ades napísal: 30 deka parizskeho a 5 rozkov nie su zle ranajky... :)
vravime o dobrych ranajkach pre sportovca?v tom pripade su :)
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Bobala napísal:ja si myslim ze nikto ti tak dobre neporadi ako casopis muscle fitness..skus si ho kupit v novinovom stanku
Ja si myslim ze hocikto poradi lepsie ako muscle fitness.

Nie ze by ta strava bol nejak zla na chudnutie co tam pisu, ale je stale rovnaka t.j ovsene vlocky kuracie steak brambor, stale to iste dokola.

A co je horsie este by tam pochytil tie ich spatne treningy.
Godlub
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Godlub »

Bielkoviny. Tuky sa premieňajú pri spaľovaní na energiu...
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

ciže asi dosť mliečne výrobky?? jogurty ?? a tak ??
kali520
Darca
Darca

Zaxman napísal:ciže asi dosť mliečne výrobky?? jogurty ?? a tak ??
A k tomu si jak dosiel?
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeFeAt »

chces vyrysovat, takze zbavit sa TUKU..
ako mas jest? co najmenej tukov, cukry (sladke) vynechat tiez, pretoze ak tu energiu neminies, premeni sa na tuk..

takze, ranajky napr ovsene vlocky s mliekom alebo bielym jogurtom
na desiatu tuniak so zeleninou a celozrnym pecivom
na obed je to skoro jedno, zas nie palacinky so slahackou a cokoladou (maso, ryza, zelenina)
na olovrant si urob nieco chutne, no nie vela tuku a cukrov (mozes si na obed odlozit polovicu obeda a dat si ho neskor, na olovrant); ak budes mat trening, tak si daj nejake ovocie alebo ryzove chlebicky
na veceru si daj nejake maso so zeleninou popripade s trochou ryze alebo nieco s velkym obsahom bielkovin
pred spanim napr tvaroh

NAPR..
Zaxman napísal:ciže asi dosť mliečne výrobky?? jogurty ?? a tak ??
vela bielkovin maju vajicka, kuracie maso, tvaroh, tuniak..

napr TU si mozes nieco precitat, neni si kulturista, no ucel to splni
zmija1313
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa zmija1313 »

Pozrel by som sa na to z 2.strany - rady mozu byt aj o tom, co vylucit, nielen co vlastne jest. Vylucit treba majonezu, alkohol, vyprazane jedla, sladkosti a jest co najviac ovocia a zeleniny, celozrnneho peciva, vlociek. Ako pise Kali - v M&F to so stravou nie je mozno zle, lenze ak si zaciatocnik a si navyknuty na aku-taku pestru stravu (ktoru ti navyse mozno pripravuje niekto z rodiny), tak nemozes dokola jest kuracie prsia na prirodno a jedla z vajecnych bielkov...

Inak nedavno si zhanal korcule, snad ta uz neomrzeli :) Inline mas dobry aj v ramci rozcvicky pred posilkou, ale netreba to prehanat. Pretoze ak budes vela inlinovat (alebo nedajboze prilis vela behat), tak nepriberies a miesto svalnaca z teba bude doska...
poi
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa poi »

dam ti radu =) Momentalne som schudol za 2 mesiace 10 kil .. a recept je lahky, nejest nic mastne, vyprazane... a jest nizkotucne veci..viem ze je to tazke ale da sa to :-)
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Podľa mňa najlepšie je naštudovať si nejakú literatúru, nemusí to byť zrovna Mussle, stačí aj niečo z netu, takých stránok je spústa, potom treba skúšať, čo ti vyhovuje a sledovať, ako sa správa telo. Darmo ti niekto bude radiť, jedz to a to, keď to tebe tak nebude vyhovovať a nebudeš schopný sa stým stotožniť.

http://www.f-sport.cz/index.php
http://www.sportujeme.sk/

Ja si rada prečítam vždy čo to na týchto stránkach. Inak určite je dobré jesť veľa bielkovín-mäso, tvarohy, syry. Keď ti nechutí mlieko, dá sa pripraviť z ovsených vločiek aj ovsená kaša s vodou, hrozienkami, orechami a čímkoľvek ťa napadne. Tiež si môžeš spraviť niečo z vajíčiek-plnohodnotné bielkoviny.
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

vajička znamena aj praženica alebo volske oko ??
ades
Guru
Guru

ak budu bez stipky tuku a soli, tak ano. ale rataj s tym, ze to bude oproti surovemu minimalne hodnotne, vsetky bielkoviny znicis
kali520
Darca
Darca

ades napísal:ak budu bez stipky tuku a soli, tak ano. ale rataj s tym, ze to bude oproti surovemu minimalne hodnotne, vsetky bielkoviny znicis
Toto by si ale mohol nejak vysvetlit, lebo bez urazky ale takuto chu**** som uz dlho nepocul.
ades
Guru
Guru

vies co je denaturacia bielkovin? to je zrusenie prirodzenych vazieb medzi aminokyselinami v bielkovine posobenim teploty, ziarenia, chemie,... tym, ze ty urobis z vajca prazenicu, tak si drvivu vacsinu bielkovin, ktore su hodnotne v tom tvare, v akom su "znicis". preto ma napriklad aj tepelne upravena zelenina menej vitaminov (nie su to sice bielkoviny, ale princip je takmer rovnaky). uz chapes?
kali520
Darca
Darca

ades napísal:vies co je denaturacia bielkovin? to je zrusenie prirodzenych vazieb medzi aminokyselinami v bielkovine posobenim teploty, ziarenia, chemie,... tym, ze ty urobis z vajca prazenicu, tak si drvivu vacsinu bielkovin, ktore su hodnotne v tom tvare, v akom su "znicis". preto ma napriklad aj tepelne upravena zelenina menej vitaminov (nie su to sice bielkoviny, ale princip je takmer rovnaky). uz chapes?
Jasne ale zabudas na podstatny fakt a to je ten ze prave tou denaturaciou sa bielkovina stava stravitelnejsia pricom si zachovava svoju biologicku hodnotu. Aminokyseliny maju neporusenu primarnu strukturu a organizmus moze taketo bielkoviny lachsie rozlozit.

Ak by platil tvoj nazor v praxi tak medzi zdravu vyzivu napr pr kulturistov by si nasiel surove vajcia surove maso atd... cize nezmysel.
ades
Guru
Guru

ano, mas pravdu, ale musis ratat s tym, ze ta potrava musi prejst cez mimoriadne agresivne pH v zaludku (1-2), potom cez velmi vysoke pH n azaciatku tenkeho creva (az 12) a chceme, aby to vydrzali.
p.s.: hocikto zaoberajuci sa vyzivou ti potvrdi, ze tepelne upravene potraviny su menej hodnotne

edit: surove maso ani tak nie, je tazke a dlho trva jeho rozlozenie.
Napísať odpoveď