Display na NB - bolest oci
Display na NB - bolest oci
Zdravim, mam NB Toshiba Satellite Pro A300-1NT, asi po hodine prace s NB ma zacnu boliet oci. Skusal som znizit jas (cez FN + F6/F7), no nepomaha to. Dokonca sa mi zda, ze ked ho znizim o tretinu alebo polovicu, tak je to este horsie. Display mam nastaveny na 60Hz a rozlisenie 1280 x 800 pixelov. Poradte ako, a najma kde sa da este nastavit display u tohto NB(v ovladacoch tuto funkciu nemam) ? Graf. karta je Ati Mobility Radeon HD 3650. Dakujem
No 60Hz a rozlíšenie 1280/800 je štandardné také používam aj ja a s nb pracujem niekoľko hodín denne a bez bolesti očí. Poprípade skús sa ešte popozerať na nastavenia v CCC (myslim si že tie ovladače používajú ATI karty). Poprípade, skús popísať či sa nejako divne správa monitor, či ti preblikuje alebo či nemaš vysoký kontrast....
CCC sa mi po niekolky krat nepodarilo nainstalovat. Neviem v com moze byt problem. Skusal som odinstalovat vsetky ovladace a nainstalovat nanovo aj s CCC, no vo "vlastnostiach" sa nezobrazuju, a ani nike sa nedaju zapnut. Vysoky kontrast mozno mam, no neviem kde sa to da nastavit, kedze CCC tam nemam ?
display je 15.4 " Toshiba TruBrite® WXGA TFT High Brightness display
neexistuje nejaka utilita alebo program, kde by sa ten display dal nastavit, pripadne program ktory ho dokaze nastavit na spravne hodnoty ?
display je 15.4 " Toshiba TruBrite® WXGA TFT High Brightness display
neexistuje nejaka utilita alebo program, kde by sa ten display dal nastavit, pripadne program ktory ho dokaze nastavit na spravne hodnoty ?
no ja som instaloval ovladace iba zo stranok Toshiby. Pri instalacii driveru som zvolil, instalovat ovladac aj CCC. Instalacia vzdycky prebehla uspesne, no po restarte sa mi CCC nikde nenainstalovali, resp. nikde som nenasiel kde by sa to dalo spustit. Inak, predtym ako som spravil upgrade na novsiu verziu, tak som ich tam mal.
Omega drivers som zatial neskusal... asi sa po nich pojdem pozriet.
Omega drivers som zatial neskusal... asi sa po nich pojdem pozriet.
-
manager666
Star
Nikoho tu ale nenapadlo,ze by to mohol byt aj tvoj zdravotny problem...nepises,ze by sa monitor spraval tak ako by nemal..z coho mi vyplyva jedno... daj si na chvilu pauzu od PC resp. notebookom...nesediet denne pred nim pol dna..iba kolko fakt potrebujes...ak ta praca na notebooku zivi,tak aspon 3dni takto dopriat odpocinok ociam... najlepsie tyzden... uvidis ze to pomoze...
Kolko mas ten notebook ? Ak ta od novoty neboleli oci,ale zacalo to teraz,tak mam pravdu
Kolko mas ten notebook ? Ak ta od novoty neboleli oci,ale zacalo to teraz,tak mam pravdu
-
Deafboy
Darca
- Kontaktovať používateľa:
prechod na LCD
Ako bolo spomenuté vyššie, ak prechádzaš z CRT na LCD tak budeš mať pár dní (v extrémnom prípade týždňov) problémy s bolesťami očí. Zažil som, nezávidím, ale prešlo to... teraz vydržím pozerať na LCD nonstop aj 10 hodín