F1 2009

O športe...

Kto vyhrá titul šampióna F1 pre rok 2009

Kimi Raikkonen
23
18%
Felipe Massa
19
15%
Lewis Hamilton
10
8%
Heikki Kovalainen
1
1%
Robert Kubica
5
4%
Nick Heidfeld
0
Žiadne hlasovania
Fernando Alonso
8
6%
Jenson Button
38
30%
Sebastian Vettel
12
10%
Rubens Barrichello
10
8%

Celkom hlasov: 126

prask
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa prask »

myslim ze sa nakoniec dohodnu a nejako to odkrokuju na viac sezon lebo si nedovolia prist o tolko teamov. toyota sa asi zachova rovnako a potom by to asi islo rad radom :). okrem ineho by ten strop znamenal vyrazne prepustanie ludi pri velkych teamoch co tiez nie je najstastnejsie riesenie.
lacko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa lacko »

MP4-24 napísal:aaaa jak som ja vedel ze Ferrari ma obecne vacsiu spotrebu ako ostatne timy preto im tak budu vadit buducorocne pravidla t.j. zakaz tankovania...vacsiu spotrebu mali asi kvoli lepsiemu pritlaku a novemu difuzorovi...jasne ze im sedeli vypocty ale nepocitali so zmenou premennej :D
ale to hadam nie, keby ferrari citalo tvoj prispevok, mozno by si nechali od teba poradit, bud su niektori ludia na fore vacsi experti nez Schumacher a maju obrovsku prax v pretekoch F1 na playstatione, alebo polovica ludi vo ferrari nema ani maturitu... preto vlastne nemozu pristupit na rozpoctovy strop, aby mali z coho platit tie tupe hlavy
GothaR napísal:A kdesi som cital, ze podobne uvazuje aj Toyota.
Ja to vitam, pretoze rozpoctovy strop v F1 je podla mna blbost, teda aspon na hranici 40M $.
Rozpoctovy strop a cele setrenie je pekna haluz, vzhladom k tomu, ze sa menia radikalne pravidla pomaly kazdu polsezonu tak su reci o setreni od FIA iba rozpravky starej matere. Vobec by mi nevadilo keby ferrari odislo z F1, FIA by na tom urcite neziskala a ferrari by tym vela nestratilo, kedze sponzorom by sa v sucasnej situacii viac ulavilo
PAIN
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAIN »

Gothar: aj Red Bull

Ak by Ferrari alebo McLaren odysli, zanechalo by to podla mna velku jazvu na F1, pretoze neodysli by len teamy ale aj fanusikovia stajni a zaroven by sa zdvihla vlna kritiky zo strany verejnosti. Vobec by ma neprekvapilo, keby sa FOTA dohodla medzi sebou a zalozia by vlastnu novu seriu a na pravidlach by sa dohodli medzi sebou.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ja na vlastnu seriu velkych znaciek cakam uz od cias, ked FIA zacala s velkymi zmenami pravidiel, aby zastavila dominanciu Ferrari pred par rokmi. A ked sa FIA nevie uvedomit, tak si takyto trest zasluzi. Musia pochopit, ze F1 nie je obycajna pretekarska seria ale vrchol okruhoveho pretekania.
lacko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa lacko »

tak co max, pojde to aj bez renaultu?Už aj Renault zvažuje svoju budúcnosť v F1
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

ten strop musia posunut vyssie inak sa stane z F1 amaterska sutaz :cry:
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

prask
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

tesim sa na udaje o hmotnosti po dnesku :P
kimi ma kers (na starte by mohol trhnut buttona) a ak bude mat dost paliva a nespravi blbost, ako to ma vo zvyku poslednu dobu, mohol by zajtra aj vyhrat
Gothar
Moderátor
Moderátor

A nehovorili vsetci, ze prave v Monaku KERS nedava taku vyhodu ako na inych okruhoch? Mam strach, lebo neviem co za taktiku vo Ferrari vymysleli...
PAIN
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAIN »

KERS moze aj v monaku dost slusne pomoct hlavne vo vyjazdoch z pomalych zakrut...napr. pred tunelom, alebo v poslednej zakrute pred cielom. Som zvedavy ako zajazdi Lewis, urcite sa bude chciet predrat hore ale v Monaku sa to moc neda, tak sa mozno postara o dake pekne momenty.
jankyi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jankyi »

Treba ale brat do uvahy, ze od zaciatku sezony mozno KERS posunuli dopredu tak, ze uz neznevyhodnuje auto do takej miery, co sa tyka distrubucie vahy.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

To zase bola nuda. Nove pravidla su uplne nahovno, opat ostava iba cakat do konca sezony.
Gothar
Moderátor
Moderátor

t0m4s3: Monako je vzdy taketo ked neprsi :)
Mna konecne potesili vo Ferrari a celkom zaujal mensi beh Buttona na konci :)
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Key5ers0ze »

po troch rokoch som si pozrel F1 :) asi som priniesol Ferrari stastie, aj ked..mohlo to byt i lepsie.
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

Button "Mercedes" Rulezzz... mno a oci pre plac nad McLaren KERScedes :cry:
jankyi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

No ja som sa dnes celkom bavil, predbiehania vela nebolo, ale overall to bol super zavod
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

jankyi napísal:No ja som sa dnes celkom bavil, predbiehania vela nebolo, ale overall to bol super zavod
A v com bol ten zavod super?
jankyi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Jednoducho som sa bavil, sledoval som to na stv, bbc - rozne komentare, plno zaujimavych situacii ako massove sekanie sikan, par nehod, tesilo ma pozerat sa na ferrari na poprednych prieckach. Tiez ked si kimi s felippem vymenili najrychlejsie kola, nakoniec ho dal massa. No a bavilo ma to uz len preto, ze sa jedna o Monaco. Ty si myslim fanusik McLarenu, chapem ze ta to nemohlo az tak bavit, aj ked ako povedal Lewis, hlavne chcel vidiet sachovnicovu vlajku. Ale uznavam na prvej a druhej priecke to nuda uz tradicne byva, brawn ma tiez vobec nebavi.
prask
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

no uz to vyzera tak ze po madarsku bude rozhodnute o titule konstutera aj jednotlivca. fia mala fuckt vazne dovody menit pravidla... bolo to malo napinave po minule roky
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

jankyi napísal:Jednoducho som sa bavil, sledoval som to na stv, bbc - rozne komentare, plno zaujimavych situacii ako massove sekanie sikan, par nehod, tesilo ma pozerat sa na ferrari na poprednych prieckach. Tiez ked si kimi s felippem vymenili najrychlejsie kola, nakoniec ho dal massa. No a bavilo ma to uz len preto, ze sa jedna o Monaco. Ty si myslim fanusik McLarenu, chapem ze ta to nemohlo az tak bavit, aj ked ako povedal Lewis, hlavne chcel vidiet sachovnicovu vlajku. Ale uznavam na prvej a druhej priecke to nuda uz tradicne byva, brawn ma tiez vobec nebavi.
McLaren som odpisal uz davno pre tuto sezonu, takze je to jedno ako dosli alebo nedosli. Preteky boli rovnako nudne ako po ine roky - par havarii, vymena najrychlejsich kol - alebo v com sa to odlisovalo tento rok?
Napísať odpoveď