Je email pravoplatný doklad ?
Je email pravoplatný doklad ?
kcem si objednať korčule z internetu lenže ked som sa ich spítal že čo ak mi nebude pasovať velkosť korčuli tak že či mi ich vymenia a oni že hej ,,,,,lenže poznáme obchody povedia že nevymenia lebo že som im poslal poškodeny tovar alebo tak ........tak sa kcem spítať či možem potom úradovať dokladom tým emalom niekde ?? ak by som sa stažoval alebo proste či by mi to museli vymeniť ked mam ten emal ??? lebo neserem zrovna peniaze a precalen korčula nemusi sedieť a 90 euro fuč
Kód: Vybrať všetko
Daňový doklad v elektronickej forme je podľa Zákona o účtovníctve č.431/2002 zo dňa 18. júna 2002, §32 "Preukázateľnosť účtovného záznamu" právoplatným daňovým dokladom.Kukni v obchodných podmienkach daného predávajúceho, tam to musí mať uvedené. Ak tam má niečo iné, je mu to prd platné, lebo takto to stanovuje zákon. Avšak môže ti to napovedať, či je predávajúci zodpovedný/spoľahlivý a či nezavádza.1. Odberateľ má právo do 14 dní od doručenia vrátiť tovar v neporušenom originálnom balení predávajúcemu.
Predpokladam, ze platit budes cez net, nie? Na tu platbu budes potrebovat neaku fakturu, kde budu uvedene vsetky potrebne informacie ako suma, variabilny symbol, cislo uctu, ICO, DIC, predmet kupno-predajnej zmluvy. Tato faktura ti staci aj elektronicky a je to pravoplatny doklad.
Moze sa stat, ze neposlu ti tu fakturu hned, ale da ti ju kurier. To uz zalezi na tebe, ako sa dohodnes s tym e-shopom.
Dalej, zo zakona o ochrane spotrebitelov mas pravo do siedmych dni zakupeny tovar vratit. (opravte ma, ak sa to uz zmenilo). Preto, ak je e-shop seriozny, nebudu robit s tym velke ofuky. Dnes, e-obchody ledva prezivaju, preto su radi, ze maju neakych zakaznikov a nieto este, aby robili problemy.
Teda, ak mozem poradit, vzdy si pytaj pro-forma fakturu ako danovy doklad na ktorej musi byt uvedene a cislo danoveho dokladu, faktury.
Moze sa stat, ze neposlu ti tu fakturu hned, ale da ti ju kurier. To uz zalezi na tebe, ako sa dohodnes s tym e-shopom.
Dalej, zo zakona o ochrane spotrebitelov mas pravo do siedmych dni zakupeny tovar vratit. (opravte ma, ak sa to uz zmenilo). Preto, ak je e-shop seriozny, nebudu robit s tym velke ofuky. Dnes, e-obchody ledva prezivaju, preto su radi, ze maju neakych zakaznikov a nieto este, aby robili problemy.
Teda, ak mozem poradit, vzdy si pytaj pro-forma fakturu ako danovy doklad na ktorej musi byt uvedene a cislo danoveho dokladu, faktury.
no povodna otazka bola o emaili
tak email si myslim urcite nieje pravoplatny doklad, jedine ze by bol s podpisom, pre taketo veci ak aj v normalnom obchode kupijes daco a chces to pouzivat dlhsie a pripadne nemat problem s uplatnenim reklamacie bud si aj blocek das orazit peciatkou alebo dostavas k tomu zarucny list ktory musi byt orazeny, cize aj z eshopu by si postou mal dostat daky ten papier o zaplateni s razitkom ak by si sa tim chcel pravne ohanat, obycajny mail bez podpisu sa da moc lahko falsovat na to aby bol brany ako doklad
viac menej moj nazor, citaciou nic podlozene nemam, cize mozete rypat kto viete daco viacej
, ale podajte zdroje na ktore sa odvolavate
tak email si myslim urcite nieje pravoplatny doklad, jedine ze by bol s podpisom, pre taketo veci ak aj v normalnom obchode kupijes daco a chces to pouzivat dlhsie a pripadne nemat problem s uplatnenim reklamacie bud si aj blocek das orazit peciatkou alebo dostavas k tomu zarucny list ktory musi byt orazeny, cize aj z eshopu by si postou mal dostat daky ten papier o zaplateni s razitkom ak by si sa tim chcel pravne ohanat, obycajny mail bez podpisu sa da moc lahko falsovat na to aby bol brany ako doklad
viac menej moj nazor, citaciou nic podlozene nemam, cize mozete rypat kto viete daco viacej
Pri každej transakcií musí byť vystavený doklad o danej transakcií... Ak Ti pošlú e-mail, tak Ti s tovarom musí prísť aj učet, zmluva... proste doklad o zaplatení.. inak sa nejedná o platnú transakciu a je to právne napadnuteľné. Osobne si myslím, že predávajúci by mal oveľa viac problémou a výdavkov s žalobou za pokus o poškodenie (fakt sa mi nechce premýšľať nad tým, ako sa to správne má formulovať) ako s tým, že Ti vráti peniaze a pošle Ťa aj do horúceho pekla...
-
uNreal_saTch^
Professional
mail = pravoplatny dokument?
Ahojte, niekde som zazrel ze mail je pravoplatny dokument, teda ak mi niekto potvrdi napr. cenu za mnou dodane sluzby mailom, je to pravoplatny dokument.
viete niekto o zakone, ktory o tom vravi?
vdaka
//audiotrack: témy spojené
viete niekto o zakone, ktory o tom vravi?
vdaka
//audiotrack: témy spojené
Väčšinou sa emailom dá oháňať, ale ak sa spor dostane až pred súd, tak myslím nemáš šancu.
V tomto prípade by mala pomôcť objednávka na dodávku služby, kde sa konkretizuje, čo za akých podmienok a v akých cenách bude dodané, a tento papier nech podpíše jedna aj druhá strana.
Alebo pozri Obchodný zákonník a pre ďalšie takéto právne otázky sa obráť skôr na porada.sk

V tomto prípade by mala pomôcť objednávka na dodávku služby, kde sa konkretizuje, čo za akých podmienok a v akých cenách bude dodané, a tento papier nech podpíše jedna aj druhá strana.
Alebo pozri Obchodný zákonník a pre ďalšie takéto právne otázky sa obráť skôr na porada.sk