Liga majstrov

O športe...
Stoffo10
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Stoffo10 »

kali520 napísal:Myslim si ze nie, v prvom zpase bola Barcelona lepsia, v druhom rozhodca poskodil obydvoch a muzstva boli vyrovnane.
je zbytočné to tu riešiť - postúpilo lepšie a FUTBALOVEJŠIE mužstvo a bodka! . :D
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

Stoffo10 napísal:je zbytočné to tu riešiť - postúpilo lepšie a FUTBALOVEJŠIE mužstvo a bodka! . :D
cim bolo lepsie? ze si za 180minut dokazalo vypracovat jednu sancu?
a co znamena termin futbalovost?
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

johny_sk napísal:cim bolo lepsie? ze si za 180minut dokazalo vypracovat jednu sancu?
a co znamena termin futbalovost?
Len jednu? Nebud smeisny. Len v prvom zaase ich mala tych 5 minimalne

A v druhom to tiez nebolo bez sanci

A termin futbalovast znamena pre mna narazacky, presne prihravky, technicke finesy a dobre pracovanie s loptou.
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

OK, tak teda opravujem, v prvom zapase mali tri golove sance, v druhom vylozene golovu nemali ani jednu. Chelsea mala za dvojzapas viac vylozenych sanci, to musis uznat...
narazacky a technicke finty su fajn..., ale ked sa deju pri stredovom kruhu, pride mi to skor ako zdrzovanie hry.

este raz pisem: Som rad, ze postupila Barca, nemam rad Chelsea..., ale sposob, akym postupili, sa mi jednoducho nepaci. Messi bol uplne vygumovany v oboch zapasoch a zbytok zostavy tiez nic moc..., proste ukazali, ze hrat proti timu, ktory hra koncentrovane v obrane a na telo, im nesedi. Stale som cakal nejaku myslienku, ale miesto toho to bolo bago pri stredovom kruhu...
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nestik »

Tiez som rad ze postupila barca ale taktiez som toho nazoru ze Messi toho vela nevymyslel, cakal som ze nieco predvedie...
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

To by si si mal zvyknúť, že v takých zápasoch ako je semifinále LM sú tí najdôležitejší hráči súpera slušne eliminovaní.. toto platí dvojnásobne pri silnej ofenzíve Barcelony, Chelsea si najlepšieho hráča sveta Messiho ustrážila výborne a prakticky k ničomu ho nepúšťala..
kali520
Darca
Darca

johny sk napísal:OK, tak teda opravujem, v prvom zapase mali tri golove sance, v druhom vylozene golovu nemali ani jednu. Chelsea mala za dvojzapas viac vylozenych sanci, to musis uznat...
Ked tak ratm ani nie. Barcelona v tom prvom zapase mala sance budem menovat:

Messiho volej, Etoo isiel sam na brankara, Hleb isiel sam na brankara, Piqueho hlavicka, Krkicova hlavicka. (to tam este nratam Alvesov priamy kop)
Chelsea mala len ten Drogbov najazd.

No a jak tak kukam ten druhy zapas tak ani Chelsea nemala okrem Drogbovej strely do Valdeza a Lampardovom prestreleni tiez ziadnu vylozenu sancu. Boli to take polosance a streli ktore mala aj Barcelona napr Keita, Alves mal dva nebezpecne priame kopy, Xavi jednu strelu. Vazne neviem v com bola Chelsea lepsia okrem tych 3 striel na branu, podla tyh highlightov boli v druom zapase na sance obaja vyrovnany a to este opakujem Barcelona skoro cely druhy poclas hrala o jedneho menej.
johny sk napísal:narazacky a technicke finty su fajn..., ale ked sa deju pri stredovom kruhu, pride mi to skor ako zdrzovanie hry.
Ano ale Barcelona tak nehraje kazdy zapas a hadam v tejto faze LM kde vsetci hraju opatrne nebudes cakat nejaku otvorenu partiu tak ako tomu bolo v zapase s Madridom (co zrejme vsetci asi ocakavali)
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

kali520 napísal:...Etoo isiel sam na brankara, Hleb isiel sam na brankara...
kali, potom je ale zcestne pisat o betonovani zo strany chelsea, lebo ak niekto betonuje, tak je nepredstavitelne, aby isiel super dvakrat sam na branku k tomu za stavu 0:0. snad len vtedy, ak si vy pod betonovanim predstavujete nieco podstane ine :wink: .
kali520
Darca
Darca

krija napísal:kali, potom je ale zcestne pisat o betonovani zo strany chelsea, lebo ak niekto betonuje, tak je nepredstavitelne, aby isiel super dvakrat sam na branku k tomu za stavu 0:0. snad len vtedy, ak si vy pod betonovanim predstavujete nieco podstane ine :wink: .
Futbal je o chybach a aj pri betonovani hraci robia chyby.

Nadherny ukazovatel toho betonovanie je podla mna drzanie lopty. O com to podla teba vypoveda? Podla mna o tom ze kto ma vacsie drzanie lopty je futbalovo technickejsi a ma vacsi zaujem o utocnu fazu a teda dat gol. Nie nadarmo to vo vacsine pripadoch byva (strelim ale aj mozno v 95%) lepsie muzstvo ma vzdy lepsie drzanie lopty. Lepsie rozumej, ze je silnejsie, je na vyzsich prieckach, bojuje o titul, vyhrava pomerne dost vela zapasov.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

kali, pre mna drzanie lopty nie je dokazom betonovania. viaceri sme tu spominali bago. 9, 10 hracov si v kruhu prihrava a jeden tam beha okolo nich ako deb1l, aby tu loptu ziskal (ja viem, ze to vies). ale ten jeden, co ziskal tu loptu sa vola maradona, pele, messi...a tych 9, 10 hracov uz nehra bago, ale su dobri iba na to, aby tam sluzili ako slalomove branky. proste a jednoducho to o kvalite hracov, kvalite hry nevypoveda vobec nic.
kali520
Darca
Darca

Ale kvalita hry zavisi od kvality hracov + kvalita taktiky. V praxi to mohlo znamenat hned tento zapas. Barcelona velka kvalita hracov naopak Cheslea velmi kvalitna taktika.

Lenze ako urcit kvalitu hracov. Jak mozme porovnavat napr Messiho s Drogbou. Jeden hrac je silny v technike v presnosti prihrvakach v rychlosti, druhy v hlavickovych subojoch a inych subojoch telo na telo. Proste dva odlisne typy. Problem akurat nastava ked mame hladat konkurenta na dany styl hry tychto hracov, a prave tu je ta Messiho jedinecnost. Tazko najist hraca s takym tahom na branu ako jeho resp s tak kvalitnou technikou. Naopak v pripade Drogby to neni tak jednoznacne lebo podobnym stylom hraju jak Adebayor, tak Ibrahimovic a mnoho dalsich. A takto by sme mohli porovnavat aj dlasich hracov v zostave oboch muzstiev. Jedinecnost hracov prave spociva v tom ze sa vyrazne odlisuje od normalu a je nenapodobitelny v tom co vie najlepsie. A takych ma Barcelona podla mna viac ako Chelsea.

Ale aby sme mohli urcit kvalitu muzstva tak tu mame aj pomocne ukazovatele ako je drzanie lopty, strelba na branu, strelecke pokusy (popripade fauly) a v konecnom dosledku vysledok zapasu. Z celkovych vykonov tu mame potom skore ako je pocet strelenych a inkasovanych golov.

Ja nebudem hovorit ze Barcelona podala proti Chelsea excelentny vykon vlastne ja neviem co si aj od nich ocakaval v tejto faze LM? Taku istu hru ako proti Madridu? No ja som to rozhodne neocakaval. Preco sa taka hra neocakavala od Chelsea? Ale ked vezmeme spotas obydva zapasy, a pomocne ukazovatele o ktorych som pisal vyzsie + hracska kvalita na oboch stranach a potom este aj celkove herne vykony v tejto sezone tak postupujuci je uplne zasluzeny.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

"spotas obydva" - co znamena toto po slovensky?

dudo02 > "v potaz" znamena cesky "v uvahu"
kali520
Darca
Darca

t0m4s3 napísal:"spotas obydva" - co znamena toto po slovensky?
:lol: myslel som v potaz (brat do uvahy)
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Tak ked uz -tak"obidva zapasy".
Taktiez to nie je "vyzsi",ale"vyssi".
A to"potaz"mi nie je stale jasne.Ze by si mal na mysli"potiaž"?Alebo???

Sory za OT,ale neda mi nerypnut si do cloveka,ktory je"pravy slovak" :wink: No offense.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Pre všetkých čo chválite BARCELONU, ich ofenzívny talent, postup cez CHELSEA atď... Messi, Iniesta, Xavi, Etoo, Alves aj Henry.... všetky tieto superofenzívne esá veľkej BARCI... narazili na súpera ktorý nemal obranu ako deravý fúrik a čo dokázali ??? nič, nič, nič nič a ešte jedno VEĽKÉ NIČ. Rýchlo začnite tvrdiť opak, ale sami viete, že je to tak. Ani jedna akcia, za 180 minút ani jedna jediná akcia, žiadny nápad, žiadne ofenzívne majstrovstvo, žiadny únik.. proste NIČ :? Tak kde bola ich ohromujúca sila útoku??? Hovorte si čo chcete, hovorte si o futbalovosti atď atď... ešte aj Chelsea, ktorej poctivú robotu v obrane stále vyhadzujú na oči, akoby bolo zlé dobre brániť, aj Chelsea toho v ofenzíve ukázala v tom dvojzápase viac. Popísali ste tu toho mnoho, že to bol futbal len od jednej strany a tak ďalej.... HAHAHAHAHA Od BARCI ??? Popíšte mi niekto moment, v ktorom to bol od nej futbal. Mne sa to zdalo ako zúfalá snaha a pobehovanie vašich ofenzívnych majstrov, čo sa nevedeli dostať ani da dostrel súperovej 16tky... a že súper betónoval??? Podľa mnohých sú však katalánsky útočníci najlepší na svete, tak to je pre nich problém prekonať súperov betón ? Barca vyhrala iba pre čisté šťastie, nič futbalové som tam nevidel. Chelsea aspoň ukázala, že má dobre zorganizovanú obranu. A Barca.. tá ukázala akurát jednu poriadnu strelu za 180 minút, ktorá sa však tiež nedala považovať za nechytateľnú.
kali520
Darca
Darca

muffti napísal:narazili na súpera ktorý nemal obranu ako deravý fúrik a čo dokázali ???
Postupili, co viac chces?

Inak pozri si statistiky toho dvoj zapasu kto viac strielal a drzal loptu, a pocet sanci bol vyrovnany az by som povedal ze mierne nakloneny v prospech barcelony. Uz som to tu rozoberal takze si to este raz precitaj, dokonca som tam postol aj zaznami kde si tie sance mozes spocitat...

Barcelona nehrala nic preto lebo sa od nej ocakaval utocny festival ale vzhladom nato ze islo o semifinale LM ocakavat nejake utocenie neni namieste. Cheslea ale tiez hrala velke hovno iba s tym rozdielom ze sa od nich vobec nic neocakavalo, takze preto vsetci su paf z toho vykonu Chelsea.
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nestik »

Uz sa nam to pomaly blizi, tesim sa :)
Stoffo10
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Stoffo10 »

Muffi napísal:Pre všetkých čo chválite BARCELONU, ich ofenzívny talent, postup cez CHELSEA atď... Messi, Iniesta, Xavi, Etoo, Alves aj Henry.... všetky tieto superofenzívne esá veľkej BARCI... narazili na súpera ktorý nemal obranu ako deravý fúrik a čo dokázali ??? nič, nič, nič nič a ešte jedno VEĽKÉ NIČ. Rýchlo začnite tvrdiť opak, ale sami viete, že je to tak. Ani jedna akcia, za 180 minút ani jedna jediná akcia, žiadny nápad, žiadne ofenzívne majstrovstvo, žiadny únik.. proste NIČ :? Tak kde bola ich ohromujúca sila útoku??? Hovorte si čo chcete, hovorte si o futbalovosti atď atď... ešte aj Chelsea, ktorej poctivú robotu v obrane stále vyhadzujú na oči, akoby bolo zlé dobre brániť, aj Chelsea toho v ofenzíve ukázala v tom dvojzápase viac. Popísali ste tu toho mnoho, že to bol futbal len od jednej strany a tak ďalej.... HAHAHAHAHA Od BARCI ??? Popíšte mi niekto moment, v ktorom to bol od nej futbal. Mne sa to zdalo ako zúfalá snaha a pobehovanie vašich ofenzívnych majstrov, čo sa nevedeli dostať ani da dostrel súperovej 16tky... a že súper betónoval??? Podľa mnohých sú však katalánsky útočníci najlepší na svete, tak to je pre nich problém prekonať súperov betón ? Barca vyhrala iba pre čisté šťastie, nič futbalové som tam nevidel. Chelsea aspoň ukázala, že má dobre zorganizovanú obranu. A Barca.. tá ukázala akurát jednu poriadnu strelu za 180 minút, ktorá sa však tiež nedala považovať za nechytateľnú.
sú 2 možnosti buď si chorý a mal by si sa liečiť a druhá možnosť je že sa bol pod vplyvom alkoholu či drog a sám neveríš tomu čo píšeš

aká ani jedna šanca-nič to čo potíš?? na nou campe mala Barca 4,5 100% šancí - ideme počítať

1) Alvésov center-Bojanova hlavička z päťky - tesne nad
2) Etoov slalom cez polku ihriska s jasličkami na terryho a pekný zákrok čecha
3) v nadstavenom čase obrovská šanca Hleba,ktorý obišiel čecha ale odkrytú bránu netrafil
4) Henryho šanca a ešte etova to sú 4,5 tutoviek- v odvete to bol najhoší výkon Barcy v sezóne ale nie každý deň je nedeľa- svoje zohral na psychiku aj rýchly inkasovaný gól ale aj v odvete boli aké také šance-Messi či Piqué v 2.polčase takže nepoť tu hrdinom okrem Iniestu Valdés,ktorý vychytal Drogbovi všetky šance a postúpilo futbalovejšie a lepšie mužstvo

//autoeditácia príspevku ( 15 May 2009, 22:26 )
nestik napísal:Uz sa nam to pomaly blizi, tesim sa :)
aj ja :)
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

Keby Muffi napisal ze za 90 min mali jednu strelu na branu tak s tym co napisal absolutne suhlasim.
Barca bola doma aktivnejsia ( 6 striel na branu, 10 rohov) ale aj tak to nedokazala pretavit na gol.
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

Prekvapivo mŕtva téma, zajtra vypukne minimále 90 minútové peklo, komu držíte? Ja som smutný, že sa do finále nedostali The Gunners, avšak teraz držím palce Barce..
Napísať odpoveď