Formát C s Vistou
-
Emkej
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Formát C s Vistou
Zdravím takže potreboval by som sformátovať partíciu s vistou ale vypisuje mi niečo, že je aktívna pričom bežím na Win 7čke neviete niekto ako to sformátovať skúšal som aj partition magic ale ten na 7čke nejde a acronis disk director mi akurát po*ral disk
ak by ste mali nejaké nápady tak pls poraďte za každú radu ďakujem 
Podľa mňa príčina je v tom, že systém sa bootuje z partície X: (máš tam v zátvorke "boot"). Skúsil by som nejaké UBCD alebo iné Live možnosti bootovateľné z CD.. avšak potom sa možno už nenabootuje Windows.
Alebo by som skúsil cez inštalačku 7čky vojsť do recovery konzoly, tam cez bootrec vytvoriť nové bootovanie a možno sa to prehodí na partíciu C:.. asi by sa s tým takto trebalo pohrať..

Alebo by som skúsil cez inštalačku 7čky vojsť do recovery konzoly, tam cez bootrec vytvoriť nové bootovanie a možno sa to prehodí na partíciu C:.. asi by sa s tým takto trebalo pohrať..
Inak, bootovanie sa da samotne nastavit samotne. Ti to aj pri POST ukaze. Skus F12 stalcit a tam by si mohol mat na vyber, z coho bootovat.Emkej napísal:z boot dvd win7 to nejde a xpčko mi vobec nejde inštalovať a keďže sa nedostanem ani do biosu tak to ani neviem nastaviť najlepšie by bolo sformátovať to z windowsu ale neviem ako
Už som aj ja totálne zmagoraný..
..zmiatlo ma zelené ohraničenie, som si myslel, že to je aktívna partícia, s ktorou sa pracuje, ale ako pozerám, to je vlastne iba rozšírená partícia s logickou jednotkou.
Každopádne druhá rada s Live utilitkami stále platí.. UBCD, GParted Live CD/USB a podobne..
Ale inak by ma ešte zaujímalo, že prečo sa nevieš dostať do biosu a akú hlášku vypisuje, keď chceš zmazať tú partíciu cez bootovacie DVD z Win7..
..zmiatlo ma zelené ohraničenie, som si myslel, že to je aktívna partícia, s ktorou sa pracuje, ale ako pozerám, to je vlastne iba rozšírená partícia s logickou jednotkou.
Každopádne druhá rada s Live utilitkami stále platí.. UBCD, GParted Live CD/USB a podobne..
Ale inak by ma ešte zaujímalo, že prečo sa nevieš dostať do biosu a akú hlášku vypisuje, keď chceš zmazať tú partíciu cez bootovacie DVD z Win7..
-
Emkej
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
no do biosu sa neviem dostať pre heslo, ktoré som tu mal už od kúpy a zatiaľ som neprišiel na žiadny sposob ako to odstrániť/zresetovať/obísť no a to live cd odkiaľ zoženiem?
vo win7čke z boot dvd ani nemožem sformátovať nevidel som tam nikde takú možnosť
//autoeditácia príspevku ( 11 May 2009, 22:31 )
VYRIEŠENÉ na win 7 bootovacom bola tá možnosť ale nejako som si ju nevšimol takže predsa len ste mali pravdu
možte lock
a ďakujem samozrejme 
//autoeditácia príspevku ( 11 May 2009, 22:31 )
VYRIEŠENÉ na win 7 bootovacom bola tá možnosť ale nejako som si ju nevšimol takže predsa len ste mali pravdu