Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
hatamrc
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa hatamrc »

takze u teba jednoznacne Panasonic FZ8
S fotenim zatial nemam velmi skusenosti ,teda s podobnymi pristrojim ako su tieto a rozhodol som sa ze nebudem kupovat tie 50eurove fotoaparaty a tieto vyzeraju ze zvladnu take bezne potreby
Tak teda sa rozhodnem ci si zoberiem ten panasonic alebo fuji
Mozes mi poradit este nejaky kvalitny,seriozny shop s dobrymi cenami ?
Maki
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Maki »

nie pixmania.... same pochybne veci som o tom pocul.... neviem ti povedat...pogoogli a pohladaj recenzie na jednotlive obchody - pripadne kukni na www.heureka.sk - to by malo byt nieco ako nakupny poradca...
hatamrc
Light Professional
Light Professional

aha dakujem ti .....mas aj osobne skusenosti s tou FZ 8 ?
Maki
Darca
Darca

s FZ7 iba... ale zas az tak sa od seba nelisia... nemozem vpodstate nic zle na to povedat...
hatamrc
Light Professional
Light Professional

aha diky. ..lebo nemam peniaze nazvys a preto rozmyslam
tu fuji S1000 mozem mat za nejakych 4800
a ten panasonic 6300 zhruba ,rozmyslam ci pocitim nejaky velky rozdiel medzi nimi alebo nie ,nemam s takymito fotakmi vobec skusenosti
Maki
Darca
Darca

najlpsie by bolo si ich vyskusat a co ti lepsie sadne... len bohvie ci to bude mozne... rozhodni sa a uvidis... ja osobne by som siel do panasonicu, ale konecne rozhodnutie je na tebe

//autoeditácia príspevku ( 14 May 2009, 22:36 )
hm, ako tak kukam tak prvy post uz je pomerne zastaraly, takze niekedy po skuskovom sa do neho pustim ak nezabudnem a aktualizujem :)
hatamrc
Light Professional
Light Professional

no so skusanim to je problem.....fuji som si akurat tak ochytal v metre ,jediny obchod kde ho maju v nitre a panasonic ,ten som nikde na predajni nenasiel ..takze odskusanie je nemozne ,asi sa budem musiet riadit financiami..dufam ze ked zoberiem aj to fuji ze nic nepokazim
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Je tu ďalšia dilema pri výbere fotoaparátu. Jedná sa o malý kompakt pre ženu, ktorá by si s ním chcela fotiť dovolenky, výlety a iné príležitosné aktivity ako každý bežný smrteľník.

Vzhľadom na jej obmedzený rozpočet 166€/5000sk (ak by bolo niečo naozaj špičkové, možno by ešte doplatila nejakých 20€/600sk).. som vybral nejakých kandidátov:

Panasonic Lumix DMC-FS5
Panasonic Lumix DMC-FS6
Panasonic Lumix DMC-FS7
Nikon Coolpix S610c
Ich porovnanie na AZFOTO.CZ

Najhorúcejší kandidát je zatiaľ FS6ka.. veď postrehne rozdiel medzi 8mpx a 10mpx, aby bolo potrebné zobrať FS7? Ale ak má niekto iný názor alebo tip na foťák, sem s ním..

:)
mnauko
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

aky fotak

Príspevok od používateľa mnauko »

caute,

chcem si konecne kupit fotak, aky by to mal byt?kde najdem lacne?na co si mam davat pozor?chcem aby bol co najmensi, najmodnejsi a co najlacnejsi :D

dik za radu :)

//GothaR: temy spojene
Dr.John
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Dr.John »

Ahojte, poprosil by som Vás o radu pri výbere digitálneho kompaktu. Malo by to byť niečo do 210 EUR. Ja sa rozhodujem medzi
http://www.biga.sk/kompakty/panasonic-dmc-tz4e-s/29671 a
http://www.biga.sk/kompakty/panasonic-dmc-fx35e-s/29664 (pri tomto dosť bezkonkurenčná cena oproti iným shopom).
Nemusia to byť tieto 2, ak nájdete niečo lepšie, rád si prečítam všetky Vaše rady a postrehy. Ďakujem :)
robbiee
Star
Star

Príspevok od používateľa robbiee »

Caute,
ja uz dlhsie uvazujem o kupeni nejakej zrkadlovky. Zatial co som mal moznost si vyskusat pozicane NIKON D70 (taky starsi) a NIKON D60, tak sa mi celkom pozdavali, aj ked nemam moc s cim porovnavat.
Chcel by som sa spytat ake su este podobne fotaky v tejto cenovej kategorii od nakych konkurencnych znaciek (Canon, Olympus?) a ktore sa asi tak najviac oplatia.

Potom by som este rad vedel ci su objektivy dodavane k fotaku dobre, alebo nestoja za nic a treba kupit nove?

A posledna vec, z akeho shopu/e-shopu sa taketo fotaky najviac oplati kupovat? Na pixmanii som zatial nasiel celkom dobre ceny, ale neviem ako je to v tomto pripade s reklamaciou a podobne.

Diky moc

//Zatial co som pozeral recenzie tak sa mi pozdava D40 popr. D60, kedze ich urcenie je tak akurat pre mna :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Odborníci na foťáky si asi zobrali dovolenku.. žiadosti o info hustnú a rady nikde..

;)
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

robbiee napísal:Caute,
ja uz dlhsie uvazujem o kupeni nejakej zrkadlovky. Zatial co som mal moznost si vyskusat pozicane NIKON D70 (taky starsi) a NIKON D60, tak sa mi celkom pozdavali, aj ked nemam moc s cim porovnavat.
Chcel by som sa spytat ake su este podobne fotaky v tejto cenovej kategorii od nakych konkurencnych znaciek (Canon, Olympus?) a ktore sa asi tak najviac oplatia.
Moje odporucanie je nepozerat ine znacky ako Canon a Nikon.
Nikon D40, D40x, D60, D80
Canon 400d, 450D, 500D, 1000D, 40D
Potom by som este rad vedel ci su objektivy dodavane k fotaku dobre, alebo nestoja za nic a treba kupit nove?
Su priemerne :) zalezi co chces s nimi fotit, ale vela ludi fotit s Kit objektivmi a prezilo :)
A posledna vec, z akeho shopu/e-shopu sa taketo fotaky najviac oplati kupovat? Na pixmanii som zatial nasiel celkom dobre ceny, ale neviem ako je to v tomto pripade s reklamaciou a podobne.
Ja osobne objednavam 99% veci okolo fotaku v zahranici.
V europe - Anglicko, Svet - USA alebo Hong Kong

Diky moc

//Zatial co som pozeral recenzie tak sa mi pozdava D40 popr. D60, kedze ich urcenie je tak akurat pre mna :)
To su entry-level fotaky, kazdopadne urcite lepsia volba ako nejake polo/EVF fotaky
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

zdar chlapci, potreboval by som pomoct pri vybere digitalneho fotaku, nemam ziadne podmienky... fotak je pre dievca, cena do 150€, dakujem za vsetky rady

co som pozeral fotaky tak zatial sa mi najviac tento pozdava http://ishop.nay.sk/sk/catalog/product- ... =OR1020310
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Kompakt do 200€ ??? (nie 230€) :D
Uplne bezne pouzitie.
Najlepsie nejaky Canon (prip. Sony alebo..)

Dakujem :wink:
rudog
Novice
Novice

Príspevok od používateľa rudog »

Čaute, aký máte názor na fotoaparáty? Čím viac čítam recenzie a chodím po obchodoch, tým sa mi to viac komplikuje..Chcem dobrú ergonómiu, do vrecka, žiadnu šunku! kvalitné fotky, 28čku a menej, prehľadnosť, rýchlosť,..

Mal som krátko Canon Powershot S60 - žiaľ zhorel ochranný odpor v napájaní (hned za accu) a predpokladám že tam nebude len to,do opravy teda nejde - Nebudem vypisovať samozrejmosti, ale skôr to, čo by som rád alebo čo iným chýba - mal dobré skrývanie objektívu pred poškodením, troška "šmykľavý z ruky"-čiže ergonómia horšia, pri priblížení pozadie v miestnosti s bleskom úplne tmavé - postavy som tam viacmenej len vytušil..

Požičaný Samsung D60 - supper ľahký, supper ergonómia, supper manipulácia s bat. a SD, fotky žiaľ primerané modelu..

Mám predstavu:

Canon G10!!! - žiaľ zložitý pre bežnú prev., nevreckový, ťažký....

Pan. LX3 - supper svetelnosť!!, tiež zložitý, trčí objektív s krytkou..

Do úvahy teda pripadá:

Pan. TZ5 - vraj kvalita foto nie až taká ako na display..

Pan. TZ7

Canon SX 200

alebo existuje nejaké iné ŽIHADLO??????

Ďakujéém, v nedeľu sa teším na dov, rád by som to zvečnil :P
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

priatelka ce novy fotak a ceme ist do zrkadla prenu prve zatial sme vyhliadli D60 je daco lepsie v hladine 500€ ???

a mimo otazka okolko je prakticky lepsia D5000 okrem inovacii ako HDMI otocny dysplaj iny snimac ???
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

Runes napísal:priatelka ce novy fotak a ceme ist do zrkadla prenu prve zatial sme vyhliadli D60 je daco lepsie v hladine 500€ ???

a mimo otazka okolko je prakticky lepsia D5000 okrem inovacii ako HDMI otocny dysplaj iny snimac ???
je, lebo D5000 ma o generaciu novsi snimac
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

chlapec10 napísal:je, lebo D5000 ma o generaciu novsi snimac
super odpoved k veci :-D sak to tam pisem ze ma inaksi snimac ale vseobecne ten prakticky vyznam
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

PAuLi3 napísal:zdar chlapci, potreboval by som pomoct pri vybere digitalneho fotaku, nemam ziadne podmienky... fotak je pre dievca, cena do 150€, dakujem za vsetky rady

co som pozeral fotaky tak zatial sa mi najviac tento pozdava http://ishop.nay.sk/sk/catalog/product- ... =OR1020310
Mozno uz neskoro, ale tak predsa....ja mam osobne dobre skusenosti s Panasonic Lumix, ale do tejto cenovej kategorie najdes len nieco taketo:
http://ishop.nay.sk/sk/catalog/product- ... =OR1020560 (cize, ten co si tu dal ty by u mna aj tak vyhral)

A pouvazoval by som nad tymto takisto, ale uz je trosku cez rozpocet:
http://ishop.nay.sk/sk/catalog/product- ... id=645980E

--------------------------------------------------------------------------------

//autoeditácia príspevku ( 04 Jul 2009, 23:45 )
Runes napísal:priatelka ce novy fotak a ceme ist do zrkadla prenu prve zatial sme vyhliadli D60 je daco lepsie v hladine 500€ ???

Na d5000 mas aj LiveView....co D60 nema podla mojich zdrojov.
A ked tak tak si pozri dokladne, Porovnanie
Napísať odpoveď