Tretia Svetová Vojna (Koniec sveta?!)

Diskusie na politické témy...
FX4087
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa FX4087 »

hlúposť... z historického hľadiska nikdy nebol svet stabilnejší než teraz!
máme množstvo armádnych a svetových spojenectiev, a chvála bohu konflikty sa odohrávajú len v krajinách, ktoré zvyšku sveta nemôžu nijak veľmi ublížiť ani keby sme chceli. Ak by aj došlo k tretej svetovej vojne nebude sa jednať o konflikt mohutných rozmerov ako v minulosti.
vezmime si ako príklad napätie medzi severnou Koreou a OSN...
Nikto nieje veľmi nadšený z ich jadrového programu...a tie ich vyhrášky najnovšie jadrovými skúškami- HAH! Uvalíme na nich ešte viac obmedzení a budú kapať aj bez konfliktu.

Môj názor je, že MY sa nemusíme ničoho obávať, americko-ruské vzťahy sa zlepšujú zo dňa na deň, a nejaká dedinka v Azii svetový mier neohrozí.
taurus666
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa taurus666 »

ten svet je stabily len naooko.musis si uvedomit,ze prebieha jedno z najvacsich stahovani ludstva mozno za poslednych 2000 rokov,a migracia moze zmenit strukturu obyvatelstva Europy a USA az do zakladov.
si vezmi takych moslimov,ktori sluzia v armade,alebo napr. cinanov,na koho stranu sa v pripade konfliktu asi tak pridaju? :x
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Zlaté časy stredoveku

--------------------------------------------------------------------------------

rubrika: bez prekladu 2009

Stredovek je často spájaný so spiatočníctvom, tyraniou a chudobou, s obdobím, kedy život bol ťažký a krátky. Navzdory absencii technologických vynálezov v odboroch medicíny a vedy, v skutočnosti to bol čas, kedy prosperity a šťastia bolo nadostač.

Lakmusovým testom každej úspešnej civilizácie je jej finančné usporiadanie, ktoré prevláda v ekonomickej sfére. Sú prostriedky výmeny, dlžoby a splácania záležitosťou obyvateľov alebo by mali byť kontrolované skromnými bankármi pre vlastné obohatenie a zotročenie národov?V stredovekom Anglicku boli striktne v rukách kráľa, ale pred rokom 1290 boli v rukách úžerníkov.

Zákony proti úžere pred príchodom Williama Dobyvateľa v r. 1066 boli veľmi striktné. V roku 899 kráľ Alfred nariadil, aby sa majetok úžerníkov skonfiškoval a v r. 1050 kráľ Edward vydal nariadenie na základe ktorého bol úžerníkov majetok nielen zhabaný, ale úžerník bol postavený mimo zákon do konca života.

Tieto zákony boli zrušené keď Normanďania porazili Anglicko pri Hastingu 14. októbra 1066. Williama sprevádzala skupina židovských osadníkov z Ruen, ktorí tam žili od čias rímskych. Títo židia poskytli finančnú pomoc na výzbroj armády Williamovi výmenou za možnosť praktizovať úžerníctvo v Anglicku pod kráľovskou ochranou.

Bol to však Williamov syn Rufus, ktorý aktívne dovolil židom požičiavať peniaze za úrok, za čo si spočiatku bral 50% zo zisku. Aby splatil úroky z pôžičiek bol navyše nútený zaviesť u obyvateľstva dane. Encyklopédia Britanica podáva podrobný popis tohto neobľúbeného vládcu. Nenásytnosť úžerníkov spôsobovala medzi obyvateľstvom zlosť a hnev. Židia boli zapletený do mnohých podvodov, ako napríklad postriebrovanie cínu a jeho následný predaj ako striebra. Ďalej predávali množstvo tovarov pod jednou strechou, čo boli doposiaľ predávané v na to určených obchodoch.

Úžerníci účtovali šľachte úrok 33% ročne na pôdu, ktorú si od nich prenajímali. Pracujúci museli však platiť ročne až do 300% úrok. V priebehu dvoch generácií sa jedna štvrtina anglickej pôdy dostala do rúk židovských úžerníkov.

Obvinenia z rituálnych vrážd mladých kresťanských chlapcov v čase Pasoveru pridali k k všeobecnému presvedčeniu, že židia by mali byť z Anglicka vyhnaní. V roku 1233 v nariadení Statutum de Judeisimo sa obmedzili aktivity židovských požičiavačov peňazí a v roku 1275 boli zrušené všetky formy úžerníctva.

--------------------------------------------------------------------------------

krátené z prop.sk
A golden age recalled
http://globalfire.tv/nj/09en/history/mo ... ngland.htm
To len na margo toho dnešného najstabilnejšieho sveta
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nestik »

Tak tretej svetovej vojny by som sa urcite nechcel dozit aj ked je to dost pravdepodobne ze niekedy v buducnosti bude a to ze to bude aj koniec sveta
verim, v dnesnej dobe su uz take vyvynute zbrane ze znicime samy seba...
Krueger98x
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Krueger98x »

pri tom všetkom, čo sa vo svete deje, koľko idiotov sedí na zlatých trónoch, by som sa ani nečudoval, keby nám na hlavu začali padať vodíkové bomby a všade by sa bojovalo... podľa mňa, je hrozba 3. svetovej reálna, možno to nebude klasická vojna, ale skôr informačná, politická, bude to tu samé embargo, špionáž... :o ak sa nenájde niekto, kto to všetko dá rýchlo dopohody, budeme asi pekne v r... a keby niečo, som na strane Ruska, ak už kvôli ničomu inému, tak už len kvôli sympatiám :D a navyše ak bude vojna, cena Vodky pôjde nižšie, holt, ruské energy drinky sú the best of :D
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Stabiln=e usporiadanie sveta? Somarina. Podľa mňa je 3. svetová len otázkou času. Treba len niečo, čo to všetko iniciuje. Napr. keď dôjdu Američanom zásoby ropy (čo odhadujem na skôr, než Arabom), myslíte si, že si povedia: "Fajn, ropu už nemáme, ideme namiesto toho napr. chytať ryby." Podľa mňa nie. Pokúsia sa nasáčkovať niekam k Perskému zálivu alebo do Ruska. A keď to nepôjde po dobrotky, tak prečo nie aj nasilu? Doláče sú predsa vec najhlavnejšia. Myslíte že potom niekto bude pozerať na nejaké organizácie alebo spojenectvá? Budú sa trhať ako nitky pavučiny.
Nechcem však tým narážať len na USA a robiť z nich agresorov,to bol len jeden z mnohých príkladom, čo ma napadajú ako dôvody vojny. A jadrovými zbraňami nedisponujú len USA a Rusko. Krajiny ako KĽDR, Čína, Irán, ale aj Japonci či Nemci určite nebudú chcieť hrať druhé husle. Ako to dopadne, to nevedia ani tí mocní v pozadí.
Niekto tu už odporúčal knihu od V.P. Borovičku - tak to aj ja. Venoval sa takejto problematike a ozaj to bol človek, ktorí vedel, o čom píše.
P.S: Dúfam že táto moja teória ostane navždy len v teoretickej rovine, a že situáciu pri akýchkoľvek okolnostiach nejaký šikovný ilumináti udržia pod kontrolou. :cry:
JumperAL
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa JumperAL »

Len aby 3.sv nezacal nahodou Fico.
Napísať odpoveď