HP tlaciaren

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Madeyro
Medium Expert
Medium Expert

HP tlaciaren

Príspevok od používateľa Madeyro »

Mam HP Photosmart C4280 a nechce mi tlacit farebne proste mi nereaguje na farebny kartridz dokonca som ho dal aj zrenovovat ale nepomohlo neviete mi poradit cim to bude alebo ako sa to da opravit?
kire55
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa kire55 »

a vypisuje nejaku hlasku alebo co???
Madeyro
Medium Expert
Medium Expert

nic nevypisuje preste ked dam nieco vytlacit tak tam chyba farba teda okrem ciernej z cierneho kartridzu
kire55
Light Star
Light Star

bol viac krat renovovany teda naplnany???neni su zaschnute kontakty???..mozno uz dosluzil ak je stary..
Madeyro
Medium Expert
Medium Expert

neni stary a bol doplnany asi tak 4x a pred tyzdnom renovovanytaze ja nevem preco mi to nejde ale mozno je to preto ze mi inkoust vytiekol do tlaciarne a nieco prekryl nesom si isty ale cierny kartridz ide v poho
kire55
Light Star
Light Star

aj nalne maju svoju zivotnost...je dost mozne ze uz dosluzil...treba kupit novy a uvidis kde je chyba
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Moze byt zaschnuty, zapchaty alebo co, existuje na to roztok, ktory sa naleje cast z ktorej sa tlaci, necha sa posobit par hodin a potom sa prilozi specialna strikacka, ktora prestriekne trysky. Ale 4x naplneny moze byt aj dost, najma ked farebnou tak casto asi netlacis, tak to mohlo zaschnut. Dalsia moznost, ktora ma napada je, ze pri niektorych naplniach treba resetovat chip.
Madeyro
Medium Expert
Medium Expert

pochybujem ze dosluzil ale no...a ako si to myslel s tym resetovanim chipu?
Hextall
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hextall »

HP cartridge nemajú chipy. Trysky tiež nie sú zaschnuté. Keby boli zaschnuté trysky, tlačiareň by sa snažila písať, ale vyšiel by z nej nepotlačený papier. Tebe odišla elektronika kazety, ktorá uchováva elektronické informácie, ako stav atramentu, číslo kazety a podobne (to je ten zlatý pliešok), a preto ti ju tlačiareň nerozpoznáva, respektíve chová sa tak, akoby cartridge v tlačiarni nebol vložený. Musíš kúpiť nový cartridge. Renovácia ti v tomto prípade nepomôže. Pri renovácii sa nemení elektronická časť kazety, iba sa doplní atrament. Každá kazeta sa dá renovovať len pokým sa na nej nepokazí elektronika. Niekedy kazetu zrenovuješ 1x, niekedy 30x, je to otázka náhody.
kire55
Light Star
Light Star

tak tak ako pisu chlapcii..aj ja som mal podobny problem uz pri prvom naplneni...
Madeyro
Medium Expert
Medium Expert

myslel som si noa le co uz treba investovat :)

Moja zanma mo podobny problem lenze oni ked kupili novy kartridz tak aj tak im to neslo :/ neviete mi pomoct v tomto pripade?

//autoeditácia príspevku ( 12 May 2009, 13:23 )
este nieco nemohli by ste mi dat +karma-bod pretoze by som vam rad dal +karma ale nejde pretoze mi niekto dal -karma :cry:
Hextall
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Nové tlačiarne ti pekne napíšu, či je zlý čierny alebo farebný. Staršie typy tlačiarní ti nenapíšu, ktorý cartridge je zlý, len stále bliká error. Tam mohol vzniknúť problém s tým, že vymenili ten, ktorý bol dobrý.
Madeyro
Medium Expert
Medium Expert

Asi si ma zle pochopil. Ona ma ten isty problem co ja ze im neide kartridz a oni uz kupili novy a aj tak im to neide neves poradit? a ja ten novy kartridz vyskusam si pozicam od spominanej znamej. zatial diki za ochotu :wink:
Hextall
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

No veď ja som pochopil. Kúpili nový a aj tak im to nejde. Pretože kúpili zlý. Príklad: majú zlý čierny a kúpili nový farebný. Inak si to neviem vysvetliť, pretože nový cartridge, ktorý by bol zlý som ešte nikdy nevidel. Alebo ešte druhá možnosť, kúpili zlý typ.
kire55
Light Star
Light Star

ak je dobry typ treba reklamovat....
Madeyro
Medium Expert
Medium Expert

oni to kupovali podla tej karticky takze urcite kupili dobry bud je chyba v tlaciarni alebo v kartridzi ale aj tak dakujem velmi ste mi pomohli :wink:
Napísať odpoveď