Akurat ze na Linuxe su troska problemy s ovladacmi. A niekedy nefunguju veci ktore potrebujes.

Pouzival som Ubuntu a nevedel som si ho vynachvalit... Odporucam ho kazdemu kto nepotrebuje nic specialne rozbiehat na PC. Je to idealny OS a hlavne zadarmo.
Lubos: hmm recenziu (skor postrehy a porovnania) mozem nejako zbuchat ale neviem ci som ten pravy

su ovela ovela skusenejsi ludia ako som ja ohladom OSX ja som v podstate len zaciatocnik... Zvykam si na skratky, na suborovu strukturu a podobne veci... nie som narocny uzivatel
Musim sa vsak priznat ze za kratku dobu pouzivania som si na OSX tak zvykol ze uz aj vyndows ovladam takymi istymi skratkami ako v OSX...

skoda ze to vsak nefunguje... Obycajne hlupe Ctrl+C/V funguje cez klavesu Command (ako keby Alt na klasickej klavesnici..) z pociatku som na to nadaval teraz rozmyslam preco dal Microsoft tuto skratku na Ctrl...
Velmi pekna vec je aj to ze kazdy jeden program ma svoje nastavenia na rovnakom mieste... Command+, a vzdy sa dostanete do nastaveni... ci uz ide o taky alebo taky program...
Emailovi klient Kalendar a Kontakty sa synchronizuju s iPhone uplne bez problemov (vsak je to na to stavane)
Genialna aplikacia iPhoto kde si katalogizujete vase fotografie... Pridavate lokacie cez google maps kde ste ich urobili... proste drobnosti ale cloveka potesia...
Dalsia zo super veci je Time Machine na zalohu celeho vasho obsahu HDD.. nasledne po nejakom pade systemu si cely disk obnovite z externeho a mate vsetko tak ako ste mali pred padom...
MB by som mozno vytkol absenciu FireWire portu to je skoda aj ked ho v podstate nepouzivam PC od Apple su urcene na video, hudbu a tato zakladna vec pre upravu hudby chyba... na MBP samozrejme uz je.
A este jedna vec a to ze MB ma iba 2 USB porty aj kde v podstate ich clovek ani neobsadi pretoze ak pouziva Wireles klavesnicu od Apple tak ta sa pripaja cez BT tazke hned je jeden slot volny.... tak isto funguje aj mys...
Mam aj Apple klavesnicu je naozaj malinka a vyhovuje mi uz som si zvykol..
dodo