JAVA prosim

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
fox111fox
Expert
Expert

Príspevok od používateľa fox111fox »

Pekne zdravim komunitu programatorov. A prosim ich o pomoc:
Jedna sa o JAVU.
V tomto obore som novacik. Uz som precital asi tri knihy k tejto teme, ale este mi nieje jasnych vela veci zo zakladu.
Mam program a uplne mu nerozumiem:

import java.io.*;

public class Echo {
public static void main(String[] args) throws IOException{
BufferedReader br=new BufferedReader(new InputStreamReader(System.in));

String lajn;
while ((lajn = br.readLine())!=null)
System.out.println(lajn);
}
}

Najde sa daaky dobrak ktory mi k tomu nakresli neaku schemu a popis. Maximalne polopaticky, aby som si overil svoje vedomosti o tomto programiku.

//autoeditácia príspevku ( 29 Apr 2009, 22:08 )
Nikto nepomoze?
njoko
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa njoko »

a comu tam nechapes? ved sa spravi buffer kde sa nacita riadok a tento riadok sa potom nacita do stringu a ten sa vypise
pheo
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pheo »

Prvá dôležitá vec: čo je to stream - mozes si to predtavit ako ruru kde na jednej strane nieco pchas a na druhej vyberáš.
Objekt System.in je inputstream = z neho možeš iba čítať, na tej druhej strane ti tam pchá údaje (pre System.in) virtuálny stroj ktorý ich preberá od operačného systému a ten(O.S.) zaznamenáva čo ty vpisuješ do konzoly. Buffered reader používaš na to aby si dostal z toho vstupu rozumnú lednotku (riadok) vzhľadom na to že streamy su bytové ! Tým že dáš redline buffer bude prijímať zo streamu pokiaľ nenarazí na koniec riadku (prípadne aj počká - zastaví sa vykonávanie kódu pokiaľ od systému nedostane potrebné byty).

P.S: inputstream reader je tam na to pretože BUffered reder vie brat ako parametre konstruktora iba reader (to je interface). Jednou z tých implmentácií je práve inputstream reader pre inputstream. Ked tak si to kukni v dokumentácií. Teda inputstreamreader je iba akési zaobalenie inputstreamu, aby mal jednotné rozhranie z buffered readerom.
Mmartin
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Mmartin »

Podla pravidiel sa zdrojáky majú davať do Code:)
Napísať odpoveď