Neviem ci som trafil tu spravnu sekciu a pisem na spravne miesto vo fore ale chcem sa spytat na nazor tunajsej komunity na nasledovne:
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Som typ cloveka co sa rad toci okolo novych veci. Typ cloveka, co chce byt vzdy IN co sa informacnych technologii tyka. PC ma fascinuju asi tak ako niekoho ineho modelova zeleznica a ako on dokaze zainvestovat nemale peniaze do kupy lokomotivy, tak ja dokazem zainvestovat nemale peniaze do HW/SW pocitaca len preto aby som si to osahal a vyskusal.
Este ze som si nasiel robotu, kde tieto svoje "skusenosti" mozem aj vyuzit
Teraz k problemu:
PC som si kupoval zhruba pred 2.5 rokom. Moja posledna zostava je asi piatou odkedy sa pocitacom venujem.
Jedna sa o:
MB: Gigabite (nejaky lacny shit za 2 tisicky)
CPU: Intel Core 2 Duo E6600 (2.4 GHz)
RAM: opat nejaky lacny shit, 800 MHz, 2 GB (1x1GB) s asi CL5 alebo 6.
Grafika: NVIDIA GeForce 8600 GT, 512 MB RAM
Win: XP (teraz Win 7)
Doma 80% casu venujem relaxu a hraniu pocitacovych hier. Poznate to. Nainstalujete si nejaku gamesku, poviete si, ze vsak mate relativne dobru zostavu tak preco si to neuzit a neprepnut na HIGH. Fajn. Funguje to. Hrate sa.
A ked po par mesiacoch pride titul typu CRYSIS, vas domcek z kariet spadne a zacnete sa skrabat po hlave, ked zistujete, ze s detailami musite ist o hodne dole a z HIGH sa naraz stava LOW.
A to iste aj v dalsom hernom titule a v dalsom a v dalsom.
Teraz konecne ta otazka "O".
Co by malo byt v takej hernej zostave prioritou, tak aby mi to na hodne dlhu dobu stacilo na naozaj kvalitne hranie pc hier?
Mam (budem mat) k dispozicii nejake drobne a opat zvazujem mierny upgrade niektorych komponentov v PC. A z toho vlastne vznikaju dalsie moje otazky:
- oplati sa investovat do SLI?
- prinasa SLI nieco aj v ne-hernej oblasti?
- vecna otazka: AMD vs. Intel, ATI vs. NVidia?
- oplati sa investovat do noveho CPU i7?
- oplati sa mi VOBEC upgradovat zostavu? Nemam ostat nadalej pri tom co mam?
Co myslite? Aky mate nazor?