nVidia GeForce alebo ATI ?
nVidia GeForce alebo ATI ?
Co skor ?
nVidia GeForce™ 9600M GT 512 MB DDR3
nVidia GeForce™ 9700M GTS
ATI Mobility Radeon™ HD 4650
Su to notebookove grafiky, co by ste poradili skor ? ..
na priklade GTA IV, Far Cry 2, Crysis Warhead, Mass Effect, Assasin's Creed alebo s viziou na hru Mafia 2...
Co myslite ?
nVidia GeForce™ 9600M GT 512 MB DDR3
nVidia GeForce™ 9700M GTS
ATI Mobility Radeon™ HD 4650
Su to notebookove grafiky, co by ste poradili skor ? ..
na priklade GTA IV, Far Cry 2, Crysis Warhead, Mass Effect, Assasin's Creed alebo s viziou na hru Mafia 2...
Co myslite ?
-
vendo
Guru
- Kontaktovať používateľa:
-
--==[ RA ]==--
Light Professional
Hneta 9600M GT ma vykon ako desktopova 8600GT, cize nic moc a 9700M GTS a HD4670 su rovnake, vid
http://www.notebookcheck.net/AMD-ATI-Mo ... 881.0.html
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeF ... 899.0.html
Dole su benchmarky...
Dole su benchmarky...
ked sme u toho notebooku tak by som sa priklonil k nvdie aj kvoli CUDA/physx hlavneSapo napísal:Hneta 9600M GT ma vykon ako desktopova 8600GT, cize nic moc a 9700M GTS a HD4670 su rovnake, vid
Dole su benchmarky...
myslim, ze u vykonu notebookovych grafik sa nad vyuzitim physX mozme len pousmiat, a nechat to plavat, jediny zmysel potom ma iba CUDA, avsak ak nevyuziva aplikacie ktore CUDA vyuziju, bude mu tento argument prd platny.
.. osobne by som siel do integrovanej grafiky intel x4500hd v nejakom malom sympatickom notasku (na beznu cinnost mi graficky akcelerator nejak moc netreba).. a na hranie si zaobstaral comp - notebooky na hranie, su bud zbytocne predrazene, alebo je ich vykon na ukor kvality prevedenia (kludne ma ukamenujte, ale aj tak spomeniem znacky ako acer, asus, msi...). Cokolvek si kupis na hranie z notebookov dneska, uz je to na dnesnu dobu relativne slabe a po roku ani nehovorim - o nemoznosti pripadneho upgrade nehovoriac.
A teda oplati sa ti vrazat do "vykonu" ktory do roka bude na hranie horsi nez podpriemerny, a notebook sa ti pri beznom zaobchadzani za tu dobu aj tak zacne rozsypavat, vrzgat, praskat panty atd.. (malokto sa k tomu sprava ako k porcelanu)..
Alebo zainvestujes do kvalitnejsieho prevedenia (R/T rady Lenovo napriklad), ktore vydrzia aj pri nie zrovna super zaobchadzani niekolkonasobne dlhsie ako bezne plastaky, ale na aplikacie ti bude vykon sucasnych konfiguracii bohato postacovat?
.. osobne by som siel do integrovanej grafiky intel x4500hd v nejakom malom sympatickom notasku (na beznu cinnost mi graficky akcelerator nejak moc netreba).. a na hranie si zaobstaral comp - notebooky na hranie, su bud zbytocne predrazene, alebo je ich vykon na ukor kvality prevedenia (kludne ma ukamenujte, ale aj tak spomeniem znacky ako acer, asus, msi...). Cokolvek si kupis na hranie z notebookov dneska, uz je to na dnesnu dobu relativne slabe a po roku ani nehovorim - o nemoznosti pripadneho upgrade nehovoriac.
A teda oplati sa ti vrazat do "vykonu" ktory do roka bude na hranie horsi nez podpriemerny, a notebook sa ti pri beznom zaobchadzani za tu dobu aj tak zacne rozsypavat, vrzgat, praskat panty atd.. (malokto sa k tomu sprava ako k porcelanu)..
Alebo zainvestujes do kvalitnejsieho prevedenia (R/T rady Lenovo napriklad), ktore vydrzia aj pri nie zrovna super zaobchadzani niekolkonasobne dlhsie ako bezne plastaky, ale na aplikacie ti bude vykon sucasnych konfiguracii bohato postacovat?
Ak chces gaming tak s NB si toho vela neuzijes to je pravda
Ale ak naozaj velmi velmi chces, tak: Moj brat ma v NB 9600M a rozbehal GTA4 celkom solidne ako som pozeral. Teda na 9700-fke a na ATI ju urcite rozbehas (Idem podla GTA pretoze je to najnarocnejsia hra z uvedenych (teda ja viem - Crysis
To nieje hra!
)) A na gaming by som tiez bral nVidia. Teda z mojho pohladu = 9700M 
-
vendo
Guru
physix? myslis ze bude od rana do vecera hrat tu jednu ci dve hry v ktorych to funguje? :-/ a myslis ze mu to s tym super physix na tak slabej grafike vobec pojde plynule? mam odpoved! nie nepojdeST1 napísal:ked sme u toho notebooku tak by som sa priklonil k nvdie aj kvoli CUDA/physx hlavne
CUDA vyuzije mozno 2-3% pouzivatelov to by som tiez nejak nezvelicoval chcel vykon a ten je najvyssi u 9700>4650>9600 neviem co este riesite
mas pravdu je par hier samozrejme ked si kuknes testy s physx aj co ma jedna hra ci kolko ich je a bude ich viacej dufam i ked nemam nvdia GK, tak sa to bude len zlepsovat. A CUDA celkovo iba ak chce niekto robit v 3D programe ci com mam kamosa ktory je meteorolog a prave notebook s GK nv a CUDA potreboval takze na pracu mozno sa hodi, ale tiez som nazoru ze notas na hranie nieje a nikdy nebude...vendo napísal:physix? myslis ze bude od rana do vecera hrat tu jednu ci dve hry v ktorych to funguje? :-/ a myslis ze mu to s tym super physix na tak slabej grafike vobec pojde plynule? mam odpoved! nie nepojde![]()
CUDA vyuzije mozno 2-3% pouzivatelov to by som tiez nejak nezvelicoval chcel vykon a ten je najvyssi u 9700>4650>9600 neviem co este riesite
-
reno23
Guru wannabe
trosku upresnim: x4500hd sa nachazda v desktopovom cipsete G45. V mobilnom prevedeni sa karta vola x4500mhd (kam sa ti elektrickari uz nenacpuKoCi napísal:.. osobne by som siel do integrovanej grafiky intel x4500hd v nejakom malom sympatickom notasku
diky za nazory
...
inac myslim, ze za tu cenu je to pohode .. ako cely NB v tej zostave co planujem kupit na pracu by postacit mal . .
a tie hry ?! .. to uz tak pomimo
... a aj v to celkom dufam ... necakam nic spickoveho ale nieco by zvladnut mal..
potom poinformujem co som a ako rozbehal
... este raz diky za pomoc...
inac myslim, ze za tu cenu je to pohode .. ako cely NB v tej zostave co planujem kupit na pracu by postacit mal . .
a tie hry ?! .. to uz tak pomimo
potom poinformujem co som a ako rozbehal