kazdopadne v sportovom aute som za benzin
Benzin vs. Nafta
-
Clean_Up
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Plánujem kúpiť VW Golf 5 no neviem či mám kúpiť diesel, alebo benzín. Zo začiatku som bol jednoznačne pre diesel, ale po prečítaní nejakých článkov a vypočutí si názorov ľudí som ostal na nejakom "mŕtvom bode" a neviem sa odtiaľ pohnúť správnym smerom či diesel, alebo benzín. Poraďte, každý mi vraví niečo iné a ja už ozaj neviem čo mam vziať 
-
Shark NX
Addict
2.0FSI je na Golf V velmi dobry motor ... Ma strasnu silu a mozes s nim jazdit za 5,6l/100km
Je na Atmosfericky benzin extremne pruzny ... Krutak (200nm) sa rapidne zvysuje uz od 2000ot/min cize sa sprava ako Diesel.
Pokial nethras asfalt tak priemer udrzis okolo 6,7l/100km az 7,5l/100km pri sviznej jazde co by som povedal ze je na motor toho objemu velmi dobry vysledok.
Je na Atmosfericky benzin extremne pruzny ... Krutak (200nm) sa rapidne zvysuje uz od 2000ot/min cize sa sprava ako Diesel.
Pokial nethras asfalt tak priemer udrzis okolo 6,7l/100km az 7,5l/100km pri sviznej jazde co by som povedal ze je na motor toho objemu velmi dobry vysledok.
-
Shark NX
Addict
jankyi ked jazdim stylom 1-2-3 3/4 Plynu 6-Tempomat na 80km/h tak robim 5,6-6,1l/100km
Je to akurat na jazdu po meste ... Sice pomali o vodicak ale kazdy jeden tak ide.
Ked si prdkas podla predpisov tak to udrzis na 6-7l/100km
8,9l/100km mam ked idem v noci z Prahy do Bratislavy alebo rano naopak (Priemerna Rychlost okolo 155-180km/h ... 312km za cca 1:45 az 2:00)
Je to akurat na jazdu po meste ... Sice pomali o vodicak ale kazdy jeden tak ide.
Ked si prdkas podla predpisov tak to udrzis na 6-7l/100km
8,9l/100km mam ked idem v noci z Prahy do Bratislavy alebo rano naopak (Priemerna Rychlost okolo 155-180km/h ... 312km za cca 1:45 az 2:00)
-
Majro
Light Star
da ale v podstate stojis na miestejankyi napísal:shark: to sa fakt da s tym dvojlitrom zajazdit na menej ako 8 l???
ked chcete malu spotrebu tak si kupte motor 1,2.. ked uz kupujete nad 2,0, tak uz to je o niecom inom ako je spotreba.. je to vychutnanie si jazdy a nie co najsetrnejsie jazdit.. uz to pochopte
-
erytrocyt
VIP
Ďalší odborníkMajro napísal:ked chcete malu spotrebu tak si kupte motor 1,2.. ked uz kupujete nad 2,0, tak uz to je o niecom inom ako je spotreba.. je to vychutnanie si jazdy a nie co najsetrnejsie jazdit.. uz to pochopte
-
Shark NX
Addict
Cely Majrov prispevok je plny "pravdivych a overenych" Informacii.
Za tu spotrebu jazdim denno denne v meste ...
1.2l Musis kopat na to aby si jazdil svizne ... Cize od toho sa bude odvijat spotreba. V kazdom pripade vzdy to je o medzi kuse medzi Volantom a Sedackou. Jeden zajazdi rovnakou rychlostou za 5,7l ... Niekto za 8,3l.
A na radost z Jazdy si kupim Octaviu RS pripadne SuperB 3.6l FSI V6.
Za tu spotrebu jazdim denno denne v meste ...
1.2l Musis kopat na to aby si jazdil svizne ... Cize od toho sa bude odvijat spotreba. V kazdom pripade vzdy to je o medzi kuse medzi Volantom a Sedackou. Jeden zajazdi rovnakou rychlostou za 5,7l ... Niekto za 8,3l.
A na radost z Jazdy si kupim Octaviu RS pripadne SuperB 3.6l FSI V6.
-
midnight_man
Guru
Je to jasné, prečo je vacsina sportových áut benzinova
Darmo... tam nie je o čom...Zase viete ako sa hovorí
Keby nebolo benzínov mechanici by nemali čo robiť, čo je občas pravda a občas zase nie. Tí čo majú možnosť jazdiť v turbodiesloch aj klasickych benzinoch vedia o čom to je...diesel pekne odspolu točivý moment krása
ale cez 3000Rpm už nič moc...Benzin troška lenivý spodok nikde no pri 180 km/h vás pekne obehne. Druha vec je spotreba..ja ako študent s občasným zárobkom si nemožem dovoliť živiť 2.0i benzín.... že aj 1.6i by bolo trápenie, a zase s dieslom mám aj vcelku svižné auto a spotrebu od 4 do 7l
podla nálady.
Toto sa fakt hovorí?midnight_man napísal:Keby nebolo benzínov mechanici by nemali čo robiť
-
midnight_man
Guru
-
midnight_man
Guru
ano to máš pravduDunlop napísal:Nieje dizel ako dizel. Stare hladke dizle boli a sú nesmrtelné, to je pravda... Ale nové turbodizle? fuh... Neviem či sa dá považovať za nesmrtelné, keď pri 200tis treba meniť turbo, vstreky... Resp. sa daju považovať za nesmrtelné, ale s riadnym finančným zásahom
-
midnight_man
Guru
-
midnight_man
Guru