Dobré a zlé jedlo
Dobré a zlé jedlo
idem začať cvičiť teda posilovať .........proste vyrysovať sa a kcem ktomu doplniť aj nejaku stravu .......
preto sa pítam čo je dobre na ranajky ??? nejaka hrianka a paštika ??alebo salama ?? šalat (parižsky ,vlašsky )?? ...........alebo nejake te nesquik guličky ?? viešm že sa hovorí o ovseních vloškach ako naj ledlo na ráno ale ja nejako mlieko moc nemusím teda vobec nie a suche ovsene vločky by asi nebolo bohvie čo
tak isto som počul že chleba ked už len toustovy ??? lebo normalny aj rožky že to len do tuku ide ??
a ak by ste poradili dalšie jedla ale samozrejme ktore su také rýchlejšie a ani nie jedla ale kombinacie čo si kupim v obchode a zejm to zniečim
preto sa pítam čo je dobre na ranajky ??? nejaka hrianka a paštika ??alebo salama ?? šalat (parižsky ,vlašsky )?? ...........alebo nejake te nesquik guličky ?? viešm že sa hovorí o ovseních vloškach ako naj ledlo na ráno ale ja nejako mlieko moc nemusím teda vobec nie a suche ovsene vločky by asi nebolo bohvie čo
tak isto som počul že chleba ked už len toustovy ??? lebo normalny aj rožky že to len do tuku ide ??
a ak by ste poradili dalšie jedla ale samozrejme ktore su také rýchlejšie a ani nie jedla ale kombinacie čo si kupim v obchode a zejm to zniečim
Ja si myslim ze hocikto poradi lepsie ako muscle fitness.Bobala napísal:ja si myslim ze nikto ti tak dobre neporadi ako casopis muscle fitness..skus si ho kupit v novinovom stanku
Nie ze by ta strava bol nejak zla na chudnutie co tam pisu, ale je stale rovnaka t.j ovsene vlocky kuracie steak brambor, stale to iste dokola.
A co je horsie este by tam pochytil tie ich spatne treningy.
-
DeFeAt
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
chces vyrysovat, takze zbavit sa TUKU..
ako mas jest? co najmenej tukov, cukry (sladke) vynechat tiez, pretoze ak tu energiu neminies, premeni sa na tuk..
takze, ranajky napr ovsene vlocky s mliekom alebo bielym jogurtom
na desiatu tuniak so zeleninou a celozrnym pecivom
na obed je to skoro jedno, zas nie palacinky so slahackou a cokoladou (maso, ryza, zelenina)
na olovrant si urob nieco chutne, no nie vela tuku a cukrov (mozes si na obed odlozit polovicu obeda a dat si ho neskor, na olovrant); ak budes mat trening, tak si daj nejake ovocie alebo ryzove chlebicky
na veceru si daj nejake maso so zeleninou popripade s trochou ryze alebo nieco s velkym obsahom bielkovin
pred spanim napr tvaroh
NAPR..
napr TU si mozes nieco precitat, neni si kulturista, no ucel to splni
ako mas jest? co najmenej tukov, cukry (sladke) vynechat tiez, pretoze ak tu energiu neminies, premeni sa na tuk..
takze, ranajky napr ovsene vlocky s mliekom alebo bielym jogurtom
na desiatu tuniak so zeleninou a celozrnym pecivom
na obed je to skoro jedno, zas nie palacinky so slahackou a cokoladou (maso, ryza, zelenina)
na olovrant si urob nieco chutne, no nie vela tuku a cukrov (mozes si na obed odlozit polovicu obeda a dat si ho neskor, na olovrant); ak budes mat trening, tak si daj nejake ovocie alebo ryzove chlebicky
na veceru si daj nejake maso so zeleninou popripade s trochou ryze alebo nieco s velkym obsahom bielkovin
pred spanim napr tvaroh
NAPR..
vela bielkovin maju vajicka, kuracie maso, tvaroh, tuniak..Zaxman napísal:ciže asi dosť mliečne výrobky?? jogurty ?? a tak ??
napr TU si mozes nieco precitat, neni si kulturista, no ucel to splni
Pozrel by som sa na to z 2.strany - rady mozu byt aj o tom, co vylucit, nielen co vlastne jest. Vylucit treba majonezu, alkohol, vyprazane jedla, sladkosti a jest co najviac ovocia a zeleniny, celozrnneho peciva, vlociek. Ako pise Kali - v M&F to so stravou nie je mozno zle, lenze ak si zaciatocnik a si navyknuty na aku-taku pestru stravu (ktoru ti navyse mozno pripravuje niekto z rodiny), tak nemozes dokola jest kuracie prsia na prirodno a jedla z vajecnych bielkov...
Inak nedavno si zhanal korcule, snad ta uz neomrzeli
Inline mas dobry aj v ramci rozcvicky pred posilkou, ale netreba to prehanat. Pretoze ak budes vela inlinovat (alebo nedajboze prilis vela behat), tak nepriberies a miesto svalnaca z teba bude doska...
Inak nedavno si zhanal korcule, snad ta uz neomrzeli
-
bolek
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Podľa mňa najlepšie je naštudovať si nejakú literatúru, nemusí to byť zrovna Mussle, stačí aj niečo z netu, takých stránok je spústa, potom treba skúšať, čo ti vyhovuje a sledovať, ako sa správa telo. Darmo ti niekto bude radiť, jedz to a to, keď to tebe tak nebude vyhovovať a nebudeš schopný sa stým stotožniť.
http://www.f-sport.cz/index.php
http://www.sportujeme.sk/
Ja si rada prečítam vždy čo to na týchto stránkach. Inak určite je dobré jesť veľa bielkovín-mäso, tvarohy, syry. Keď ti nechutí mlieko, dá sa pripraviť z ovsených vločiek aj ovsená kaša s vodou, hrozienkami, orechami a čímkoľvek ťa napadne. Tiež si môžeš spraviť niečo z vajíčiek-plnohodnotné bielkoviny.
http://www.f-sport.cz/index.php
http://www.sportujeme.sk/
Ja si rada prečítam vždy čo to na týchto stránkach. Inak určite je dobré jesť veľa bielkovín-mäso, tvarohy, syry. Keď ti nechutí mlieko, dá sa pripraviť z ovsených vločiek aj ovsená kaša s vodou, hrozienkami, orechami a čímkoľvek ťa napadne. Tiež si môžeš spraviť niečo z vajíčiek-plnohodnotné bielkoviny.
vies co je denaturacia bielkovin? to je zrusenie prirodzenych vazieb medzi aminokyselinami v bielkovine posobenim teploty, ziarenia, chemie,... tym, ze ty urobis z vajca prazenicu, tak si drvivu vacsinu bielkovin, ktore su hodnotne v tom tvare, v akom su "znicis". preto ma napriklad aj tepelne upravena zelenina menej vitaminov (nie su to sice bielkoviny, ale princip je takmer rovnaky). uz chapes?
Jasne ale zabudas na podstatny fakt a to je ten ze prave tou denaturaciou sa bielkovina stava stravitelnejsia pricom si zachovava svoju biologicku hodnotu. Aminokyseliny maju neporusenu primarnu strukturu a organizmus moze taketo bielkoviny lachsie rozlozit.ades napísal:vies co je denaturacia bielkovin? to je zrusenie prirodzenych vazieb medzi aminokyselinami v bielkovine posobenim teploty, ziarenia, chemie,... tym, ze ty urobis z vajca prazenicu, tak si drvivu vacsinu bielkovin, ktore su hodnotne v tom tvare, v akom su "znicis". preto ma napriklad aj tepelne upravena zelenina menej vitaminov (nie su to sice bielkoviny, ale princip je takmer rovnaky). uz chapes?
Ak by platil tvoj nazor v praxi tak medzi zdravu vyzivu napr pr kulturistov by si nasiel surove vajcia surove maso atd... cize nezmysel.
ano, mas pravdu, ale musis ratat s tym, ze ta potrava musi prejst cez mimoriadne agresivne pH v zaludku (1-2), potom cez velmi vysoke pH n azaciatku tenkeho creva (az 12) a chceme, aby to vydrzali.
p.s.: hocikto zaoberajuci sa vyzivou ti potvrdi, ze tepelne upravene potraviny su menej hodnotne
edit: surove maso ani tak nie, je tazke a dlho trva jeho rozlozenie.
p.s.: hocikto zaoberajuci sa vyzivou ti potvrdi, ze tepelne upravene potraviny su menej hodnotne
edit: surove maso ani tak nie, je tazke a dlho trva jeho rozlozenie.