Benzin vs. Nafta

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...

Tak ako. Benzin ci naftu ?

BENZIIIIIN!!!! Nafta patri do traktora a na kurenie
245
35%
Jedine Nafta....
150
21%
Mam rad oboje
170
24%
Je mi to uplne jedno
79
11%
Nevyznam sa v tom
60
9%

Celkom hlasov: 704

Point
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

ako toto je sice pekne .. ale tiez muselo udrzat urcitu rychlost s benzinovymi motormi :)

kazdopadne v sportovom aute som za benzin :) vlastne v kazdom aute..ked sa nejedna o vacsie auto (suv, allroad a podobne tam sa mi benzin nehodi)..
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Plánujem kúpiť VW Golf 5 no neviem či mám kúpiť diesel, alebo benzín. Zo začiatku som bol jednoznačne pre diesel, ale po prečítaní nejakých článkov a vypočutí si názorov ľudí som ostal na nejakom "mŕtvom bode" a neviem sa odtiaľ pohnúť správnym smerom či diesel, alebo benzín. Poraďte, každý mi vraví niečo iné a ja už ozaj neviem čo mam vziať :(
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

2.0FSI je na Golf V velmi dobry motor ... Ma strasnu silu a mozes s nim jazdit za 5,6l/100km
Je na Atmosfericky benzin extremne pruzny ... Krutak (200nm) sa rapidne zvysuje uz od 2000ot/min cize sa sprava ako Diesel.
Pokial nethras asfalt tak priemer udrzis okolo 6,7l/100km az 7,5l/100km pri sviznej jazde co by som povedal ze je na motor toho objemu velmi dobry vysledok.
jankyi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jankyi »

shark: to sa fakt da s tym dvojlitrom zajazdit na menej ako 8 l??? :shock:
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

jankyi ked jazdim stylom 1-2-3 3/4 Plynu 6-Tempomat na 80km/h tak robim 5,6-6,1l/100km
Je to akurat na jazdu po meste ... Sice pomali o vodicak ale kazdy jeden tak ide.
Ked si prdkas podla predpisov tak to udrzis na 6-7l/100km

8,9l/100km mam ked idem v noci z Prahy do Bratislavy alebo rano naopak (Priemerna Rychlost okolo 155-180km/h ... 312km za cca 1:45 az 2:00)
Prílohy
07072008089.jpg
Majro
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Majro »

jankyi napísal:shark: to sa fakt da s tym dvojlitrom zajazdit na menej ako 8 l??? :shock:
da ale v podstate stojis na mieste :D

ked chcete malu spotrebu tak si kupte motor 1,2.. ked uz kupujete nad 2,0, tak uz to je o niecom inom ako je spotreba.. je to vychutnanie si jazdy a nie co najsetrnejsie jazdit.. uz to pochopte
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Majro napísal:ked chcete malu spotrebu tak si kupte motor 1,2.. ked uz kupujete nad 2,0, tak uz to je o niecom inom ako je spotreba.. je to vychutnanie si jazdy a nie co najsetrnejsie jazdit.. uz to pochopte
Ďalší odborník :D
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Cely Majrov prispevok je plny "pravdivych a overenych" Informacii.
Za tu spotrebu jazdim denno denne v meste ...
1.2l Musis kopat na to aby si jazdil svizne ... Cize od toho sa bude odvijat spotreba. V kazdom pripade vzdy to je o medzi kuse medzi Volantom a Sedackou. Jeden zajazdi rovnakou rychlostou za 5,7l ... Niekto za 8,3l.

A na radost z Jazdy si kupim Octaviu RS pripadne SuperB 3.6l FSI V6.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ono zavisi aj od toho ze o aky typ auta sa jedna, iny motor si ziada nejaky velky SUV a iny sportak. Ja osobne jazdim na diesli ale lepsie zrychlenie ma jednoznacne benzin a v buducnosti prejdem nan.
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

Je to jasné, prečo je vacsina sportových áut benzinova :) Darmo... tam nie je o čom...Zase viete ako sa hovorí :) Keby nebolo benzínov mechanici by nemali čo robiť, čo je občas pravda a občas zase nie. Tí čo majú možnosť jazdiť v turbodiesloch aj klasickych benzinoch vedia o čom to je...diesel pekne odspolu točivý moment krása :) ale cez 3000Rpm už nič moc...Benzin troška lenivý spodok nikde no pri 180 km/h vás pekne obehne. Druha vec je spotreba..ja ako študent s občasným zárobkom si nemožem dovoliť živiť 2.0i benzín.... že aj 1.6i by bolo trápenie, a zase s dieslom mám aj vcelku svižné auto a spotrebu od 4 do 7l :) podla nálady.
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

midnight_man napísal:Keby nebolo benzínov mechanici by nemali čo robiť
Toto sa fakt hovorí? :lol: myslim že dotyčny si zmylil agregaty :lol: :lol:
midnight_man
Guru
Guru

Dunlop napísal:Toto sa fakt hovorí? :lol: myslim že dotyčny si zmylil agregaty :lol: :lol:
Jasne, to nie je z mojej hlavy ;) ked si prejdes fóra o motoroch napr dieselpower.cz tak to tam najdes hh. No diesel je pri klasickej udrzbe (olej,filter,rozvody) nesmrtelné auto.
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

Nieje dizel ako dizel. Stare hladke dizle boli a sú nesmrtelné, to je pravda... Ale nové turbodizle? fuh... Neviem či sa dá považovať za nesmrtelné, keď pri 200tis treba meniť turbo, vstreky... Resp. sa daju považovať za nesmrtelné, ale s riadnym finančným zásahom :P
midnight_man
Guru
Guru

Dunlop napísal:Nieje dizel ako dizel. Stare hladke dizle boli a sú nesmrtelné, to je pravda... Ale nové turbodizle? fuh... Neviem či sa dá považovať za nesmrtelné, keď pri 200tis treba meniť turbo, vstreky... Resp. sa daju považovať za nesmrtelné, ale s riadnym finančným zásahom :P
ano to máš pravdu :) zabudol som na tie nové PDčka a CRká a podobne kraviny. je pravda že choroba Variabilneho turba je jeho zanášanie kde pri 200 tisic je nutná očista. klasicke mechanicke vstrekovanie tam trysky okolo 300tisic vydrzia, oni vydrzia prakticky aj potom..ale su uz zanesené, neprášia a tym stupa spotreba. O nových PD, a CR elektronickych vstrekovačoch pri dnešnej kvalite nafty ani nevravim. :( bohuzial. Ale ono vezmi si to tak, benzinova škrtiaca klapka po 250. tisic km tiež uz bude robit zle.
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Francek »

lenze pokial viem tak skrtiacu klapku na benzinovom motore si v klude vycistis doma...
midnight_man
Guru
Guru

je to troška zlozitejsie ako len vycistit, ECU sa adaptuje v istych hodnotach vzhladom na opotrebenie a zasenie casti motora...treba to riešit este aj Softom nie len sprejom vyfukat.
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Francek »

urcite mensia investicia ako nove turbo :P
midnight_man
Guru
Guru

to áno :) Tie turbá sú problém, no 60% sa dá ovplyvniť štýlom jazdy... TDi a všeobecne diesel motor je citlivý na prístup vodiča a treba s nim vediet jazdiť. Pokial sa auto zle zabehne prvých 50-100 tisic KM...tak sa to s ním vlečie dokonca.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Stál som si tak na na benzínke na diaľnici poblíž Viedne. A zrazu sa s piskotom gúm dovalil Passat 1.9 TDi s nemeckými prevoznými značkami.Asi 20 ročný týpek len tak tak priparkoval k stojanu, okamžite vypol motor a hop davaj na kávu. Samozrejme zo slovenska :D A potom že prečo tie TDi-čka odchádzajú.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Som mlady zasran, mam male auto s ktorym jazdim najma po meste, paci sa mi rev motora vo vyssich otackach, a nepaci rapkanie dieslov. Preto som za benzin. Avsak, ak uz by som mal vacsie auto, jazdil dlhsie trasy, tak by sa mi viac oplatil diesel - ale cisto len z financnej stranky.
Napísať odpoveď