Kliešť
Aj tak sa dá ale je to veľmi rizikové tak bacha na to. Ja som ich na sebe tiež zopár našiel, ale je tomu už chvála Bohu pár ročkov. Najlepšie si pamätám na toho zmrda čo sa mi na vajce prisal, hajzlík jeden! Ale poradil som si s nímMGSnake napísal:Ja som mal už možno aj 100 kliestov.U mna velmi normalna vec.Nepouživam pinzetu(iba ked je strasne maly).Inak ho zoberiem medzi nechty a vytrhnem ho.
MAlo
Aj ja som mal zo pár krat ale nastastie som ho vybral.
Ja som mal.ale davno.Ale mam kamosa a on mal kliesta asi pred polrokom.Normalne prisiel domov z prace(tam ho asi dostal a mozno aj skorej...) a vecer mu zacalo byt zle,ale o kliestovy nevedel(asi).No a nesiel ku doktorovi,ani ked mu bolo uz dost zle.Vravel,ze rano..Tak asi o polnoci ho jeho otec musel zobrat na rukach do auta a ku doktorovi..Dr vravel,ze ak pride o par hodin pozdejsie-
.No a kamos je teraz ochrnuty na jednu polku tela,ale sa to uz zlepsuje..Uz vie aj chodit.A najhorsie je,ze si skoro nic nepamata-ani mna
.
No ak zijete v oblasti s vysokym vyskytom, nejakym 2-3 kliestom za rok sa asi nevyhnete, ak chodite casto do prirody i viac.
Uplne najjednoduchsie je po prichode domov sa aspon zbezne pozriet, staci vecer pred sprchou alebo tak.
Kliestovi trva cca 24 hodin kym sa prehryzie tam kde ma, cize ako ho po 3 hodinach vyberiete tak ziadna nakaza nehrozi.
Uplne easy je chytit kliesta do nechtov alebo pinzety a vytrhnut.
Uplne najjednoduchsie je po prichode domov sa aspon zbezne pozriet, staci vecer pred sprchou alebo tak.
Kliestovi trva cca 24 hodin kym sa prehryzie tam kde ma, cize ako ho po 3 hodinach vyberiete tak ziadna nakaza nehrozi.
Uplne easy je chytit kliesta do nechtov alebo pinzety a vytrhnut.
-
winni
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
lol ja len cumim zee dakdo nemal kliesta
ako v prvom prispevku taa otazka... ma dorazila mm... podla mna kdo nemal kliesta mi to pride ze maalo chodi do prirody alebo co... jaa som ich mal nespocetne, a to nemam ani vela rokov... kazdy rok sa daky najde, vacsinou
a btw u nas sa to riesi maslom (cim sa udusi... tusim) a ptm sa toci do protismeru hodinkovych ruciciek, cim sa odkruti a vyde pekne cely von
kliest moze odpadnut aj sam, a to len vtedy ked uz je DOST nacucany, az moc... ptm je sedy a vo vnutri je uz videt koncatiny malych kliestikov, s takym fakt opatrne, ked prasne ste cely okliestovany
a btw u nas sa to riesi maslom (cim sa udusi... tusim) a ptm sa toci do protismeru hodinkovych ruciciek, cim sa odkruti a vyde pekne cely von
kliest moze odpadnut aj sam, a to len vtedy ked uz je DOST nacucany, az moc... ptm je sedy a vo vnutri je uz videt koncatiny malych kliestikov, s takym fakt opatrne, ked prasne ste cely okliestovany
-
tomasito13
Star
- Kontaktovať používateľa:
-
qwerty-xyz
Re: Kliešť
vp ohode, niekedy, som kliestov mal vyberala mi ich mama (ked este zila) A bolo tu uplne v pohode, teraz do lesa sice baham na bicykli, ale FURT mam na sebe komlet vsade repelent, aj proti komarom aj proti kliestom, cely sa od neho lesknem (vyzera to akoby som bol nalakovany) ale tak aspon viem ze na mna nesadnu, a ked hej tam ma velmi rychlo opustia. Teda chodim v noci neviem ci kliestie sadaju na ludi aj v noci ale komarov je tak ku veceru hodne avsak repelentu na mna nesadaju,DomCZo napísal:Mal ho už niekto?
Fakt ma to nasralo. Včera bolo dosť teplo, čiže som sa dosť často sprchoval keď som došiel domov, takže predpokladám, že som ho mal z prechádzky pri Dunaji (v BA). Mal som ho na hrudi. Vôbec nesvrbel, našťastie som si ho všimol.
A dnes ešte objavím doma na zemi asi ďalšieho. Je to tiež kliešť?
(tak nič)
Aké skúsenosti máte vy s kliešťami? Svrbelo vás to?
Uz pred tyzdnom som sa bol kupat na jazere a az dnes som spozoroval na bruchu... No neviem, ci je to kliest. Mam tam len taky malicky vyrastok, ani nie milimeter, poriadne to ani nevidno, ale je okolo toho taky maly cerveny kruzok. Myslim, ze som ho nemal ako odtrhnut, lebo ak by sa mi dostal na brucho, urcite by som si vsimol, ze tam je (ak tam bol teda cely) a zeby sa zavrtal az tak hlboko? Kolko je vlastne inkubacna doba. Su priznaky vzdy, alebo je mozne, ze kliest cloveka nenakazi? Ake su vlastne priznaky? Budem s tym v pondelok asi bezat radsej k doktorovi, aj ked fakt neviem, co to je, tak dufam, ze nebude moc neskoro.
ak je okolo toho červený fliačik (ako vravíš) tak je to určite kliešť. Môže to aj mierne svrbieť. Je iba malá šanca že "niečo dostaneš" ja už som ich mal desiatky a nikdy mi nič nebolo.
Ak nejde vytiahnuť, resp. zostane hlavička, treba urgentne utekať na pohotovosť... Určite by som to na pondelok neodkladal. Otec prednedávnom tiež musel ísť (zostala mu hlavička) a na počkanie bol zachvílu hotový.
Ak nejde vytiahnuť, resp. zostane hlavička, treba urgentne utekať na pohotovosť... Určite by som to na pondelok neodkladal. Otec prednedávnom tiež musel ísť (zostala mu hlavička) a na počkanie bol zachvílu hotový.