Klíma AC/ECON ???

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Monako2
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Klíma AC/ECON ???

Príspevok od používateľa Monako2 »

v aute mam automaticku klimu. cize na displayi si natukam napriklad 20° pustim automatiku a podla senzorov mi auto vychladi alebo vyhreje na 20°. lenze su dve moznosti AC a AC/ECON. v com je rozdiel? lebo studeny vzduch ide aj pri mode ECON. logicky mi vychadza ekonomickejsia jazda na klime...
DiBi
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa DiBi »

AC- automaticka klima. vyhreje/schladi ti auto na danu teplotu co najskor
ECON- tiez ti vyhrieva/chladi auto na danu teplotu ale tak berie pritom ohlad na spotrebu. dlhsie to teda trva kym danu teplotu v aute dosiahnes

ak sa nahodou mylim tak sorry. ale ja to viem takto
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

AUTO nechava zapnuty kompresor skoro stale. Co znamena vyssiu spotrebu ale zas chladnejsi vzduch pustany do Interieru.
ECO sa snazi nevyuzivat kompresor pokial nie je potrebny. Tzn Auto je vyhriate zo slnka na 31°C. Vonku je 17°C. Tak pusti plne fukanie ... Vychladi auto na Nastavenu Teplotu a potom len reguluje teplotu.
Pokial je vonkajsia teplota vyssia ako v Interieri tak zapina Kompresor v 30s Intervaloch.
AUTO by ti zaplo Kompresor hned a pustalo by ti cca 12°C Vzduch.

Audi, Nissan, Opel, Skoda, Seat, VW po nastaveni ECO rezimu nezapinaju Kompresor vobec.
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

Príspevok od používateľa Monako2 »

je dobre pustat klimu hned po nastartovani alebo az po zahriati motora? lebo tiez som cital vsade nieco ine. taktiez z vypinanim klimi pred zhasnutim motora
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ked sme pri klime, tak niekedy mi to zacne tak divne hucat, proste to chrci alebo ako by som to opisal, pripada mi to ako keby tam na minutu suchala vrtulka alebo co, potom to prestane a o par minut zacne zase, po minute sa to opat vypne. Alebo je cas vycistit a doplnit klimu???
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

monako ... Je to uplne jedno. Kompresor sa zapina asi po 5s po nastartovani auta a do 15s zacne pustat studeny vzduch.
Nie je ziaden rozdiel v tom ci ju zapnes pri teplom alebo studenom motore.

hojko ... Nechaj si ju prezriet. Mozes mat len uvolnene lozisko v chladiacom systeme. Alebo nastala nejaka deformacia plastov ktora sa ustali po zahriati ventilatora.
Otec to mal na mondeu tiez.
Napísať odpoveď