Display na NB - bolest oci

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Diego55
Amateur
Amateur

Display na NB - bolest oci

Príspevok od používateľa Diego55 »

Zdravim, mam NB Toshiba Satellite Pro A300-1NT, asi po hodine prace s NB ma zacnu boliet oci. Skusal som znizit jas (cez FN + F6/F7), no nepomaha to. Dokonca sa mi zda, ze ked ho znizim o tretinu alebo polovicu, tak je to este horsie. Display mam nastaveny na 60Hz a rozlisenie 1280 x 800 pixelov. Poradte ako, a najma kde sa da este nastavit display u tohto NB(v ovladacoch tuto funkciu nemam) ? Graf. karta je Ati Mobility Radeon HD 3650. Dakujem
Klo_b_asa
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Klo_b_asa »

No 60Hz a rozlíšenie 1280/800 je štandardné také používam aj ja a s nb pracujem niekoľko hodín denne a bez bolesti očí. Poprípade skús sa ešte popozerať na nastavenia v CCC (myslim si že tie ovladače používajú ATI karty). Poprípade, skús popísať či sa nejako divne správa monitor, či ti preblikuje alebo či nemaš vysoký kontrast....
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Ak mas leskly displej, co je modny hit / snaha je aj o kvalitu podania farieb /, tak to by ti mohlo tiez vadit a mozno aj tu bolest oci sposobit, ked ti tam svieti na displej. Ale riesenie nepoznam, jedine zatiahnut zavesy alebo si aspon natocit nejak lepsie laptop.
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

mna napadla taka vec ci nie je chyba v invertore a preblikuje podsvietenie...mne sa to raz objavilo na notebooku a nebolo to prijemne ! napada ma taka kravina ze skusit fotakom sfotit displey ci na fotke nebude vidno ako to preblikuje a ci vobec to preblikuje ...
Diego55
Amateur
Amateur

CCC sa mi po niekolky krat nepodarilo nainstalovat. Neviem v com moze byt problem. Skusal som odinstalovat vsetky ovladace a nainstalovat nanovo aj s CCC, no vo "vlastnostiach" sa nezobrazuju, a ani nike sa nedaju zapnut. Vysoky kontrast mozno mam, no neviem kde sa to da nastavit, kedze CCC tam nemam ?

display je 15.4 " Toshiba TruBrite® WXGA TFT High Brightness display

neexistuje nejaka utilita alebo program, kde by sa ten display dal nastavit, pripadne program ktory ho dokaze nastavit na spravne hodnoty ?
Klo_b_asa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Klo_b_asa »

Skús alternatívne ovládače na grafiku. Neviem ale zdá sami ze sa volaju OMEGA. Ale to si radšej vygoogli.
A teda môžu to spôsobovať aj zle nainštalovane ovladače na grafiku
Diego55
Amateur
Amateur

no ja som instaloval ovladace iba zo stranok Toshiby. Pri instalacii driveru som zvolil, instalovat ovladac aj CCC. Instalacia vzdycky prebehla uspesne, no po restarte sa mi CCC nikde nenainstalovali, resp. nikde som nenasiel kde by sa to dalo spustit. Inak, predtym ako som spravil upgrade na novsiu verziu, tak som ich tam mal.

Omega drivers som zatial neskusal... asi sa po nich pojdem pozriet.
manager666
Star
Star

Príspevok od používateľa manager666 »

Nikoho tu ale nenapadlo,ze by to mohol byt aj tvoj zdravotny problem...nepises,ze by sa monitor spraval tak ako by nemal..z coho mi vyplyva jedno... daj si na chvilu pauzu od PC resp. notebookom...nesediet denne pred nim pol dna..iba kolko fakt potrebujes...ak ta praca na notebooku zivi,tak aspon 3dni takto dopriat odpocinok ociam... najlepsie tyzden... uvidis ze to pomoze...
Kolko mas ten notebook ? Ak ta od novoty neboleli oci,ale zacalo to teraz,tak mam pravdu :P
draco
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa draco »

mna boleli tiez oci ked som prechadzal z crt na lcd, asi tyzden mozno dva... pokym si na tu zmenu a velkost zvykli, ak si presiel tiez na lcd tak to neries to prejde, max si zatial kvapkaj do oci nejake kvapky pre unavene oci, ja pouzivam napr SensiVit co obsahuju aj nejake vitaminy :)
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Skus kupit ochrannu foliu na display. Cely display ti to ztmavi. Tusim sa to vola filter alebo tak nejak, a uvidis, ci ti to pomoze.
Deafboy
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

prechod na LCD

Príspevok od používateľa Deafboy »

Ako bolo spomenuté vyššie, ak prechádzaš z CRT na LCD tak budeš mať pár dní (v extrémnom prípade týždňov) problémy s bolesťami očí. Zažil som, nezávidím, ale prešlo to... teraz vydržím pozerať na LCD nonstop aj 10 hodín ;)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

CCC ti zrejme neslo nainstalovat preto, pretoze vyzaduje FrameWork verzie 2.

Ja by som skor problem videl v tebe, teda v ociach a mozno aj v nespravnom sedeni, cize zlom drzani hlavy. Z toho by mohli byt sposobene problemy. Na tvojom mieste by som skusil najskor navstevu ocneho lekara.
BlackRa1n
Star
Star

Príspevok od používateľa BlackRa1n »

tie kvapky su dobrý napad :)
Napísať odpoveď