Hacking aký máte názor?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Zaxman
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

ano ale jeden jazýk steba programátora nerobí
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Zaxman napísal:ano ale to neni otom že niekto musi vedeť všetký pc jazyky stači ti založiť forum byť solidny a ako tak vychádzať z uživaťelmi a postupom času sa už učiš nejake vecičky aby ti to forum držalo bolo lepšie a ludia snim boli spokojny atd. ale to je vec par prečítaných člaánkov a samozrejme komunikacie z uživaťelmi keby vedeli forum viesť iba programátori tak by tu nebolo forum o každej blbosti daj si google a napiš nvm čo premna zamňa aj zápalky a určite ti najde o nich nejaku stránku abo fórum
OT: Dost tazko sa cita co pises. Skus raz pre zmenu davat ciarky a bodky, uvidis ze to bude velka zmena :)

No ale neviem co mi chces naznacit, ja viem ze na vedenie fora netreba vediet programovat.
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Nadeo napísal:OT: Dost tazko sa cita co pises. Skus raz pre zmenu davat ciarky a bodky, uvidis ze to bude velka zmena :)

No ale neviem co mi chces naznacit, ja viem ze na vedenie fora netreba vediet programovat.
Na vedenie nie, ale aby to forum za nieco stalo ti urcite aspon jedneho dobreho php programatora treba :). A tu sa hodi ta podmienka "musi mat aj vyssie IQ", lebo ked je admin debil tak proste je debilne aj forum. Zaxman - diskutabilne. Mozes byt dokonaly v jave a si programator. Ale na to, aby si nieco schopne naprogramoval vacsinou len jeden jazyk nestaci :).
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

kcem povedať že príklad keby nvm nič o programovaní nič o tvorbe fóra ......a zrazu si zajtra spravím fórum tak ked sa každy druhý týžden naučim nainštalovať nejaky ten mod alebo upgrade fóra nejakú tu ochranu pred hackermi abo crackermi alebo ako to nazývate tak to zomna programatora nerobí pokial viem sám hojko povedal že na začiatku mu z inštalaciou modov pomahali iný ludia no určite sa niečo naučil aj on ale toto neni človek ktorý sa môže nazývať programatorom
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Ja viem moosha, trocha zle som to napisal. Myslel som tym to, ze si zalozit phpbb forum moze hocikto aj bez toho, aby bol programator. Jasne, ze udrziavanie toho fora je o inom...
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

co sa tyka IQ programatorov a hackerov tak si myslim ze je to vyrovnane ak nie plusove pre programatora, lebo logicky, ak je nejaky program a chceme ho spravit bezpecnym musime odstranit vsetky chyby, resp zabezpecit vsetky moznosti ktorymi by sa dal prelomit, zatial co hackerovi staci najst len jedna a je uspesny
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Lenze najst tu jednu tiez vyzaduje trocha rozumu. Tiez musi poznat perfektne ten jazyk, aby vedel ako to zareaguje ked zada to a to do vstupu (priklad).
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ColdRain napísal:co sa tyka IQ programatorov a hackerov tak si myslim ze je to vyrovnane ak nie plusove pre programatora, lebo logicky, ak je nejaky program a chceme ho spravit bezpecnym musime odstranit vsetky chyby, resp zabezpecit vsetky moznosti ktorymi by sa dal prelomit, zatial co hackerovi staci najst len jedna a je uspesny
áno, lenže programátor zabezpečuje svoje projekty proti útokom ktoré sú známe, kým hacker musí vymyslieť niečo nové :) A to je dosť veľký rozdiel
ST1GD3R
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa ST1GD3R »

audiotrack napísal:tých skupín je veľmi veľa, niektorí to robia z presvedčenia, niektorí pre peniaze, niektorí preto slávu. Tak ťažko takto všeobecne vyjadriť postoj k hackerom.
A postoj tak ktorý hľadjú chyby? A snažia sa nparaviť napr serveri pred týmy ktorý ich ničia?

//autoeditácia príspevku ( 25 Apr 2009, 22:43 )
joejoe napísal:omg doslo mi to az teraz..ja lama...

vela ludi si myli pojmy......

HACKER .

hacker je ten ktory (prepacte ak sa m*lim) ovlada pc jazyky,je to spravca siete opravuje chyby. hacker je ten dobry...

CRACKER

je ten ktory chce narobit skodu bordel....

* ani za boa neviem ake je tam Y/i
Presne hentak to beriem ja. Hacker je ten dobrý ale cracker a script kiddies sú ty zlý pretože len ničia.
Axelik.m
Star
Star

Príspevok od používateľa Axelik.m »

uz ma jeden nasral ......
ST1GD3R
Light Star
Light Star

A ako? Hackol ťa? BTW: Veľa som čítal že ludia dávajú zlé meno HACKEROM hlavne kvoli médiám pretože tie im urobili zlé meno zamenili pojem HACKER za CRACKER. Teda aspoň veľa som čítal že ten význam je úplné iný ako ho tvoria média.
Axelik.m
Star
Star

Príspevok od používateľa Axelik.m »

ST1GD3R napísal:A ako? Hackol ťa? BTW: Veľa som čítal že ludia dávajú zlé meno HACKEROM hlavne kvoli médiám pretože tie im urobili zlé meno zamenili pojem HACKER za CRACKER. Teda aspoň veľa som čítal že ten význam je úplné iný ako ho tvoria média.
ale vymazal mi web a velkym tam napisal *****
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

audiotrack napísal:áno, lenže programátor zabezpečuje svoje projekty proti útokom ktoré sú známe, kým hacker musí vymyslieť niečo nové :) A to je dosť veľký rozdiel
pravda, tak som s nad tym nezamyslel ;)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Podla mojho skromneho nazoru.....ty fakt inteligentny hackeri, nechcu nikomu ublizit, alebo niekoho okradnut, ale len takym svojskym sposobom upozornia danu spolocnost, alebo jednotlivca na urcite chyby ktore ma v zabezpeceniach....proste neukradne mu nic, neslohne mu ani databzu ani nespravi ziadnu skodu....iba sa podpise a nieco dajme tomu pozmeni, respektive prida....tychto ludi povazujem za vysoko inteligentnych....
Dalej fandim ludom ,ktorym sa podaril podla mna uzasny kusok....raz som pocul o jednom typkovy, ktory si stiahol z niekolko milionov uctov po jeden cent, alebo nejak tak....tym padom neurobil nikomu skodu, nikomu to nevadilo a za dalsie nikto ho pre to nemohol trestne stihat, ma u mna obdiv....
A este deli mtych hackrov na subkategoriu....ftipkary....to su typy ktory su tak isto inteligentny a pri tom maju aj velky zmysel pre humor....vid hacknuta Gasparovicova stranka.....
A zostava nam uz iba podkategoria tych, ktory svoju inteligenciu zneuzivaju na zlociny, ako kradeze ci uz udajov alebo penazi a tym padom poskodenie nevynnych ludi. Tych uz neuznavam.
ST1GD3R
Light Star
Light Star

Lub0$ napísal:Podla mojho skromneho nazoru.....ty fakt inteligentny hackeri, nechcu nikomu ublizit, alebo niekoho okradnut, ale len takym svojskym sposobom upozornia danu spolocnost, alebo jednotlivca na urcite chyby ktore ma v zabezpeceniach....proste neukradne mu nic, neslohne mu ani databzu ani nespravi ziadnu skodu....iba sa podpise a nieco dajme tomu pozmeni, respektive prida....tychto ludi povazujem za vysoko inteligentnych....
Dalej fandim ludom ,ktorym sa podaril podla mna uzasny kusok....raz som pocul o jednom typkovy, ktory si stiahol z niekolko milionov uctov po jeden cent, alebo nejak tak....tym padom neurobil nikomu skodu, nikomu to nevadilo a za dalsie nikto ho pre to nemohol trestne stihat, ma u mna obdiv....
A este deli mtych hackrov na subkategoriu....ftipkary....to su typy ktory su tak isto inteligentny a pri tom maju aj velky zmysel pre humor....vid hacknuta Gasparovicova stranka.....
A zostava nam uz iba podkategoria tych, ktory svoju inteligenciu zneuzivaju na zlociny, ako kradeze ci uz udajov alebo penazi a tym padom poskodenie nevynnych ludi. Tych uz neuznavam.
Hehe mojá reč máš čistú pravdu. Ale hmm myslím že každý hacker začínal tak že chcel ničiť alebo ak nechcel tak aspoň niečo zničil pretože to každého láka trošku toho zneužiť keď t už viem ale potom si uvedomil že to možno neni až také dobré. Inčá dobrý slovenský film je H4X0R je tam docela dobré popísané ako začínali a že ich to viedlo ku penizaom a tak. ALe nietoré scény su tam na nič šak kuknite samy.
Flinstone
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Flinstone »

obdivujem ich ... vedieť to čo oni ... asi nebudem nikdy ... tak ako napisal lubos ... ten co stiahol po jeden cent z kazdeho .. fakt klobuk dolu ... :wink:
ST1GD3R
Light Star
Light Star

No alebo tento ktorý na to doplatil ale napísal dobrý manifest :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ST1GD3R napísal:Hehe mojá reč máš čistú pravdu. Ale hmm myslím že každý hacker začínal tak že chcel ničiť alebo ak nechcel tak aspoň niečo zničil pretože to každého láka trošku toho zneužiť keď t už viem ale potom si uvedomil že to možno neni až také dobré. Inčá dobrý slovenský film je H4X0R je tam docela dobré popísané ako začínali a že ich to viedlo ku penizaom a tak. ALe nietoré scény su tam na nič šak kuknite samy.
poškodenie alebo podpis, je to len uhoľ pohľadu
ST1GD3R
Light Star
Light Star

No hej to je pravda. Ale ako fakt strašne tých ľudí obdivujem je to fakt umenie to dokázať.
DeJF
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeJF »

moosha napísal:Debil? Trepes...

HACKER je proste clovek, ktory, ako hovoris, ovlada programovacie jazyky a zalezi uz len na nom ci sa ti vrta v kompe a phishuje ti hesla do PayPalu, alebo sa sprta po strankach a ako dobrak nahlasuje chyby.

CRACKER prelamuje ochrany v hrach a pre 98% je prave ten dobry :).

//Zaxman... WTF? Cize hojko, audiotrack, Mek,... (nic osobne :D) je podla teba hacker? Alebo proste niekto, kto sa rozumie do prog. jazykov a ma viac IQ (nad tymto mi rozum stoji) je tiez hacker?
Ale ved to napísal správne ... http://cs.wikipedia.org/wiki/Hacker . Hneď prvé dve vety ...
Napísať odpoveď