Caute no chcel by som sa spytat ci vas uz niekto prehovaral aby ste sli knim a zacali sporit mna zavolal jeden kamarat on tam mal druheho boli v saku a tlacili mi do hlavy kaleraby aby som siel knim u nich sporil nebudem mat ziadne poplatky pri prevode ze ony sa budu o vsetko starat
ako daval by som tam 2000 sk mesacne ,.. vssak robim 3 roky a nemam nasporene vobec nic len kupene veci co som chcel ale nasporene nic len to co mam na knizke od rodicov ....
tak som rozmyslal ze by som im tie peniaze daval
mate niekto skusenosti oplati sa to ?? alebo si mam sporit normalne menej pit, menej minat na hluposti atd.....
lebo mi hovorili ze za vsetko je teraz poplatok cize za 5 rokov by som mohol aj cez 10 000 tisic usetrit .. ci co .. pocuval som ich ale nie pozorne a teraz mi kaxzdy den volaju ze kedy uz podpisem papiere ...
sak z toho aj clovek s podpriemernym IQ musi vycitit, ze je to nejaka pasca. Nezda sa ti zufale, ze ti kazdy den volaju? Ved zvaz, ake ponukaju zhodnotenie, co vsetko budes moct s peniazmi robit, ci su vklady garantovane a porovnaj to s konkurenciou. Sporiacich uctov je na trhu viacero
Stavebne je super, ale maju len 2%, preto sa radsej oplati odkladat na ING, emax alebo CSOB a na konci roko tam supnut taku sumu, aby si dostal celu statnu premiu (okolo 550 €)...a to potom aj ked odcitas rocny poplatok za vedenie, tak ti vyjde zhodnotenie prachov okolo 10 %, co nema konkurenciu medzi sporeniami. Ma to aj svoje nevyhody, ale svoj ucel to plni.
taktiež sa prikláňam k stavebnému sporeniu, je to v súčasnosti asi najlepšia forma zhodnotenia svojich finančných zdrojov. Len by som sa ešte chcel vyjadriť k Partners Group - nikdy v živote s nimi nechcem mať nič spoločné (raz som naletel, našťastie nešlo o nejak vysokú sumu)
Na PARTNERS GROUP, OUR GROUP a podobné GROUP sa vyser. Celé je to o osieraní ľudí. Založíš si ING konto a platíš si ho z provizii za to, že otravuješ kamarátov a kamarátov tvojich kamarátov s tým, či si také niečo nechcú dať aj oni.
Docela fajnové bolo, keď mi volala žena z nejakej GROUP, nútila mi tieto kaleráby a keď som sa spýtal, či je OUR GROUP tak ju to úplne vytočilo
jerichoo napísal:Hej spor si v ING konte, je jedno s poplatkovo najdrahších.. PG má momentálne najlacnejšie produkty na finančnom trhu, kto tvrdí opak nech to dokáže
Máš pravdu ospravedlňujem sa, pomýlil som si to s ING Investor.. ING konto je určite lepšie ako bežný účet, je tam však garantovaná úroková sadzba 1,5% čiže inflácia ti tie peniaze žere tak či tak.. krátkodobé sporenie: http://openiazoch.zoznam.sk/produkty/OF ... =OFAXASKKK
Ja som svoje prachy hodil do poistky. Rad riskujem takze investicne. Ale kamos mi zacina robit v OVB. co to vlasne je? kto mi povie pravdu? Kazdy kto si to zastupuje si o tom povie len to dobre. Ale co druha strana karty?
Môj názor na maklérske spoločnosti všeobecne: na slovensku je ich neskutočné množstvo, v prvom rade, človek ktorý príde a hneď mi ponúka sporenie ako partners group /chcete vlastné bývanie? auto? dovolenku? SPORTE SI!/ je úbohé. Toto není finančný poradca, ale predajca. Na druhej strane, neodsudzujem maklérske spoločnosti, každá má svoje výhody a je jednoduchšie nechať niekoho starať sa o mňa, ako by som mal ja behať po všetkých bankách a poisťovniach. Problém je v ľuďoch , ktorý to robia. V prvom rade by mali skontrolovať to čo klient má a či to má správne nastavené a potom riešiť to čo by potreboval, resp. mal mať. Takže dám pár rád. Vaša finančná situácia je len vaša vec a nemusíte rozprávať maklérovi, koľko si viete usporiť /samozrejme vám hneď odporučí dať to do sporenia/ Keď vás osloví agent, ktorý povie že vám spraví poistný audit, vysvetlí vám do ľudskej reči čo máte a čo by ste potrebovali, dá vám vizitku, že ak máte záujem, tak vám dá čas na premyslenie a vy sa rozhodnite, či to chcete prerobiť podľa jeho odporúčania a zároveň sa stať jeho klientom o ktorého sa bude starať. To je podla mňa finančný poradca. A mimochodom, koľký máte svojho finančného poradcu? A koľkým z vás aspoň dva krát do roka zavolá ako sa máte, či je niečo nové v domácnosti? hmm..?? alebo len došiel, podpísal nejaké zmluvy a už by ste ho na ulici ani nespoznali....
brainwirm - ja by som ho nezatracoval, ty snad mas prehlad vo financnych produktoch bank, poistovni a DSS ? chapes vsetkym podmienkam a pojmom? Asi by som s tym stratil vela casu kym by som si to nastudoval a pochopil. Je to skor otazka toho ci to clovek robi primarne z presvedcenia a zaujmu alebo sa snazi nabalit aj za cenu uzavretia nevyhodnych zmluv. Ja osobne som spoznal svojho "financneho poradcu" ovela skor nez sa nim stal a viem ze ho to zaujma. Nema problem mi vysvetlit ako veci funguju ani mi povedat kolko za zmluvu ktoru vdaka nemu uzavriem a zobrat za to pivo a vacsinu stretnutia kecame o uplne inych veciach ako su financie. Vsetko preto lebo je to jeho vedlajsi job ktory ho bavi a zaujma.
Ako som spominal problemy, zle meno spolocnosti pod ktorou robia (lebo je ich vazne vela) a zle skusenosti ludi maju na svedomi ludia ktori to robia primarne z vidinou velkeho a lahkeho zisku a kaslu na to co skutocne potrebujete. (a nerobi pre partners group)
javatar, ja som sa ho to normalne, v dobrom pytal, ziadna ironia ani udica ... ja robim pre istu spolocnost, ano, a mam prehlad (tym netvrdim ze som profik ktory vidi tie najhlbsie zalezitosti a zakutia), dnes som bol na skuske z prveho sektora (poistenie a zaistenie) na certifikat financneho agenta od nbs, tiez nerobim pre partners group. Pre mna je zaklad vysvetlit klientovi podrobne ako veci funguju, nezavadzam, netlacim mu omacky, fakty. Ak neco neviem, zistim, nevyhovaram sa nevymyslam si.
Tak potom pardon. A rob co ta bavi, uzatvaraj vyhodne zmluvy a neoj*bavaj ludi pre vlastny prospech (no offense, su to len odporucania - ja len podporim dobrych financnych poradcov)