Formát C s Vistou

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Emkej
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Formát C s Vistou

Príspevok od používateľa Emkej »

Zdravím takže potreboval by som sformátovať partíciu s vistou ale vypisuje mi niečo, že je aktívna pričom bežím na Win 7čke neviete niekto ako to sformátovať skúšal som aj partition magic ale ten na 7čke nejde a acronis disk director mi akurát po*ral disk :) ak by ste mali nejaké nápady tak pls poraďte za každú radu ďakujem :)
Prílohy
Untitled.jpg
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Spusti diskmgmt.msc (Disk Management)

//..tak sorrka.. ;)
Emkej
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

no veď ten screen je z manageru :)
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

skus to formatnut cez windows CD/DVD, ako ked instalujes win :)
Emkej
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

z boot dvd win7 to nejde a xpčko mi vobec nejde inštalovať a keďže sa nedostanem ani do biosu tak to ani neviem nastaviť najlepšie by bolo sformátovať to z windowsu ale neviem ako :)
brm
Darca
Darca

Podľa mňa príčina je v tom, že systém sa bootuje z partície X: (máš tam v zátvorke "boot"). Skúsil by som nejaké UBCD alebo iné Live možnosti bootovateľné z CD.. avšak potom sa možno už nenabootuje Windows.

Alebo by som skúsil cez inštalačku 7čky vojsť do recovery konzoly, tam cez bootrec vytvoriť nové bootovanie a možno sa to prehodí na partíciu C:.. asi by sa s tým takto trebalo pohrať..

:)
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Emkej napísal:z boot dvd win7 to nejde a xpčko mi vobec nejde inštalovať a keďže sa nedostanem ani do biosu tak to ani neviem nastaviť najlepšie by bolo sformátovať to z windowsu ale neviem ako :)
Inak, bootovanie sa da samotne nastavit samotne. Ti to aj pri POST ukaze. Skus F12 stalcit a tam by si mohol mat na vyber, z coho bootovat.
Emkej
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

neviem no asi vám moc nerozumiem ale myslím, že by mi nepomohlo keby som boot prehodil na partíciu C, ktorú chcem vymazať neviem no vysvetlite mi to :)
brm
Darca
Darca

Už som aj ja totálne zmagoraný.. :blee:

..zmiatlo ma zelené ohraničenie, som si myslel, že to je aktívna partícia, s ktorou sa pracuje, ale ako pozerám, to je vlastne iba rozšírená partícia s logickou jednotkou.

Každopádne druhá rada s Live utilitkami stále platí.. UBCD, GParted Live CD/USB a podobne..

Ale inak by ma ešte zaujímalo, že prečo sa nevieš dostať do biosu a akú hlášku vypisuje, keď chceš zmazať tú partíciu cez bootovacie DVD z Win7..
Emkej
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

no do biosu sa neviem dostať pre heslo, ktoré som tu mal už od kúpy a zatiaľ som neprišiel na žiadny sposob ako to odstrániť/zresetovať/obísť no a to live cd odkiaľ zoženiem? :) vo win7čke z boot dvd ani nemožem sformátovať nevidel som tam nikde takú možnosť :)

//autoeditácia príspevku ( 11 May 2009, 22:31 )
VYRIEŠENÉ na win 7 bootovacom bola tá možnosť ale nejako som si ju nevšimol takže predsa len ste mali pravdu :) možte lock :) a ďakujem samozrejme :)
Napísať odpoveď