Uf..nech sa na to pozeram z ktorejkolvek strany, vyzera to poriadne zapeklito.
Uplne na uvod a mozno mimo temu - rozhodne nerazim myslienku, ze cez 25 je vek nepodstatny. Skor si myslim, ze okolo tohto veku su najvacsie "turbulencie" u tych, ktori nemaju so svojou buducnostou ohladne vztahov jasno. A to sa tyka najma zien. V podstate by som povedal, ze zenska, ktora sa nehrnie do vydaja, sa "skoro naisto" ustali az tak pred 30tkou - to uz si vsetko pekne rozmysli a zoberie to najlepsie, "co ma poruke" - ak chce deti a rodinu, nemoze viac cakat, pretoze priroda uz na u nemilosrdne tlaci a konkurencia od inych - hlavne mladsich - zenskych je coraz vacsia.
Takze im to 3 mesiace (a este nejake drobne) neklapalo, a preto bol uz ten vztah z jej pohladu mrtvy? Tym padom neboli spolu az tak dlho, takze z tohto hladiska to je pre teba vcelku pozitivne.. ale trochu mi to pripomina klasicku partnersku krizu, ktora pride niekedy medzi 1. a 2. rokom vztahu (aspon teda tak nejak som to odsledoval, ini mozno maju ini nazor). Ak ju nechali "vyhnit" a teraz prichadza k tomu, ze si to konecne zoci-voci vysvetluju, tak to je skor negativne. Ale su to len moje uvahy...
Nejak sa mi nepaci, ze bola este v neukoncenom vztahu, ked si s tebou zacala (alebo ty s nou). Je zrejme faktom, ze uz s byvalym nic nemala, lenze "formalne" este nebola z toho vonku. A v momente, ked si uvedomila, ze sa z niecoho dostala von, tak...sa v nej nieco pohlo (myslim, ze to sa pohne v kazdom). A teraz sa vratim k tomu, ze by to mohlo byt pre teba negativne - nieco sa pohlo a kym si to skutocne vsetko vysvetlia a ona si povie "tak, a je to fakt za mnou, mozem ist dalej", moze prejst vcelku dlhy cas.
Na tomto mieste by som citoval triple-a: Rada nad zlato - nikdy si nezačínaj so zadanou holkou. Dokonca sa v podobnom zmysle vyjadruje aj jedno z 10tich prikazani (nieze by som bol veriaci, ale zas tie prikazania maju nieco do seba, hehe).
Pisal si, ze mas pocit, ze to moze byt ten "osudovy vztah". Ak to tak je a fakt to tak citis, tak by som jej na tvojom mieste nepocuvol Goga (sorry Gogo

). Relativne casto by som jej pisal, alebo sa s nou stretal, zaujimal sa, ako sa ma atd. Proste by som ju trosku sledoval, aby ta jedneho dna uplne neprekvapila vyhlasenim typu "bolo to z mojej strany poblaznenie zmyslov, nemyslela som to az tak vazne" alebo niecim podobnym. Teda tiez by som zatial netlacil na pilu, ale bol by som v strehu. No a ak by si pri tom sledovani zacal mat pocit, ze zacina "chladnut", tak bude treba zatlacit, zabojovat, napr. spravit spolocny vecer - radsej intelektualne nenarocny, radsej nie niekde mimo ludi (teda nie cely cas len vo dvojici) a skor zazitkovo orientovany. To aby sa nezlakla, ze mas na nu nejaku vaznu temu a neodmietla ta. Ono ked tak nad tym uvazujem, tak toto by vlastne mal by akysi novy zaciatok a na zaciatku sa vzdy randi. Niekto randi intenzivne, niekto menej intenzivne, ale bez randenia to nejde...
Tie pekne chvilky, co si pisal, su dolezite - vsak ti starsi si vzdy v tazkych casoch spomenu prave na ne, povedia si, ako bolo fajn a tym padom este moze byt fajn a lahsie sa uzmieria...takze by sa tie pekne chvilky mohli hodit...vlastne tie, co mas su pre nu este "formalne" z predosleho vztahu a momentalne su rusene tym, do coho sa ona najma svojou chybou dostala...
No a uplne na zaver trochu hrubsia myslienka - okolo volnej feny sa vzdy obsmieta viac psov. A casto sa stane, ze nejaky bastard dostane uskokom to, o co sa poctivo snazia cistokrvni...