Kliešť

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
DomCZo
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Kliešť

Príspevok od používateľa DomCZo »

Mal ho už niekto?

Fakt ma to nasralo. Včera bolo dosť teplo, čiže som sa dosť často sprchoval keď som došiel domov, takže predpokladám, že som ho mal z prechádzky pri Dunaji (v BA). Mal som ho na hrudi. Vôbec nesvrbel, našťastie som si ho všimol.

A dnes ešte objavím doma na zemi asi ďalšieho. Je to tiež kliešť?
(tak nič)

Aké skúsenosti máte vy s kliešťami? Svrbelo vás to?
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

toto nebyt kliesti :D

toto byt kliest
Prílohy
Teh Klistak
Teh Klistak
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

nie nieje to kliest :lol: omg co nevies ako vyzera?? :lol:
DomCZo
Light Star
Light Star

Neviem ako vyzerá, preto som to sem dal. Je ich niekoľko druhov. Tak našťastie. Ale včera bol.. hajzel malý.
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Kliest nema tykadla :D To je nejaky uplne iny hmyz, co si vyfotil. Kliestov som mal uz minimalne 10, je to takmer normalna vec, ked obcas chodis do prirody. S tym ze niektori maju stastie :D
Explo!D
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Explo!D »

Raz som jedneho mal, nastastie isiel dole aj mydlom.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Mal som jedneho. Mamka nahodila nejaky olej, chytila pinzetu, do protismeru a isiel dole. Odvtedy sa ockujem pravidelne.
DomCZo
Light Star
Light Star

To očkovanie je asi iba proti encefalitíde, že? "Proti lymskej borelióze neexistuje očkovanie."
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Tak to ma zabi, ak ti budem vediet presne povedat, ze naco je to. Viem, ze mi lekar povedal, ze je moznost sa ockovat proti kliestom. Takze odvtedy pravidelne, ale proti comu vsetkemu to je, to neviem.
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

p4ra napísal:Mal som jedneho. Mamka nahodila nejaky olej, chytila pinzetu, do protismeru a isiel dole.
niekedy staci len uterak namoceny do vody a kurzit s nim po kliestovi tiez proti smeru a kliest sa pusti ... Mal som uz kopu kliestov este ked som bol v prvom stupmi na ZS a od vteda nejako uz nastastie nemam aj ked chodim do prirody ...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Ja som si dal kvoli paintballu, lebo tam sme vela v prirode tiez. A pre zaujimavost:
Najjednoduchšou a najrýchlejšou osvedčenou metódou je však odstraňovanie kliešťa pomocou hustej mydlovej peny. Pri použití tejto metódy sa kliešť svojou prirodzenou aktivitou uvoľní sám a vyhnete sa jeho poškodeniu alebo vytlačeniu obsahu jeho tela do rany. Postupujete týmto spôsobom: Vatový tampón navlhčite vodou, priložte na toaletné mydlo a krúživý pohybom naberte hustú penu. Tampón s penou priložte na miesto s prichyteným kliešťom a niekoľkokrát s ním kliešťa pošúchajte. Kliešť sa o niekoľko sekúnd sám uvoľní. Postihnuté miesto opláchnite vodou a vydezinfikujte Jodisolom alebo iným dezinfekčným prostriedkom. Výhodou tejto metódy je jej dostupnosť. V prípade núdze, keď nemáte poruke vatový tampón, postačí aj navlhčený prst.
Včasné odstránenie kliešťa chráni síce pred boreliózou nie však pred kliešťovou encefalitídou.
kubodinho
Professional
Professional

Príspevok od používateľa kubodinho »

ja som mal kliesta ked som bol maly. na krku ale doktorka mi ho vybrala.
nErD. ' z
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nErD. ' z »

matko888 napísal:ja som mal kliesta ked som bol maly. na krku ale doktorka mi ho vybrala.
Aj ja som bol u doktorky ked som bol maly... Teraz som mal akurát 2 cez letné prázdniny, ináč ich nejak veľa nemám... Rád vyberám mojmu psovi ked nejakého má :)
kubodinho
Professional
Professional

Príspevok od používateľa kubodinho »

nErD. ' z napísal:Aj ja som bol u doktorky ked som bol maly... Teraz som mal akurát 2 cez letné prázdniny, ináč ich nejak veľa nemám... Rád vyberám mojmu psovi ked nejakého má :)
heh to je pravda , psy maju vela kliestov .
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Johooo... tak tych uz bolo. Kedze pravidelne chodim do hory s hafanom, neraz sme si obaja priniesli "spolocnost". Tych, co mi piju krv je kazdorocne hadam aj dve desiatky (na hafanovi, to je taka mesacna kvota:)). Nerobim s tym ofuky.Neberiem ani mydlo, ani nic podobne. Na prst vytlacim trochen modrej indulony a hram sa s nim (s kliestom myslim:)). 8. z 10. sa pustia sami. A ked nejdu, tak jednoducho pinzeta a "gerade aus". :) Samozrejme, ze zakazdym to miesto, kde bol tento ektoparazit sledujem. Zcervenat troska moze, ale zacervenanie nesmie mat ostre hranice. Ked zcervenanie troska ustupi a zacne to zvrbet jak spina, tak to je dobre, lebo sa to hoji. Takze tak. Ale ak si netrufate na kliesta sami, chodte za lekarom.
A este mala finta, ak sa chce niekto naucit, ako vyberat kliestov, kupte si psa a trenujte. :)

2 iwo1222: 50. rocna slivovica na kliesta!? OMG! mohol by byt na mne pricucnuty aj jelen, radsej bych tu slifku s jazykom zoznamil : )
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

jedného som mal zamladi v pupku :D A starká mi ho pálenkou otrávila ..naliala naňho pálenku a ja som šiel spať..a ráno som sa zobudil a vytiahla mi ho :D Sranda
iwo1222
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa iwo1222 »

na odstranenie kliestov je najlepsia dedova 50-rocna slivovica...... alebo cokolvek co ma podiel alkoholu viac ako 63%....
staci si naliat "poldeci" a pritalcit aj s poharikom k miestu kde je kliest prichiteny... zarucene vylezie do 10 min :smt037
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

frajerka mala kliesta a mala (mozno aj stale ma, uvidi sa po kontrole) z toho boreliozu. nic prijemne. takze pozor na tychto malych zmrdov.
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

moj dedo mal (nastastie - uz je z toho von) boreliozu.. prejavilo sa to ochrnutim ruk.. noo nic prijemne..
Napísať odpoveď