Apple/Mac

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Apple/Mac

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Hladal som nejake temy co sa tyka Macov, ale nic podobne tam nebolo.
Tazke tuto temu zakladam pre urcitu diskusiu ohladom Macov....a celkovo apple produktov....dost ludi neuznava apple....ale ja netusim preco :P Je mi jasne, ze to je drahe, ale aj tak....
Ma niekto mac? Co mate za kusok? Postrehy? Nazory? Klady? Zapory?
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

tak ja vobec nerozumiem ludi ktori su apple negative.
mam ipod touch 2.gen 8 gb.
vyhody : velky super display, dot. ovladanie, oladanie naklananim, super sa nanom pise, hry ....
zapory: este som neprisiel ani na jeden
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Tiez nechapem.......myslim ,ze to pisu iba ludia, ktory apple ani v rukach nemali.....ale 'brat videl na obrazku'...asi tak..
Ja mam Apple iPod nano 3gneration 4GB. Pred tym som mal 2 generation....a ipod je najlepsi prehravac co som kedy drzal v ruke, ci uz ide o nano, alebo touch, je to proste jedno....apple v tomto vyhrava podla mna...jedine co sa mi nepaci, su tak sluchadla, ktore su v baleni s ipodom....uz mi dvoje odisli, takze tak...
No a momentalne sporim na MacBook Pro, konecne to chce zmenu a nie stale ten posraty windows....
:)
dodo_mt
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa dodo_mt »

Za chvilku bude rok co mam iPhone 2G. iPhone som si kupil lebo som si ho zamiloval uz na obrazkoch a videach. Proste chcel som ho mat za kazdu cenu... Tak som si ho objednal dosiel mi z USA cez jedneho chlapika.
Ked som ho prvykrat zapol tak ma naozaj ohromil displej a dotykove ovladanie ktore bolo naozaj fantasticke a neporovnatelne zo ziadnym inym pristrojom.
O iPhone som mal nastudovane este pred kupou vsetko co bolo mozne zisti a vedel som uz dost vela toho co dokaze a co nie hlavne som bol oboznameny dopredu a nemohlo ma nic prekvapit.

iPhone mi proste sadol ako ziaden iny telefon nemam chut sa ho ani zbavit a ani nerozmyslam nad nicim inym (no dobre nad iPhone dalsej generacie...:)). Co sa tyka konstrukcie tak je to naozaj skost a nemozu sa mu rovnat ziadne plastove pristroje. Displej je tiez perfektny a dotykova vrstva naozaj robi to co chcete. Ono sa to neda opisat ono to treba zazit...:)
Co mne vadi na iPhone je ze by tam mohol byt kvalitnejsi fotoaparat napriklad na urovni K810i. Na poriadne fotky mam digital... Dalsie veci sa daju do iPhone doinstalovat takze v podstate nepotrebujem nic ine.. Este spomeniem iPod ten je fakt perfektny ak nie najlepsi mp3 prehravac na trhu. Ak su dobre otagovane mp3ky tak je nadhera s nim pracovat.

Ja naozaj nemam co iPhone vytknut... Mne vo vsetkom vyhovuje.

Tazke toto bola jedna kapitola s Apple dalsia prisla pred dvoma tyzdnami ked som si zadovazil Apple Macbook 2.4GHz samozrejme na zaklade skusenosti s iPhone. OSX som sa nebal ten som mal nainstalovany na klasickom PC a bol som s nim nadmieru spokojny...

Po kratuckej dobe nemozem nejako moc hodnotit ale musim povedat ze spracovanie MB je na vysokej urovni celohlinikove telo je proste celohlinikove telo a naozaj sa mu moze rovnat malo NB.
Dalsie info doplnim po case teraz sa to neda...:)

Este k cene... Apple produkty su drahe len pre nas teda pre Slovensko a Cesko kde napriklad MB vychadza o 10000sk viacej ako v UK napriklad. Keby to clovek porovnal z cenami v USA tak Apple vobec nie je taky drahy ako vyzera. Dalsia vec je si dat k sebe Apple MacBook a porovnatelny NB ale nie iba parametrovo nejaky nadupany Asus alebo Acer!

Takze tesim sa na dalsiu diskusiu a poprosim nezvrhnime to na offtopic :)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

No, mna dost serie ten Windows v poslednej dobe....treba to preinstalovavat vkuse, stale sa nieco pokaka....ide to pomaly.....pada to obcas atd....a to vsetko ma vedie ku kupe MacBooku....predsa, je to MacOS, nemalo by to padat, ziadne vyrusy, slape to bez problemov....v tom nemaju konkurenta....ved v podstate hardwareje prisposobeny pre OS tym padom to musi slapat perfektne....ked sa to tak zoberie, tak je to aj taka ikona krasy, aspon pre mna.... :P Tak uvidime, podla financii by som chcel toho roku kupit 15" MacBook Pro 2.4GHz tak uvidime, ci mi to vyjde....fascinuje ma najma vydrz baterie....az 5hodin co je na dnesne pomery slusne....takze znova sme pri tej cene ako si spominal dodo mt....malo ktory nb ti na dnesnom trhu ponukne 5hodin vydrze s wifi....a ked ja hej, tak ta cena by bola porovnatelna....cize cena je mozno aj na mieste.
Inac velmi rad by som uvital nejaku mini recenziu dodo....nejake postrehy po par mesiacoh pouzivania....klady a zaopry a tak... lebo kolko mojich znamych ma macbook tak tolk oich tvrdilo ,ze k windowsu sa uz nechcu vratit :)
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

len pre upresnenie, osX je postaveny na linuxe, a všetky jeho vyhody čo si napisal splna každy linux, takže neviem prečo by som si koli tomu mal kupovať apple :P
dodo_mt
Medium Star
Medium Star

Akurat ze na Linuxe su troska problemy s ovladacmi. A niekedy nefunguju veci ktore potrebujes. :) Pouzival som Ubuntu a nevedel som si ho vynachvalit... Odporucam ho kazdemu kto nepotrebuje nic specialne rozbiehat na PC. Je to idealny OS a hlavne zadarmo.

Lubos: hmm recenziu (skor postrehy a porovnania) mozem nejako zbuchat ale neviem ci som ten pravy :) su ovela ovela skusenejsi ludia ako som ja ohladom OSX ja som v podstate len zaciatocnik... Zvykam si na skratky, na suborovu strukturu a podobne veci... nie som narocny uzivatel :)

Musim sa vsak priznat ze za kratku dobu pouzivania som si na OSX tak zvykol ze uz aj vyndows ovladam takymi istymi skratkami ako v OSX...:) skoda ze to vsak nefunguje... Obycajne hlupe Ctrl+C/V funguje cez klavesu Command (ako keby Alt na klasickej klavesnici..) z pociatku som na to nadaval teraz rozmyslam preco dal Microsoft tuto skratku na Ctrl... :)

Velmi pekna vec je aj to ze kazdy jeden program ma svoje nastavenia na rovnakom mieste... Command+, a vzdy sa dostanete do nastaveni... ci uz ide o taky alebo taky program...

Emailovi klient Kalendar a Kontakty sa synchronizuju s iPhone uplne bez problemov (vsak je to na to stavane)

Genialna aplikacia iPhoto kde si katalogizujete vase fotografie... Pridavate lokacie cez google maps kde ste ich urobili... proste drobnosti ale cloveka potesia...

Dalsia zo super veci je Time Machine na zalohu celeho vasho obsahu HDD.. nasledne po nejakom pade systemu si cely disk obnovite z externeho a mate vsetko tak ako ste mali pred padom...

MB by som mozno vytkol absenciu FireWire portu to je skoda aj ked ho v podstate nepouzivam PC od Apple su urcene na video, hudbu a tato zakladna vec pre upravu hudby chyba... na MBP samozrejme uz je.

A este jedna vec a to ze MB ma iba 2 USB porty aj kde v podstate ich clovek ani neobsadi pretoze ak pouziva Wireles klavesnicu od Apple tak ta sa pripaja cez BT tazke hned je jeden slot volny.... tak isto funguje aj mys...

Mam aj Apple klavesnicu je naozaj malinka a vyhovuje mi uz som si zvykol..:)

dodo
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Lub0$ napísal:No, mna dost serie ten Windows v poslednej dobe....treba to preinstalovavat vkuse, stale sa nieco pokaka....ide to pomaly.....pada to obcas atd....
Ja nepreinstalovavam system kludne aj styri roky, nic sa mi neposerie tak ze by som to nevedel za chvilu fixnut, system mi bezi uplne plynulo a este nikdy mi nepadol.

Problem je, ako to uz byva, medzi monitorom a stolickou...
dodo_mt
Medium Star
Medium Star

Tak ako pises ja som nemal tiez problem s Windowsom ci uz s XP alebo Vistou... dokonca aj 3.1 bezala v pohode :) Ked sa clovek stara funguje vsetko... ked nie tak nie

dodo
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Staral som sa dokedy mi to islo....ale stale prisiel do cesty nejaky spyware, trojan a podobne...a mam vkuse problemy s mozillou, ktora pada kazdy den niekolko krat, a nepomaha ani reinstal OS!!! Proste nic....mna ten windows nebavi...chce to zmenu. :)
MrGizmof
King
King

Príspevok od používateľa MrGizmof »

Apple ako Apple. Nič proti Iphonu, Ipodu a tak ale to čo chcú za MAC tak to už je moooc. A ešte aj ten OS funguje len na presne danom HW. Tu tiež hore niekto kidal na windows že ho treba reinštalovať. ALE je tu ale. Ide o to ako vieš so systémom pracovať. Ja windows už ani nereinštalujem . Ubuntu som preinštaloval asi 5x a potom asi 1x týždenne lebo som dačo pokazil. Dnes to už nehrozí. Ale dizajn macka je fakt super, len drahé teda :D .
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa M@rt1n »

Od Apple mám akurát iPod Shuffle :D slabá mašinka ale stačí a mal som MacBook lenže som ho predal lebo mi nejako nesadol :) ale na Apple nemôžem nič zlé povedať
dodo_mt
Medium Star
Medium Star

filip102: cital si co som napisal vyssie? Apple je drahy u nas nie napriklad v USA alebo v UK. Tu na SK platis za hlupy dovoz 10000sk. Porovnaj si cenu v USA s porovnatelnym kuskom tu na SK a nebude tam velky rozdiel...

To ze OSX funguje iba na konkretny HW je normalne kedze samotny OS sa neda ani bez HW kupit... teda krabicova verzia...

dodo
Stopa
King
King

Príspevok od používateľa Stopa »

povodne som bral apple ako predrazenu zbytocnost, nazor som zmenil v priebehu jedneho tyzdna, ked som mal moznost vyskusat macbook air a iphone 2G
nech je cena aka chce, pouzivatelska privetivost je uplne na inej urovni ako v pripade konkurenciu, ci uz v pripade ipodu/iphonu alebo mac os X
avsak macintoshe maju 2 chyby:
1: absencia apple store v SR, ako uz dodo spominal, dost nepriaznivo to vplyva na cenu
2:"contagious negativity" - jedna pani povedala, ze mac je na hovno, ja som s nim nikdy nepracoval, ergo aj podla mna je mac na hovno :) pripocitam najpopularnejsi cesky blog sponzorovany microsoftom a voila :lol: nik nechce o macoch ani pocut

a taktiez co sa tyka reinstalovania win: ja som sa tomu este nikdy nevyhol, win preinstalovavam takmer kazdeho pol roka, ci uz je to virusom (ktoremu sa ako uzivatel proste nevyhnem, a to som za firewallom a mam NOD AV) alebo koli opakovanym BSOD(tiez neviem ako moze clovek pri beznom pouzivani sposobit IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL) alebo nefunkcnosti/nespravnej funkcnosti HW (hlavne wifi)
joejoe
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa joejoe »

mne sa na apple nepaci ze napr v iphone nedaju moznost konkurencii....napriklad nedovolia ine prehliadace,prehravace.... nepaci sa mi iTunes....iphone som mal zopar krat v ruke pohodka paci sa mi to len neviem ci by som si to kupil....
dodo_mt
Medium Star
Medium Star

Je to normalne ze Apple si nepusti medzi svoje produkty konkurenciu... aj ked uz som videl nejake alternativne mail klienty alebo ak sa nemylim aj prehliadace...

iTunes je iTunes niekto ho zboznuje niekto nenavidi... Ja nan nedam dopustit lebo na spravu iPhone je fakt jednoduchy... Napriklad synchronizacny program N95ky je uplne strasny a musim povedat ze zlaty iTunes... tymto nechcem vyvolat flame.

dodo
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak isto sa pridavam k iTunes Lover :)
Zacal som ho pouzivat ako main player na mojom pocitaci...organizacii hudy je uzasna, este som nic lepsie co sa tyka organizacie nevidel. Potrebujem ho pouzivat aj koli iPodu, takze tak...niekedy som fical na winampe ale teraz pustam hudbu iba v iTunes, fakt, nemam mu co vytknut.

A pekny napad dvoch tipkov, ktory si hovoria noisebrothers :) Why? Tiez niesu spokojny s predrazovanim...
Smarton
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Smarton »

dodo_mt napísal:filip102: cital si co som napisal vyssie? Apple je drahy u nas nie napriklad v USA alebo v UK. Tu na SK platis za hlupy dovoz 10000sk. Porovnaj si cenu v USA s porovnatelnym kuskom tu na SK a nebude tam velky rozdiel...

To ze OSX funguje iba na konkretny HW je normalne kedze samotny OS sa neda ani bez HW kupit... teda krabicova verzia...

dodo
OSX sa da kupit aj bez HW...
btw to ze funguje iba na konkretny HW je skor vyhoda ako nevyhoda, pretoze slape tak ako ma :wink:
dodo_mt
Medium Star
Medium Star

Ano kupit sa da ale EULA zakazuje instalovat OSX na iny HW ako od Apple... aspon podla mojich vedomosti.

dodo
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

dodo_mt napísal:Ano kupit sa da ale EULA zakazuje instalovat OSX na iny HW ako od Apple... aspon podla mojich vedomosti.

dodo
Ficalo by to vobec na inom HW?? :idea:
Napísať odpoveď