Pekne zdravim komunitu programatorov. A prosim ich o pomoc:
Jedna sa o JAVU.
V tomto obore som novacik. Uz som precital asi tri knihy k tejto teme, ale este mi nieje jasnych vela veci zo zakladu.
Mam program a uplne mu nerozumiem:
import java.io.*;
public class Echo {
public static void main(String[] args) throws IOException{
BufferedReader br=new BufferedReader(new InputStreamReader(System.in));
String lajn;
while ((lajn = br.readLine())!=null)
System.out.println(lajn);
}
}
Najde sa daaky dobrak ktory mi k tomu nakresli neaku schemu a popis. Maximalne polopaticky, aby som si overil svoje vedomosti o tomto programiku.
//autoeditácia príspevku ( 29 Apr 2009, 22:08 )
Nikto nepomoze?
JAVA prosim
-
pheo
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Prvá dôležitá vec: čo je to stream - mozes si to predtavit ako ruru kde na jednej strane nieco pchas a na druhej vyberáš.
Objekt System.in je inputstream = z neho možeš iba čítať, na tej druhej strane ti tam pchá údaje (pre System.in) virtuálny stroj ktorý ich preberá od operačného systému a ten(O.S.) zaznamenáva čo ty vpisuješ do konzoly. Buffered reader používaš na to aby si dostal z toho vstupu rozumnú lednotku (riadok) vzhľadom na to že streamy su bytové ! Tým že dáš redline buffer bude prijímať zo streamu pokiaľ nenarazí na koniec riadku (prípadne aj počká - zastaví sa vykonávanie kódu pokiaľ od systému nedostane potrebné byty).
P.S: inputstream reader je tam na to pretože BUffered reder vie brat ako parametre konstruktora iba reader (to je interface). Jednou z tých implmentácií je práve inputstream reader pre inputstream. Ked tak si to kukni v dokumentácií. Teda inputstreamreader je iba akési zaobalenie inputstreamu, aby mal jednotné rozhranie z buffered readerom.
Objekt System.in je inputstream = z neho možeš iba čítať, na tej druhej strane ti tam pchá údaje (pre System.in) virtuálny stroj ktorý ich preberá od operačného systému a ten(O.S.) zaznamenáva čo ty vpisuješ do konzoly. Buffered reader používaš na to aby si dostal z toho vstupu rozumnú lednotku (riadok) vzhľadom na to že streamy su bytové ! Tým že dáš redline buffer bude prijímať zo streamu pokiaľ nenarazí na koniec riadku (prípadne aj počká - zastaví sa vykonávanie kódu pokiaľ od systému nedostane potrebné byty).
P.S: inputstream reader je tam na to pretože BUffered reder vie brat ako parametre konstruktora iba reader (to je interface). Jednou z tých implmentácií je práve inputstream reader pre inputstream. Ked tak si to kukni v dokumentácií. Teda inputstreamreader je iba akési zaobalenie inputstreamu, aby mal jednotné rozhranie z buffered readerom.