Vyber auta pre sopliaka

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Gajdy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Gajdy »

ujo ma 1,9Tdi a to auto ma 350000km a bezny servis a tomu auto nic nie je
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

nordkapp_pb, tie dechty 66kW naozaj tolko vydrzali, lebo ich nenicil "enormny" vykon, kamarat ma tuto motorizaciu vo svojej octavke combi, to auto kupoval z firmy ked malo asi 270 tisic, samozrejme tomu bola adekvatna predajna cena, tak si povedal, ze to chvilu pojazdi. jazdi na tom uz daky ten piatok, naposledy co som ju soferoval mala 350 tisic a okrem vybitych capov a vysedenych sedaciek ci zodrateho volantu tomu auto nic nebolo. :)

ale co sa tyka zvuku, nie som odporca dieslu, je mi to v podstate jedno, momentalne sedlam JDM a mal som tu cest ist minuly tyzden z prahy "fobiou fdechtu s ciptjuningom vole" (1,9), to auto islo, tahalo ale ten traktor vpredu mi trosku vadil, malo to strasne drsny prejav, pomaly som aj cakal, ze to dakde vyskoci, pricom to auto ma dakych 110 tisic najazdene... predsa len v tej octavii je aj to odhlucnenie troska prepracovaniejsie :)
Derlangino
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Derlangino »

Okej chlapci ked je pre vas octavia a passat to iste, tak potom aj golf a passat je to iste..ja poznam dost ludi co im octavia 1,9 tdi -pojazdny traktor vydrzala 200 000 km..Mne sa zda napr. ten kufor zbytocne velky, neviem co tam toho tolko nalozit.. a celkovo je to krabica ma malom razvore, ktory nijak nezakryje a dost do podskakuje, co taky passat, ktory je o dost plavnejsi nepodskakuje..vy mi pripadate jak keby ste v tych autach nikdy v zivote nesedeli :D ..

Osobne keby som si kupoval auto tak by som bral corollu sedan s 1,6 motorom..a siel by som sa pozriet na Chevi cruze, jak som v tom sedel na autosalone tak to bolo celkom v pohode, aj novinarske ohlasy su dobre...
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

Derlangino napísal:Okej chlapci ked je pre vas octavia a passat to iste, tak potom aj golf a passat je to iste..
to si trepol trošku dosť odveci... ak do aut trošku viac vyznáš než len tym spôsobom že vieš vzhladovo rozlíšiť dve autá, musí ti byť jasne že su to prakticky totožne auta... A neviem čo sa tak čudujete... seat je podla vas čo? ano, je to cele VW... novinka, čo? :P
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

ako porovnavat octu a passika je imho blbost. passat je o triedu vyssie a ani motory neboli celkom tie iste. 1.9 tdi v passate ma v silnejsej verzii az 131koni, v slabsej myslim 101 to si uz nie som isty. octa mala v tdicku iba 90koi resp. v sucasnej verzii myslim 105k. a nejde len o motory ale aj o podvozky rozmery atd. octa = golf....cize ci si kupim golfa alebo passat to mam jedno??? :roll:
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Dunlop napísal:vieš, niekto si aj rad pusti radio :) ale možno sa to niekomu pači ako doplnok k nejakemu DnB :) :)
sry, ale uz taras

Tieto motory aj ked maju konstrukcne 20 rokov svoj ucel splnia a myslim, ze dobre, len sa k nim treba adekvatne starat. Chyba je, ze sa este stale montuju do novych aut aj ked su vyvinute uz technlogicky vyspelejsie motory.

Octavia ma s Golfom spolocnu podvozkovu platformu, aj preto je v nej dost malo miesta na nohy v zadu. A Passat so Superbom su postavene na vacsej.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Derlangino, no zrovna sa tu bavis s ludmi co na tych autach namleli nejaky ten kilometer, podaktori dokonca sanim vliezli a vyfukom vyliezli :D navyse tvoj argument, ze to ma zbytocne velky kufor je taka pcovina jak svet. ja by som napriklad taku skatulku ako si si vybral nekupil, lebo sa mi ten kufor zda zbytocne maly :roll: v prilohe ti ukazem co do takeho velkeho kufra dat :D ked mas auto na bezne vozenie, je zbytocne mat velky kufor, ale nie pre kazdeho. nariklad u mna na seba auto aj zaraba, ale kupil som si take, na ktorom sa viem aj zabavit :wink: u mna kufor nikdy nie je dost velky :D
na tvoju obranu ale musim podotknut, ze octavia je postavena na platforme Golf/A3 :)
Prílohy
2.jpg
1.jpg
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

Skolacik napísal:ako porovnavat octu a passika je imho blbost. passat je o triedu vyssie a ani motory neboli celkom tie iste. 1.9 tdi v passate ma v silnejsej verzii az 131koni, v slabsej myslim 101 to si uz nie som isty. octa mala v tdicku iba 90koi resp. v sucasnej verzii myslim 105k. a nejde len o motory ale aj o podvozky rozmery atd. octa = golf....cize ci si kupim golfa alebo passat to mam jedno??? :roll:
neviem či ten vykonny rozdiel má na svedomí práve motor, alebo riadiaca jednotka :) aj fordy majú tdci 2.0 s odlišnou vykonnosťou. Sú to totožné motory, len tie slabšie verzie sú priškrtené. veď načo by robili desať druhov motorv, keď stačí nastaviť RJ? :)

Syfon: ale skús sa vžiť do kože človeka, ktory denne najazdi trošku viac... Mysliš že je prijemne počuvať dizla s konštrukčne starším motorom trebars na dialnici? viem, zažil som, niečo strašne :)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Skolacik zase tvrdit ze Octa=Golf :roll:
To ze je Octa postavena na podvozku Golfa neznamena ze su to rovnake auta.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

vidim ze sa tu na moju hlavu zosypal popol kvoli tomu ze som napisal ze Octa a Prasat s chrochtoagregátom su PRINCIPIALNE rovnake auta :-) ... vidim ze niektori su tu na taketo porovnania docela haklivi, lebo passat je ikona ktoru chce kazdy teenager :-) ... cuduj sa svete ale vazne aj ten podvozok je navrhovany tak isto, vyrabany tak isto, od rovnakych dodavatelov, akurat ram je pri prasate o par cm dlhsi ako pri octe ... ziadne zazraky ... motory na chlp rovnake z coho vyplyva ze s prevodovkou tiez nebudu experimentovat ... k prevodovke bol priradeny diff ktory je na nu navrhnuty ... ano spravne uvazujete, bude asi rovnaky .. diff sedi pri kvalitativne ci konstrukcne porovnatelnej naprave ... ja neviem ale stale vidim ten obrovsky rozciel ktorym sa dusujete max.v tych rozmeroch a par detailoch :-) ...

.. vykrik poslednej doby a dob nastastie davno minulych menom 1.9 TDi sa robil vo vykonovych variantach od 55kW do 118kW, pricom do Octy isli 66kW VP37 s odlisnym cerpadlom od neskorsieho PD az po 96kW PD ... vsetky tieto varianty motorov sa bez zmeny naladenia pouzivali aj v passatoch .. najvykonnejsim 1.9 Tdi bol 118kW pouzity v ibize cupra decht ...

.. v MkII nasadila skoda v octe (v rovnakom case aj passat) velku paku v podobe prevrtaneho bloku 1.9 Tdi na 2.0 Tdi, v niektorych variantach dokonca pridali na valec este dva ventily ! ! ! pumpa tryska ostala, pribudly je*átka v podobe DPF a podobnych sračiek, vykony stupli az k zavratnym 150 poníkom a zacalo carovanie s cervenymi íčkami a déčkami a téčkami a uz sa v tom nikto nevyznal :-)

... neskor zacalo ludi osvecovat, ze niektori vyrobcovai uz roky pouzivaju "spoločné zábradlie" (ako bol byval nazval Common Rail kamarat) tak by bolo dobre aspon do toho passata a superba pichnut 2,5 litrovy 6valec, ktory takymto "zábradlím" disponuje ... stalo sa, svet zacal byt na chvilu krajsi a zacali sa davat aj do dvojlitrovych 4valcov ... ale ludia su ovce a aj tak stale kupovali traktory :-D :-D ... a ziju spokojne az dodnes ak nepomreli s vedomim ze vo svojej octe maju rovnaku techniku ako v passate a naopak, a ze ich auta sa defakto az tak moc nelisia a ze jedni mozu machrovat miestom na nohy v zadu, kde nikoho nevozia a druhi zas obrovskym kufrom, kam zablia celu rodinu ked idu na svoju "chatu voe na horách né" :-) ....

// a pod tu karmu si sa mohol ty hrdina z hovězí podpisat, ale to by si spravil len v pripade ze by si bol chlap a rozumel sa tomu ,aby si mohol argumentovat :-) ovca :-P ...
TROLCO
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa TROLCO »

ked kupujes auto v cene do 1600e musis ratat s tym ze donho budes musiet vrazat dalsie peniaze na opravy..skus pozriet daake 405ky ...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ano je logicke ze ked budes pravdepodobne muset investovat dalsie peniaze do oprav, tak sa pozres po starom peugeote :-) ... woe

// bol som znamym userom neznamych parametrov napomenuty ze mi na konci chyba woe ... tak to musim pre istotu doplnit doplnit :-)
Derlangino
Amateur
Amateur

nordkapp_pb napísal:vidim ze sa tu na moju hlavu zosypal popol kvoli tomu ze som napisal ze Octa a Prasat s chrochtoagregátom su PRINCIPIALNE rovnake auta :-) ... vidim ze niektori su tu na taketo porovnania docela haklivi, lebo passat je ikona ktoru chce kazdy teenager :-) ... cuduj sa svete ale vazne aj ten podvozok je navrhovany tak isto, vyrabany tak isto, od rovnakych dodavatelov, akurat ram je pri prasate o par cm dlhsi ako pri octe ... ziadne zazraky ... motory na chlp rovnake z coho vyplyva ze s prevodovkou tiez nebudu experimentovat ... k prevodovke bol priradeny diff ktory je na nu navrhnuty ... ano spravne uvazujete, bude asi rovnaky .. diff sedi pri kvalitativne ci konstrukcne porovnatelnej naprave ... ja neviem ale stale vidim ten obrovsky rozciel ktorym sa dusujete max.v tych rozmeroch a par detailoch :-) ...

.. vykrik poslednej doby a dob nastastie davno minulych menom 1.9 TDi sa robil vo vykonovych variantach od 55kW do 118kW, pricom do Octy isli 66kW VP37 s odlisnym cerpadlom od neskorsieho PD az po 96kW PD ... vsetky tieto varianty motorov sa bez zmeny naladenia pouzivali aj v passatoch .. najvykonnejsim 1.9 Tdi bol 118kW pouzity v ibize cupra decht ...

.. v MkII nasadila skoda v octe (v rovnakom case aj passat) velku paku v podobe prevrtaneho bloku 1.9 Tdi na 2.0 Tdi, v niektorych variantach dokonca pridali na valec este dva ventily ! ! ! pumpa tryska ostala, pribudly je*átka v podobe DPF a podobnych sračiek, vykony stupli az k zavratnym 150 poníkom a zacalo carovanie s cervenymi íčkami a déčkami a téčkami a uz sa v tom nikto nevyznal :-)

... neskor zacalo ludi osvecovat, ze niektori vyrobcovai uz roky pouzivaju "spoločné zábradlie" (ako bol byval nazval Common Rail kamarat) tak by bolo dobre aspon do toho passata a superba pichnut 2,5 litrovy 6valec, ktory takymto "zábradlím" disponuje ... stalo sa, svet zacal byt na chvilu krajsi a zacali sa davat aj do dvojlitrovych 4valcov ... ale ludia su ovce a aj tak stale kupovali traktory :-D :-D ... a ziju spokojne az dodnes ak nepomreli s vedomim ze vo svojej octe maju rovnaku techniku ako v passate a naopak, a ze ich auta sa defakto az tak moc nelisia a ze jedni mozu machrovat miestom na nohy v zadu, kde nikoho nevozia a druhi zas obrovskym kufrom, kam zablia celu rodinu ked idu na svoju "chatu voe na horách né" :-) ....

// a pod tu karmu si sa mohol ty hrdina z hovězí podpisat, ale to by si spravil len v pripade ze by si bol chlap a rozumel sa tomu ,aby si mohol argumentovat :-) ovca :-P ...
Ja som nepisal o konstrukcii, ale tych par centimetrov na dlzku je dost podstatnych a ze ich je hned 12 je dost..
Inak ja nesom fanusik VW, ale tie auta su fakt kus rozdielne co sa VLASTNOSTI, ne konstrukcie tyka :)

//autoeditácia príspevku ( 24 May 2009, 22:34 )
Kibo napísal:Derlangino, no zrovna sa tu bavis s ludmi co na tych autach namleli nejaky ten kilometer, podaktori dokonca sanim vliezli a vyfukom vyliezli :D navyse tvoj argument, ze to ma zbytocne velky kufor je taka pcovina jak svet. ja by som napriklad taku skatulku ako si si vybral nekupil, lebo sa mi ten kufor zda zbytocne maly :roll: v prilohe ti ukazem co do takeho velkeho kufra dat :D ked mas auto na bezne vozenie, je zbytocne mat velky kufor, ale nie pre kazdeho. nariklad u mna na seba auto aj zaraba, ale kupil som si take, na ktorom sa viem aj zabavit :wink: u mna kufor nikdy nie je dost velky :D
na tvoju obranu ale musim podotknut, ze octavia je postavena na platforme Golf/A3 :)
kokos sa kukni kolko tych heinekenov mas nalozenych :D :D ty to vyuzijes, ludia co ja poznam sa na tom vozia do roboty, z roboty do tesca..cez vikend na vylet , v zime na lyzovacku a v lete ked idu na dovolenku zmestia sa aj do 450 litrov...
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

viem kolko ich tam mam, sam som ich tam tlacil, bolo tam presne 495L piva :D
Derlangino napísal:a v lete ked idu na dovolenku zmestia sa aj do 450 litrov...
a sedia ako v konzerve :P
Derlangino
Amateur
Amateur

Kibo napísal:viem kolko ich tam mam, sam som ich tam tlacil, bolo tam presne 495L piva :Da sedia ako v konzerve :P
aale nesedia, ked sa zmestia do kufra maju rovnako vela miesta vnutri :) inak http://mazda-6.autobazar.eu/20-mzr-cd-e ... 00232.html naco kupovat octaviu :D
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

no ved o tom tu cely cas minimalne nordkapp_pb melie, ze ochcafky su neskutocne predrazene na to co ponukaju...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

kibo, to su vsetko nevernici, kym si to neoveria sami, tak neuveria .... by mi najradsej aj prsty do rany po meci vopchali :-D :-D ...
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Tuto musim suhlasit Ochtafka je prudko predrazena rovnako ako cely VW, Skoda, Seat.
Napr. Do roboty bola teraz kupena Kia Cee'd SW. 1.6CRDi (85kW) skoro Plna vybava okrem Navigacie, Koze, Tempomatu a Stresneho okna za 422000Kč ... Ochtafka by s tym bola pomali v zaklade.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

a tyka sa to aj jazdeniek, ved ked porovnam aku palbu mam vo svojom, za to by som mal ochach rovnakeho rocniku mozno 1,4i so svihadlami :lol:
Derlangino
Amateur
Amateur

Kibo napísal:no ved o tom tu cely cas minimalne nordkapp_pb melie, ze ochcafky su neskutocne predrazene na to co ponukaju...
K tomu poznam taku peknu prihodu, o jednej kupenej octavii 2,0 tdi , ktora vysla na 984 000 a to v nej nebolo nic specialne:D:D..
vybava elegance , a ani xenony v nej neboli..a teraz mate v polsku podla oficialneho cennika mazdu 6 za cca 26 000 euro v kozi, xenonoch atd..
Napísať odpoveď