Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa kali520 »

mattoxx napísal:vlocky zozmixujem spolu s piskotami a vodou.Nie je to sice najlepsie ale je to cenovo vyhodne.V rozmixovanom stave to je pomerne rychlo stravitelne.Idealne by bolo pridat este par gramov malty alebo glukozy asi 30.Co sa tyka celych jedal ihned po treningu sa neodporucaju,lebo trva pomerne dlho k ich rozkladu a straveniu.Najlepsie su koktaily.Ak mas gainer tak ten je idealny.
http://www.chudnutieako.sk/chut-na-slad ... cky-index/

Mozes si tie vlocky rozmiesat aj na prasok ale stale tie sacharidy maju stredny glykemicky index a sa pomalsia vstrebavaju do tela ako sacharidy s vysokym glykemickym indexom ako je napr biely chleba.

A co ti vlastne brani sa poriadne nazrat a zapit to kokteilom, najlepsie gainerom?
mattoxx
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mattoxx »

No dohodneme sa takto ja budem pit po treningu koktail z vlociek a piskot,a ty budes jest bieleho chleba.OK?Netvrdim,ze moja varianta je najlepsia,ale rozhodne najlepsia v pomere cena/vykon/kvalita :P
marcus-16
Star
Star

Príspevok od používateľa marcus-16 »

idealne je do seba kopnut hned po cviceni gaynera a doma sa dobre nazrat,,to je fakt..
kali520
Darca
Darca

mattoxx napísal:No dohodneme sa takto ja budem pit po treningu koktail z vlociek a piskot,a ty budes jest bieleho chleba.OK?Netvrdim,ze moja varianta je najlepsia,ale rozhodne najlepsia v pomere cena/vykon/kvalita :P
Kvalita? Niecim by si to aj mohol podlozit?

Ja nebudem hovorit co je tu najlepsie alebo najhorsie ale logickym rozmyslanim si asi domyslim ze ked po treingu sa znizili zasoby glykogenu tak je potrebne do seba natlacit rychlostravitelne sacharidy s vysokym glykemickym indexom a to vlocky nemaju.

Tak mi preboha vysvetli preco je to lepsia kvalita?
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

mattoxx napísal:No dohodneme sa takto ja budem pit po treningu koktail z vlociek a piskot,a ty budes jest bieleho chleba.OK?Netvrdim,ze moja varianta je najlepsia,ale rozhodne najlepsia v pomere cena/vykon/kvalita :P
Vies co, co tak si spravit koktail z kremesov? :)
deMarkqo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deMarkqo »

ludkovia, mam 2x500g creatinu, ale uz su 4-5 mesiacov po datume spotreby, myslite ze to mozem dalej jest? bude to mat daky negativny vplyv?
marcus-16
Star
Star

Príspevok od používateľa marcus-16 »

ak nebol otvoreny, nenavlhkol, skus..ked ta nebude zduvat alebo prehanat(alebo robit inu sarapatu :) ), pohode ho spapaj..
eNeS
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eNeS »

Zdravim chalani.. no takze chcel by som od vas skusenejsich nejake rady specialne pre mna :D je tu vela stran a je toho fakt hrozne vela aby som nasiel riesenie presne pre mna.. zacal som citat, hladat ale nic konkretne som nenasiel..
Takze chcel by som zacat chodit do posilky.. lenze.. ja by som chcel chudnut a zaroven aj cvicit.. to znamena ze mam dost velke sadlo na bruchu ktore mi dost prekaza.. niesom extra tucny ale poznate to.. pivne brucho cize tak trochu pri sebe kedze to mam aj od vysedavania pri PC a v krcme.. nie nic prijemne na pohlad v lete ked som v plavkach...
no chcel by som hlavne aj na sebe zamakat nech mam nejake svaly..
Preto potrebujem od vas nejake rady ze ako a co mam presne cvicit, kedy a ako casto... aby som nechodil zbytocne do posilovni a nepricetne cvicil...
Ako sa mam zacat stravovat? potrebujem aj nejake doplnky si pokupit? ci nemusim nic brat na posilnovanie? lebo nejak ma to nelaka kupovat si tie hovadiny..

btw ak by ste my vedeli nejaky ten plan spravit tak skuste sa zamerat na to ze piatok nemam cas, sobotu taktiez no a v nedelu je posilovna zatvorena.. ak je to mozne ze okrem tych dni.. ak ne tak nieco poradte :D .. dakujem :)

//tym zbytocnym posilovanim myslim aby som posiloval spravne tak ako sa ma.. podla nejakeho rozumneho planu od skusenych.. lebo ja som do toho uplna lama.. lebo kazdy my hovori ze darmo ked cvicim to nic nezlepsuje.. ked cvicim musim vediet presne ako..
manager666
Star
Star

Príspevok od používateľa manager666 »

ja ti davat radu nebudem, ale jedno viem na 100%. Nech cvicis akokolvek isto to je nejake plus a nie zbytocna vec(co sa tyka tvojho vyroku: aby som zbytocne nechodil do posilovne)...
:wink:
kali520
Darca
Darca

eNes takze takto, kezde uz asi 50 stran tejto temy je stale o tom istom tak, o chudnuti tu uz su nejake temy
http://www.hojko.com/jak-schudnut-t8901 ... =chudnutie
http://www.hojko.com/ako-dat-co-najrych ... =chudnutie
http://www.hojko.com/navod-na-chudnutie ... =chudnutie

Trening velmi jednoducho, vitukaj si do google full body training a to je idealny trening pre zaciatok, v podstate to je celkovo idealny trening.
DarX
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa DarX »

nevie mi niekto poradit?..neviem ci mam kupit gainer alebo protein? :? ...som chudy, moc ani toho nezjem a chcel by som nieco na pribratie a zaroven na rast svalov...ak ma niekto s tim skusenosti, pls poradte
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

zdravim, uz nejaky ten piatok pravidelne posilujem(konkretne rok, pravidelne, potom oddych koli osobnym veciam a teraz asi polroka znova aktivne), vysledky sa mi celkom pacia, nepouzival somm ziadne doplnky vyzivy akurat recepty "starych materi" tz po cviceni nieco lahke, s velkym obsahom cukrov dlhsie po cviceni som vacsinou jedaval tvaroh-zdorj bielkovin...postupne zacinam "objavovat" velke mnozstvo doplnkov vyzivy no je toho naozaj velmi vela, konkretne ma najviac zaujal Kreatin, HMB, L-karnitin, vygooglit si o tom viem svoje, zaujimali by ma hlavne vase PRAKTICKE postrehy, tych co si uz nieco odcvicili a oduzivali, hlavne take postrehy ktore sa nikdy nedocitam a takysto ak niekto uzna za vhodne poradit nejak, budem rad...
p.s. ruku na srdce, okrem poslednych dvoch stran som z tejto temy necital nic, ak ma bude niekto odkazovat na jeho skorsie prispevky nech da aspon stranu, alebo nech si da aspon tolku namahu na copy/paste...

vopred vdaka ;)
kali520
Darca
Darca

Co sa tyka doplnkov poviem pravdu nato nejsom moc odbornik lebo sam ich moc neuzivam, to by ti tu asi mal poradit niekto iny, ale ten l-karnitin je spalovac a nemyslim si ze by bolo vhodne ho uzivat napr s tym kreatinom.

Ale co sa tyka kreatinu a zo skusenosti ludi ktorych poznam co to uzivali platilo vzdy jedno, kto uzival kreatin v spravnej treningovej rutine a mal kvalitnu stravu podarilo sa mu za pomerne kratky cas nabrat dost vela kvalitnej hmoty. Kto uzival kreatin a cvicenie bolo bezsystemove a strava nebola moc idealna priberal ale menej ako v prvom pripade.

Poznal som jedneho ktory kreatin dokonca uzival aj bez cvicenia a nejakej zvlastnej stravy, podarilo sa mu pribrat nieco cez 4 kg. Ale po vysadeni sa mu vaha vratila zase spat.

Takze jedna sa o doplnok vyzivy ktory len o nieco zlepsi vysledky.
tomasito13
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasito13 »

DarX napísal:nevie mi niekto poradit?..neviem ci mam kupit gainer alebo protein? :? ...som chudy, moc ani toho nezjem a chcel by som nieco na pribratie a zaroven na rast svalov...ak ma niekto s tim skusenosti, pls poradte
kup si gainer s tym naberes rychlejsie aj ked aj nejake percento tuku
to cold rain: creatin je vseobecne oskusany a ucinkujuci naberac svalov, aj ked po tom ako ho vysadis nieco z teba spadne no ak bdues cvicit a mat dobru stravu nebude to az tak vela, a co sa tyka l carnitinu je to akurat hlupost pre bohatych nefunguje to, radsej behaj ako toto
ColdRain
Addict
Addict

kali: dik, zaujimave ja som prave niekde cital ze prave creatin a l-carnitin sa vacsinou zvyknu brat spolu, ze sa nejak doplnaju...a co sa tyka toho creatinu, docital som sa ze viaze vodu vo svaloch, nevyzeraju tie svaly potom tak vodnato alebo nejak tukovito? a potom ked by som ho po nejakej dobe vysadil, nesplasol by som vyslovene, kedze ked som mal na rukach(cisto len priklad, ruky su proste najviac vidiet) vacsie mnozstvo svalov z kreatinu a vysadim ho, splasnem tak tam ostane aj povodne vacsie mnozstvo koze, ktora rastla spolu so svalom nie? nebude to potom posobit zvadnuto a proste skaredo?
a dalsia vec nie su s uzivanim spojene nejake neziaduce ucinky o ktorych sa bezne na nete nepise?
mattoxx
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mattoxx »

Inac necakaj ze ked zacnes brat kreatin tak nejak brutalne naberies,moze sa stat ze nanaberies ani kilo!!!Musis mat hlavne trening a stravu na jednicku,len v tom pripade pocitis ucinok a aj to len minimalne.Ak chces naozaj nieco co bude poznat tak siahni po AS :) Samozrejme aj tam musi byt dobra strava a trening,aby sa dostavili ucinky...
seki24
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa seki24 »

:lol: ze z kreatinu nieco naberies to som este nepocul, z kreatinu ide jedine hore sila a napusti ti to svaly vodou ak to potom prestanes brat tak zo svalo odide voda a budes mat to iste co predtym aj ked sila by mala ostat aspon z vacsej casti
ColdRain
Addict
Addict

seki24 napísal::lol: ze z kreatinu nieco naberies to som este nepocul, z kreatinu ide jedine hore sila a napusti ti to svaly vodou ak to potom prestanes brat tak zo svalo odide voda a budes mat to iste co predtym aj ked sila by mala ostat aspon z vacsej casti
nemas pravdu, kreatin ma aj anabolicky ucinok, kedze dostatocna hydratacia bunky ulahcuje vstrebavanie bielkovin a podporuje bunecny rast, to znamena ze bunka sa aj zvacsi aj naplni vodou, ztoho mi logicky vypliva ze sa sval aj zvacsi nie len nafukne
kali520
Darca
Darca

ColdRain napísal:a co sa tyka toho creatinu, docital som sa ze viaze vodu vo svaloch, nevyzeraju tie svaly potom tak vodnato alebo nejak tukovito?
Nie, vo svlaoch ako takych sa nachadza pomerne dost vela vody takze ak by by si mal minimum tuku tak na tvar svalu to nebude mat ziadny resp minimalny vplyv. Ten neesteticky vodnaty napevny tvar svalu je vacsinou sposobeny mnozstvom tuku.
ColdRain napísal:a potom ked by som ho po nejakej dobe vysadil, nesplasol by som vyslovene, kedze ked som mal na rukach(cisto len priklad, ruky su proste najviac vidiet) vacsie mnozstvo svalov z kreatinu a vysadim ho, splasnem tak tam ostane aj povodne vacsie mnozstvo koze, ktora rastla spolu so svalom nie? nebude to potom posobit zvadnuto a proste skaredo?
No ako zacitocnik som bol pred tymto varovany, ale tykalo sa to kreatinov ktore udajne mali obsahovat nejake chemicke doplnky (neviem o ktore kreatiny ide). Takze vseobecne sa odporuca kreatin monohydrat s nim by tieto problemy namali nastat.
ColdRain napísal:dalsia vec nie su s uzivanim spojene nejake neziaduce ucinky o ktorych sa bezne na nete nepise?
Viem len o jebakoch ale aj to je dost individualne.
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeFeAt »

DarX napísal:nevie mi niekto poradit?..neviem ci mam kupit gainer alebo protein? :? ...som chudy, moc ani toho nezjem a chcel by som nieco na pribratie a zaroven na rast svalov...ak ma niekto s tim skusenosti, pls poradte
gainer
len vsetko musis vediet uzivat a nejde tu len o doplnky ale aj o stravu (kedy to jes, kolko..) a cvicenie
ColdRain napísal:zdravim, uz nejaky ten piatok pravidelne posilujem(konkretne rok, pravidelne, potom oddych koli osobnym veciam a teraz asi polroka znova aktivne), vysledky sa mi celkom pacia, nepouzival somm ziadne doplnky vyzivy akurat recepty "starych materi" tz po cviceni nieco lahke, s velkym obsahom cukrov dlhsie po cviceni som vacsinou jedaval tvaroh-zdorj bielkovin...postupne zacinam "objavovat" velke mnozstvo doplnkov vyzivy no je toho naozaj velmi vela, konkretne ma najviac zaujal Kreatin, HMB, L-karnitin, vygooglit si o tom viem svoje, zaujimali by ma hlavne vase PRAKTICKE postrehy, tych co si uz nieco odcvicili a oduzivali, hlavne take postrehy ktore sa nikdy nedocitam a takysto ak niekto uzna za vhodne poradit nejak, budem rad...
p.s. ruku na srdce, okrem poslednych dvoch stran som z tejto temy necital nic, ak ma bude niekto odkazovat na jeho skorsie prispevky nech da aspon stranu, alebo nech si da aspon tolku namahu na copy/paste...

vopred vdaka ;)
tak kreatin
najprv konkretne, spoluziak bral kreatin a kupil si k tomu aj gainer, zral to ako mal, cvicil ako mal, stravu mal asi tiez v pohode a za pomerne kratky cas toho nabral dost, vysadil, ostalo mu to..

ak by si zral kreatin bez gaineru a kvalitnej stravy, svaly by len nabrali trocha vody, po vysadeni by si to vsetko stratill

ja doma kreatin mam, kupil som si ho asi pred 3 mesiacmi, no teraz nemam cas na poriadny objem ani netreba, teraz skor riesim nieco dietne :lol:

a k tomu l carnitinu, to je placebo..
spalovac tuku, wtf.. zabalia to do superbomapopici obalu, kupis si to za tazke peniaze, si silno rad ze mas ultraspalovac tukov, myslis si ze chudnes vdaka tomu a hovno..
je to len taka psychicka podpora pri chudnuti :D
Napísať odpoveď