pretaktovanie strucne
pretaktovanie strucne
chystam sa taktovat Intel E5300 na doske ASUS P5Q PRO. cital som nejake navody na to ale mam z toho chaos takze by som to potreboval zostrucnit. Takze najprv by som mal podtaktovat RAM a potom uz mozem zacat s taktovanim CPU ??? nieco som zabudol ???
-
tomaxx_199
Medium Professional
a to kde pise ze treba podtaktovat ram? ja ti dam lahky navod: fsb dvihny o 10 restarni pocitac a ked ti ide vsetko ok tak potom zdvihni zase o 10 a restartni ale davaj pozor na teplotu ked uz budes mat dobre nataktovane. alebo ked mas odomknuty nasobic tak zniz fsb a dvihni nasobic. ked uz sa nebude dat nataktovat ale teplota bude este dobra tak trosicku dvyhni voltage.
v tomto clanku: http://www.extrahardware.cz/pretaktovan ... y?page=0,3 je napisane ze prvykrat mozem zvysit kludne o 150MHz ale to nemyslia FSB ze ??? to akoze mam 2600 a potom zvysim o 150 cize bude 2750 tak nejak ??? inde my zase odporucili dvyhat FSB o 10mhz
-
lollo
Professional
- Kontaktovať používateľa:
podtaktovat ram nemusis
a da sa to vypnut
aby ti potom neblbli ine komponenty.
ale ako bolo pisane vyssie dvihaj FSB alebo ked mas odokmnuty nasobic tak dvihaj ten...ak uz budes s danou frekvenciou spokojny tak spusti ortosa aspon na 12h aby si zistil ci je CPU na tej frekv. stabilne ak ano tak to je potom fajn
mas taktnuty procak
ale ako bolo pisane vyssie dvihaj FSB alebo ked mas odokmnuty nasobic tak dvihaj ten...ak uz budes s danou frekvenciou spokojny tak spusti ortosa aspon na 12h aby si zistil ci je CPU na tej frekv. stabilne ak ano tak to je potom fajn