Prasacia chrípka ?
Rovnako som čítal, že to sú nakazení ľudia, ktorí prišli z Mexika (resp. zámoria) a vôbec nemusí ísť o Prasaciu chrípku, ale len o bežnú virózu.. Ale dobre, prevencia je správna, avšak podľa mňa nie je dôvod na paniku. EDIT: Tak potvrdené..
http://www.aktuality.sk/spravy/domace/c ... epotvrdilo
http://www.aktuality.sk/spravy/domace/c ... epotvrdilo
uz to neni prasacia chripka:
Chrípka, ktorej sa doteraz hovorilo prasacia, má nový názov, na ktorom sa dohodli odborníci na medzinárodnej úrovni.
"Bude sa to volať Novel flu virus, čiže nový chrípkový vírus, práve preto, aby sa neškodilo prasatám, ktoré za to nemôžu," povedal po rokovaní vlády minister zdravotníctva Richard Raši.
Chrípka, ktorej sa doteraz hovorilo prasacia, má nový názov, na ktorom sa dohodli odborníci na medzinárodnej úrovni.
"Bude sa to volať Novel flu virus, čiže nový chrípkový vírus, práve preto, aby sa neškodilo prasatám, ktoré za to nemôžu," povedal po rokovaní vlády minister zdravotníctva Richard Raši.
tiez ma tato verzia napadla a v tejto chvili si myslim ze je aj tou najpravdepodobnejsou, len by som chcel vediet ze kto tento virus vpustil do sveta
//autoeditácia príspevku ( 29 Apr 2009, 19:22 )
Počet obetí najnovšej chrípkovej epidémie dosiahol v Mexiku už 159 ľudí, pričom prasacia chrípka bola ako príčina smrti dosiaľ potvrdená v 26 z týchto prípadov. Informoval o tom mexický minister zdravotníctva José Ángel Córdova.+dalsia jedna obet je v usa, cize to je 27, a to je uz otrosku viac a myslim ze sa to urcite bude zvysovatadr0z napísal:pravda je že zomrelo len 7 ludí na tuto infekciu , ostatný zomreli na niečo iné
-
reno23
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
lebo sa to neprenasa masom ale dychom, resp. ich vydych je nakazlivyjackb napísal:mali sme sialene kravy, slintave ovce, kychajucu hydinu bolo jasne ze daco aj svine postihne... len mi nieje jasne, preco su nakazani ludia aj v Izraeli ked vacsina obyvatelov, zidia a moslimovia, prasacie maso nemoze jest...
Nieco ako South Park? "Norsko zmizlo. Oznamte to niekto Finsku, boli si blizki" 
Mna najviac zarazilo na tejto chripke ze sa vyslovuje "prasacia" a nie "prasačia" ako by to vyslovoval kazdy normalny clovek
Ale som nazoru, ze to netreba podcenovat. Kazda choroba, alebo nemoc je svojim sposobom nebepecna. Aj ked mozno nie pre mna, ale pre niekoho urcite ano a aj ten "niekto" je niekoho blizky
//
Mna najviac zarazilo na tejto chripke ze sa vyslovuje "prasacia" a nie "prasačia" ako by to vyslovoval kazdy normalny clovek
Ale som nazoru, ze to netreba podcenovat. Kazda choroba, alebo nemoc je svojim sposobom nebepecna. Aj ked mozno nie pre mna, ale pre niekoho urcite ano a aj ten "niekto" je niekoho blizky
//
- samozrejme13x06 že?
-
FX4087
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
13x06 že?BX napísal:Nieco ako South Park? "Norsko zmizlo. Oznamte to niekto Finsku, boli si blizki"
Mna najviac zarazilo na tejto chripke ze sa vyslovuje "prasacia" a nie "prasačia" ako by to vyslovoval kazdy normalny clovek![]()
aspon jedna pozitivna sprava ohladom tejto choroby:
Madelin súčasne povedal, že vakcína proti vírusu prasacej chrípky by mohla byť pripravená v Európe do 100 dní. ÚVZ SR už kontaktoval na základe pokynu ministra zdravotníctva Richarda Rašiho potenciálne firmy, ktoré by mohli vyrábať vakcínu proti chrípke.
dufam ze to je aj pravda
a nie zas nejaka vymyslena blbost
Madelin súčasne povedal, že vakcína proti vírusu prasacej chrípky by mohla byť pripravená v Európe do 100 dní. ÚVZ SR už kontaktoval na základe pokynu ministra zdravotníctva Richarda Rašiho potenciálne firmy, ktoré by mohli vyrábať vakcínu proti chrípke.
dufam ze to je aj pravda
http://www.cas.sk/clanok/115646/afganci ... ajine.htmlAfganci dali do karantény jediné prasa v krajine!
Jediné prasa, ktoré údajne žije na území Afganistanu, sa dostalo do karantény kvôli obavám zo šírenia nového chrípkového vírusu H1N1.