SURNE: KUPA LCD TV
Ako som písal nechám si radšej poradiť či LCD alebo plazmu.
A uhlopriečka TV by mala byť 81/82 cm (32")
A teda našiel som tento čo sa tu už viackrát spomínal. Myslíte že je to dobrá voľba?
A uhlopriečka TV by mala byť 81/82 cm (32")
A teda našiel som tento čo sa tu už viackrát spomínal. Myslíte že je to dobrá voľba?
Kód: Vybrať všetko
http://www.hop.sk/produkt/lg-32pg6000/-
Lord ANAKIN
Professional
- mna by osobne odradzalo nizke rozlisenie(tak je to plazma), takze toto by moj favorit nebol ...
- Sharp ma ujo a ten ma nejako velmi nepresvedcil dal za neho 20litrov vychvaloval si ho velmi ale ked som pozrel na net a videl ako ho preplatil a ze nema full HD a celkovo by som za tu sumu kupil nieco lepsie no on je v tomto cudak tak trochu nakupi HDMI kable poprepajal to s PS3 adokupil domace kino od Sony takze teraz to ma ako vcelku fajn ... len on ma velku izbu tak je to vcelku fajn
- osobne po precitani vsetkych prispevkov v teme by som aj tak skoncil najskor pri tom LG(popripade este nieco od Samsungu) v prvom prispevku ... alebo este dalej nieco hladal ...
- inak co ma pri lcd najviac hneva je pozorovaci uhol ... ako som pisal uz skor ... chod si do nejakeho velkeho elektra popozerat , nech ti poradi aj predavac , uvidis ako ta dizajnovo zaujme telka a potom si najdi na nete najlepsiu ponuku ...
- Sharp ma ujo a ten ma nejako velmi nepresvedcil dal za neho 20litrov vychvaloval si ho velmi ale ked som pozrel na net a videl ako ho preplatil a ze nema full HD a celkovo by som za tu sumu kupil nieco lepsie no on je v tomto cudak tak trochu nakupi HDMI kable poprepajal to s PS3 adokupil domace kino od Sony takze teraz to ma ako vcelku fajn ... len on ma velku izbu tak je to vcelku fajn
- osobne po precitani vsetkych prispevkov v teme by som aj tak skoncil najskor pri tom LG(popripade este nieco od Samsungu) v prvom prispevku ... alebo este dalej nieco hladal ...
- inak co ma pri lcd najviac hneva je pozorovaci uhol ... ako som pisal uz skor ... chod si do nejakeho velkeho elektra popozerat , nech ti poradi aj predavac , uvidis ako ta dizajnovo zaujme telka a potom si najdi na nete najlepsiu ponuku ...
-
Michaelo105
Light Professional
Nízke rozlíšenie? Kde sa dneska a v ďalších piatich rokoch využije vyššie rozlíšenie - full hd? - Samozrejme využiješ ho aj dnes ako ho chceš napojiť ako monitor, alebo máš full hd kameru, playko 3, prípadne budeš pozeraž blu ray filmy - vtedy má význam full hd.Lord ANAKIN napísal:- mna by osobne odradzalo nizke rozlisenie(tak je to plazma), takze toto by moj favorit nebol ...
.
Tá spomínaná plazma je jediná na svete pokiaľ viem vo veľkosti 32".
A keď som si porovnával obrazy tak sa jej približovalo ešte 32lh3000. Samsung 456 nie. Ak Samsung tak by som začal pri 656.
ot: momentálne som aj ja jeden z tých predavačov v elektre. - takže ak chceš sa pýtaj, pokiaľ budem vedieť tak nie jej problém.
Vravis, ze FULL HD nevyuzijes, ( mas pravdu) ale Samsung 6 tkova rada je vsetko full HDMichaelo105 napísal:Nízke rozlíšenie? Kde sa dneska a v ďalších piatich rokoch využije vyššie rozlíšenie - full hd? - Samozrejme využiješ ho aj dnes ako ho chceš napojiť ako monitor, alebo máš full hd kameru, playko 3, prípadne budeš pozeraž blu ray filmy - vtedy má význam full hd.
Tá spomínaná plazma je jediná na svete pokiaľ viem vo veľkosti 32".
A keď som si porovnával obrazy tak sa jej približovalo ešte 32lh3000. Samsung 456 nie. Ak Samsung tak by som začal pri 656.
ot: momentálne som aj ja jeden z tých predavačov v elektre. - takže ak chceš sa pýtaj, pokiaľ budem vedieť tak nie jej problém.
Ja som momentalne tiez predavac v ciernej technike uz nejaky ten piatok
INAC LG by som nekupoval fakt koli servisu. Sak sa skoc poinformovat niekde do predajne. Nie do OKAY elektra, lebo tam ti natlacia LG a rovno FULL HD
-
Michaelo105
Light Professional
Tak sme dvajaenergy00 napísal:Vravis, ze FULL HD nevyuzijes, ( mas pravdu) ale Samsung 6 tkova rada je vsetko full HD![]()
Ja som momentalne tiez predavac v ciernej technike uz nejaky ten piatok![]()
INAC LG by som nekupoval fakt koli servisu. Sak sa skoc poinformovat niekde do predajne. Nie do OKAY elektra, lebo tam ti natlacia LG a rovno FULL HD
Šestkový samsung nie iba preto, že je full hd, predsa len tá telka má aj iné parametre, ktoré robia obraz. - ale už má aj veľmi pekný dizajn - subjektívny názor.
Beriem Okay tlačí LG, Nay tlačí Panasonic. - inakšie každý tlačí to čo má a začo má najväčšie odmeny nie? - samozrejme priamo úmerne vynaloženému úsiliu.
Ja som zatiaľ spomínal LG pretože majú dobrý obraz, cenu a aj dizajn. - Ja neodradzujem iné značky.
Keďže si už aj ty predavač nejaký ten piatok tak potvrď, alebo vyvráť moje tvrdenie, že je 32pg6000 jediná plazma vo svojej veľkosti - nech sa uistim.
32" plazmy robi len LG (zatial) to je pravda. Tu ide o to, aku uhlopriecku chce chlap, a kolko chce do toho investovat, mozno to, aky ma prijem signalu. Ci je to satelit, alebo obycajny kablovy rozvod v bytovke. Pretoze ked pripnes fullhd na obycajny rozvod, tak budes plakat pri obraze.
A k tomu LG este, kto ma LG a je s nim spokojny tak som ticho. Ale chod sa opytat inde do predajni, ako vidia znacku LG tak ti povedia, ze ked pride do reklamacie nejaky TV tak to je bud LG alebo ista seria GRUNDIG ( 30LXW 8600 DL - odchadza zdroj a tesnenie na vrchu obrazovky, takych sme prebrali uz asi 15
)
A k tomu LG este, kto ma LG a je s nim spokojny tak som ticho. Ale chod sa opytat inde do predajni, ako vidia znacku LG tak ti povedia, ze ked pride do reklamacie nejaky TV tak to je bud LG alebo ista seria GRUNDIG ( 30LXW 8600 DL - odchadza zdroj a tesnenie na vrchu obrazovky, takych sme prebrali uz asi 15
OK dajme tomu že plazmové TV by som vylúčil. Čítal som veľa veľa článkov o výhodách a nevýhodách LCD a Plaziem a teda asi budem skôr uprednostňovať LCD TV. Takto sa Vás ešte opýtam, mám pozerať na tie čísla čo sa uvádzajú pri LCD TV? napr rôzne kontrasty a iné čísla. Niekde som čítal že viac menej ide o marketingový ťah.
Povedz aku chces uhlopriecku a kolko chces do toho dat penazi a ja ti odporucim TV
kontrast si nevsimaj, staci ti kontrast 30 000:1 ale zase -> pri plazme je 30 000:1 inak prepocitavane ako pri LCD. Teraz sa zorientovat v TV nieje jednoduche, uz to nieje ako kedysi, ked si si vyberal TV podla toho, ci je mono, stereo a ci ma alebo nema teletext 
Takže moje požiadavky:energy00 napísal:Povedz aku chces uhlopriecku a kolko chces do toho dat penazi a ja ti odporucim TVkontrast si nevsimaj, staci ti kontrast 30 000:1 ale zase -> pri plazme je 30 000:1 inak prepocitavane ako pri LCD. Teraz sa zorientovat v TV nieje jednoduche, uz to nieje ako kedysi, ked si si vyberal TV podla toho, ci je mono, stereo a ci ma alebo nema teletext
81 cm uhlopriečka
do 500 €
HDMI konektor
SAMSUNG 32A450 - s vyssou radou obrazovky - ktora ma kontrast 30 000:1
PHILIPS 32PFL5403D - kontrast 25 000:1 - dobra telka, vela kusom sme predali a same chvaly - tak isto plati aj o SAMSUNGu
Nove modely do 500 EUR nezohnas, teraz isli s cenami dost hore, este pockaj na nazor od MICHAELO co by ti doporucil on, ale u mna favoriti jednoznacne. Staci sa rozhodnut uz len dizajnovo. Za pomer -vykon-cenu fakt perfektne telky. U nas v predajni by ta to vyslo okolo 450 EUR jeden aj druhy.
PHILIPS 32PFL5403D - kontrast 25 000:1 - dobra telka, vela kusom sme predali a same chvaly - tak isto plati aj o SAMSUNGu
Nove modely do 500 EUR nezohnas, teraz isli s cenami dost hore, este pockaj na nazor od MICHAELO co by ti doporucil on, ale u mna favoriti jednoznacne. Staci sa rozhodnut uz len dizajnovo. Za pomer -vykon-cenu fakt perfektne telky. U nas v predajni by ta to vyslo okolo 450 EUR jeden aj druhy.
-
Michaelo105
Light Professional
S tvojím výberom súhlasím. Ešte by som pridal možno aj tu lg - 32lg5030 je slušná a išla aj dosť cenovo dole - naposledy u nás stála cca 400. (Samsung A456 - s kontrastom 30 000:1, potom až 6le32a56 ale tú najskôr nezoženieš do 500)energy00 napísal:SAMSUNG 32A450 - s vyssou radou obrazovky - ktora ma kontrast 30 000:1
K nám sa najviac vracali 32lg6000 - takže tie boli trochu poruchovejšie - zlý príjem signálu, inak ostatné telky - všetky značky iba tak akurát.
-
Holubar
Darca
- Kontaktovať používateľa:
hm, moze byt. Tych samsungov je neskutocne vela a ani si netrufam sa do toho pustat aby som ziskal nejaky prehlad. Nasi id uz 15 rokov na starom FUNAI s 55cm uhloprieckou, myslim, ze novy samsung+magio ich potesi
//autoeditácia príspevku ( 04 May 2009, 19:11 )
Boli sme pozret v avione. Datart ma v predajni cenu za ten 32B450 529 €, na nete 479 €, videoexpert.sk (Mall.sk) na galvaniho, co je kusok odtial ho ponuka za 439 €.
Ale teraz ma strasne laka 5kova rada kvoli tomu USB vstupu a 6kova kvoli tomu 100 Hz obrazu, ale kaslem na to, pre dochodcov zbytocne. Esteze to nekupujem pre seba, neznasam lacnejsie alternativy
//autoeditácia príspevku ( 04 May 2009, 19:11 )
Boli sme pozret v avione. Datart ma v predajni cenu za ten 32B450 529 €, na nete 479 €, videoexpert.sk (Mall.sk) na galvaniho, co je kusok odtial ho ponuka za 439 €.
Ale teraz ma strasne laka 5kova rada kvoli tomu USB vstupu a 6kova kvoli tomu 100 Hz obrazu, ale kaslem na to, pre dochodcov zbytocne. Esteze to nekupujem pre seba, neznasam lacnejsie alternativy
caute
riesim nakup novej telky. rozmylsam nas Samsungom 32B551, resp 32B553.
Samsung 32B651
prip. Sony 32V5500
asi pojdem do 553 je o 5000 Sk lacnejsia ako 651-. myslym ze pri 32 uhlopriecke 100 Hz az tak viditelnych nebude aby to stalo za tie prachy. ak mozu odpovedat aj predajcovia , myslym ze tu v diskusii nejaky boli. Ak tom maju v obchodoch a vedia to porovnat,
co poviete ?
riesim nakup novej telky. rozmylsam nas Samsungom 32B551, resp 32B553.
Samsung 32B651
prip. Sony 32V5500
asi pojdem do 553 je o 5000 Sk lacnejsia ako 651-. myslym ze pri 32 uhlopriecke 100 Hz az tak viditelnych nebude aby to stalo za tie prachy. ak mozu odpovedat aj predajcovia , myslym ze tu v diskusii nejaky boli. Ak tom maju v obchodoch a vedia to porovnat,
co poviete ?
-
Holubar
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Ked sme boli vyberat, nechal som si predviest aj 5 a 6kovu radu. Na nich sa mi paci hlavne ten usb vstup. To je velmi prakticka vec. Pri 6kach to same prehra aj divX. To znie dobre, ale nepytal som sa, ci to prehra aj x264, to by sa na HD telku patrilo. Ale aspon na fotky z USB kluca super vec.
A 6ka mala aj vykonnesjie repraky, to potesi pri absencii externych.
A 6ka mala aj vykonnesjie repraky, to potesi pri absencii externych.
no ja som videa na 6-ovej rade skusal. sli aj niektore mkv-ka. nieco ide nieco nie. treba si uvedomit ze mkv a avi je len kontajner , vnutry to moze byt rozne kodovane a preto nie vsetko funguje. ale aj tak som bol prekvapeny co vsetko som pustil. ale kedze kupujem len 32-ku tak za toto 5000 asi nedam. ak by som bral vecsiu uhlopriecku to by bolo ine. aj tych 100 Hz by sa myslym viac prejavilo. neviem ci nie su aj nejake B620-ky, bez usb movie ale so 100 Hz . ale nevidel som.
ale mne sa zmesti len 32-ka a dokonca 6-ova je o 1 cm vysia ko mam priestor v stene. musel by som prerabat, k tomu ovela vysia cena. takze asi ostanem pri 32B553. inak v videoexpert.sk ju maju za 16100 Sk ale trochu mam obavu s pripadnymi reklamaciami. v nay teraz so zlavou vyjde 17900 Sk. tak asi pojdem do toho.
inak k prehravaniu videi. existuju male prehravace s hdmi vystupom a pripojenim usb , niektore aj s pripojenim na lan, ktore maju ovela lepsiu podporu videi a formatov. Len je to skatulka navyse.
prip ak ma niketo iny nazor ku kvalite obrazu , pri. obchodu, piste, piste
ale mne sa zmesti len 32-ka a dokonca 6-ova je o 1 cm vysia ko mam priestor v stene. musel by som prerabat, k tomu ovela vysia cena. takze asi ostanem pri 32B553. inak v videoexpert.sk ju maju za 16100 Sk ale trochu mam obavu s pripadnymi reklamaciami. v nay teraz so zlavou vyjde 17900 Sk. tak asi pojdem do toho.
inak k prehravaniu videi. existuju male prehravace s hdmi vystupom a pripojenim usb , niektore aj s pripojenim na lan, ktore maju ovela lepsiu podporu videi a formatov. Len je to skatulka navyse.
prip ak ma niketo iny nazor ku kvalite obrazu , pri. obchodu, piste, piste