Aryan Angel napísal:Samozrejme, mohol som napisat fungoval az kym nebol zniceny, logicky to nemozem podlozit do dalsich rokov, tak ako ty nemozes ze by nefungoval.. alebo mozes?
samozrejme nemozem, ale ja to nepouzivam ako pilier svojich tvrdeni.. cize ked nevies ci fungoval alebo nie, tak o com sa chces bavit?
ale je tu ista minimalna pravdepodobnost ze mozes mat pravdu.. no tak ci onak, tuto nevyriesime.
ale nooo , ved nejde o novu spravu, ani necakany krach tak nestruhajte formu, ved ide o planovanu obnovu GM, ktora proste musela nevyhnutne prist pri tak velkej firme a pri celosvetovom poklese automobilovej vyroby. GM sa predsa nepysila velkou efektivitou a flexibilitou ani pred krizou a prave to ju polozilo, takze nie je o com,.. to bola len ceresnicka na torte.
takze toto mozme kludne posunut do jarnej sezony a na letne novinky si pockame.
Slay, ty si stále v pohode - ále co ste, dolar nebude klesat, ale co ste americky dlh je uplne normálny, okrem toho ty stale žiješ v ekonomickych teoriach, jak by to malo byť, čo si sa naučil v škole. bolo by to pekne, ale tu už davno nefunguje "neviditeľna ruka trhu", ale zato ne/viditeľna ruka židovských bankárov, ktorý nechcú dobre ľuďom a ekonomike, ale sebe, čo je práve naopak v rozpore s našimi záujmami. Zopár info o FED, čo asi pre väčšinu tu nebude nič nové, ale niekto by mohol konečne otvoriť oči, čo sa tu deje:
Co je to Federal Reserve System FED. Neni to státní a nemá to ani rezervy. Federal Reserve Banks také nejsou zádné banky. Vlády nemely dovoleno tisknouti bankovky a peníze byly tedy velice stabilní a kryté zlatem. Jenze bylo potreba mnohem více penez, nez na ne stacilo zlato. A proto byla zalozena roku 1694 v Anglii centrální banka Bank of England a ta tiskla peníze a ciní tak do dnes. Po vzoru té anglické banky vznikly postupne v USA 4 centrální banky. První centrální banka v USA vznikla 1781 jako Bank of North America. Druhá centrální banka v USA byla zalozena roku 1791 jako First Bank of the United States. Tretí centrální banka vznikla 1816 jako Second Bank of the United States. Vláda a kongres si ty lumpárny od centrálních bank ale nenechaly nikdy dlouho líbit a ty 3 centrální banky byly vzdy za nekolik let zruseny. Ta poslední = FED trvá od roku 1913 dodnes. V centrálních bankách byli vzdy podvodníci, pujcovali státu cerstve vytisknuté peníze za úroky a okrádali stát a lidi o miliardy dolaru, lidé musí platit extra dane vymyslené od centrální banky. Federal se to jmenuje, aby vznikl falesný dojem, ze je to státní. Reserve se to jmenuje, aby vznikl falesný dojem financní jistoty. System se to jmenuje, aby vznikl dojem, ze to neni zas centrální banka, kdyz uz byly 3 centrální banky USA pro podvody zavreny. Centrální banky zalozila vzdy skupina ve snaze ovládnout stát a pak i celý svet. FED se skládá ze 3 slozek : 1) Board of Governor = 7 clenu na 14 let a jeden prezident na 4 roky, bývá zvolen z tech sedmi. 2) Regional Reserve Banks ve 14 mestech USA, to nejsou banky, ale jen spolecnosti. 3) Federal Open Market Committee to je zas Board of Governor a jeste 12 regionálních prezidentu. Od zalození FED 1913 zeslábl dolar o -95% tisknutím penez. 3 centralní banky v USA byly zruseny a po jistých zabezpeceních by mela býti zrusena i ta dnesní. Jenze chybná politika centrální banky nestací, aby soud centrální banku zakázal. Na to jsou silnejsí argumenty potreba k soudu : FED neni schopná splnit své cíle, je kartel prohresující se proti verejnému zájmu, je hlavní nástroj lichvy, vyrábí nespravedlivé dane, povzbuzuje k válce, destabilizuje hospodárství, je nástroj totalismu. Také financní krize 2007-2009 je od centralní banky USA - FED. Mezinárodní zlomyslné banky uz dlouho tvorí spolek. Kdyz prezident Abraham Lincoln 1861 potreboval peníze na financování obcanské války a kredit od Rothschild banky mu byl moc drahý , nechal tisknout dolarové bankovky. A 14.4.1865 byl snad proto zavrazden. John F. Kennedy chtel monopol na peníze od FED vrátit zpátky do moci státu USA. Jeho otec Joseph Kennedy jej varoval , ze jej zabijí. A 4.6.1963 podepsal J.F.Kennedy Executive order number 11110 , kterým se moc k tisknutí bankovek vrátila od kartelu privátních bank FED zase státu. A 22.11.1963 byl prezident zabit a moc k tiskunutí bankovek se vrátila FED. 9 amerických prezidentu bylo cílem atentátu , protoze chteli dostat monopol na peníze od privátních bank zpátky pod vliv státu : Andrew Jackson 1835 , Abraham Lincoln 1865 , James Garfield 1881 , William McKinley 1901, Harry S. Truman 1950 , John F. Kennedy 1963 , Richard Nixon 1974 , Gerald Ford 1975 , Ronald Reagan 1981. Vsichni byli zraneni , ale zranení podlehli jen Abraham Lincoln 1865 , James Abram Garfield 1881 , William McKinley 1901 , John Fitzgerald Kennedy 1963. Federal Reserve System FED vydelává rocne miliardy dolaru úroky za pujcováním penez , které podle potreby tiskne a podle potreby volí výsi úroku. Zalozilo jej 1913 dvanáct privátních bank vetsinou zidovských. Dnes jej vlastní i jiné banky a má i více clenských bank , které mohou peníze FED dodat a dostanou 6% úrok. Dnes jsou hlavními majteli FED banky J.P.Morgan Chase a Citigroup.
V 19. století nebyly centrální banky , financní trhy se samy korigovaly a krize nebyly tak veliké jak dnes , kdyz se konjunktura udrzuje umele na zivu.
Je jasné kto v USA (nielen), riadi ekonomiku a politiku-tí, ktorí tam získali monopol na peniaze-tzv.medzinárodný židia, a usilovne pracujú na jeho zveľadovaní a je jasne, že na ktorom mieste sú záujmy ľudí. Záujmom týchto tzv. medzinárodných židov, je práve ľudí ožobračiť, aby ich mohli ľahšie ovládať. To už nie sú žiadne konšpiračné teórie, ale konšpiračná prax a neviem dokedy ešte im ľudia budú veriť.
2. paci sa mi ze ked pride kriza, ludia sa sami zacnu zaujimat o veci typu, Co je to ten FED? , potom dojdu na neaky webicek (vid tvoj zdroj), Tam im neaky manik, ktory sa do toho nerozumie o nic viac nez oni, ta neaky vyluskany clanocek zamerany jasne revolucne s tym co by si ziadali pocut.. a bumparara pridem na forum a placnem tu celu A4 ako objav teplej vody, a marne dufam ze si to niekto precita, medzi tou hrbou rovnakych clankov co uz su tam.
3. inak je to fakt ppc vam vsugeruvavany argument, ze vy ste ti inteligenti zo sedliackym rozumom, ktori hned pochopia celej ekonomii, a my ostatni co sme v tom smere studovani sme obete a chudaci co ziju v klame a teoriach.. ktore uz samozreeeejme dnes vobec neplatia, trhu dostal lepru a ruka mu odpadla , jo jo.. len tomu ver.. Vsetko vies synku, si najlepsi, len si poriadne preluskaj tie webiky plne rovnakych odbornikov ako si ty, a vzajomne sa vypoklonkujte a ponadavajte si na svet, spolocne tak objavite pravdu. good luck.
4. Anooo svet je v podruci zidov je to jasne ako facka, brutalne nas ovladaju. Jedna tisicina svetovej populacie sustredena v USA systematicky ovlada svet, vsetkych 5 milionov zidov co su tam su dohodnuti, vsetci vedia co maju robit, a vecer ked zaspavaju tak kazdy znich snuje plan ako ovladnut svet a zmagorit gojimov. Zvysnych 6 a pol miliardy ludi su proste v <>, utekaju ako kurence pred par milionmi dohodnutych zidakov. A aby to lepsie znelo .. POZOR! hovorime o MEDZINARODNYCH BANKAROCH!.. nieze by sa niekto citil bezpecne!.. Berme vidly!!! a podho do hameriky rozmrdat vsetkych panov a pani kohenove , potom bude na svete dobre. Vsetci sme neviniatka, to len zidaci su diablovo semeno!!
3. ale no tak, netreba to hrat na to ze tu ide o "inteligentov so sedliackym rozumom" a "studovanych" ale skor o "tvoj nazor" a potom nazor vsetkych ostatnych ktory sa s nim nezhoduju... studovany, nestudovany, velku rolu to u teba nehra.. fajn ego..
4. dalsia komedia, argument ad absurdum
slay napísal:ale je tu ista minimalna pravdepodobnost ze mozes mat pravdu.. no tak ci onak, tuto nevyriesime.
asi to tak bude.. aj ked niekedy sa da aj na zdanlivo nevyriesitelny 'priklad' najst riesenie... napriklad ako na zaklade neexistujucich vstupnych informacii a udajov dostat vysledok vo forme 'minimalnej pravdepodobnosti'
Slay, tvoj argument o vyštudovanych a nevyštudovanych by som tu nevyťahoval, pretože jednak je bezpredmetny a jednak na rozdiel od teba ja už vysokoškolsky titul mam. Neviem ako si dospel k nazoru „že vy sedliaci “, ale pravdepodobne podľa tvojej logiky takto dochádzaš k väčšine záverov arogantne a bez realnych podkladov. Ale nechajme to oci, teraz keď som ťa konečne našiel sa predsa nebudeme hadať(mimochodom ty maš viac synov jak abraham ).
Čo sa tyka trhu , dostal ako hovoriš lepru, lebo trhový mechanizmus dokonale funguje v dokonalej ekonomike, akakoľvek odchylka robi trhovy mechanizmus menj učinny. Dokonala ekonomika nepripušťa monopoly. v USA par ľudi ziskalo monopol na peniaze(fed), takže ovladaju finančny trh.Sám fico, tvoj idol sa vyjádřil, že kriza je riadená a to by nehovoril len tak mírnix alebo dírnix. Zdroj: http://ekonomika.sme.sk/c/4212733/slove ... iadil.html. ty proste odmietaš fakty, ktroe nekoresponduji s tvoji zaslepenym myslenim. Cela tato diskusia je o tom, že sa ťa ľudia zbytočne snažia presvedčiť, aby si sa na věci pozrel aj inak a tvoje argumenty pochadzaju z televizních novin na markize a prednašok všeobecnej ekonomickej teorie s dodatkami typu synak, retardovany, trtko apod.. Čo sa tyka židov, mne je jedno či su židia alebo jahodisti, ide o to, čo robia a jako funguju. nehovořím, že věštci, určite aj medzi nimi su slušny ľudia ale to, čo predvádza ten zvyšok alias sionisti je proste medzinárodné úžerníctvo, klamanie ľudí a mafiánske praktiky. A vôbec takéto chovanie nie je prirodzené, pre mňa je prirodzene „ži a nechaj žiť“, nie tajne kuť pikle ako zotročiť narody. A naopak je prirodzene sa na taketo spravanie sťažovať a niečo s tym robiť. Ale ty tu furt budeš omieľať svoje, ty proste chceš byť otrok toho svojho rozumčeka.
slay napísal:inak je to fakt ppc vam vsugeruvavany argument, ze vy ste ti inteligenti zo sedliackym rozumom, ktori hned pochopia celej ekonomii, a my ostatni co sme v tom smere studovani sme obete a chudaci co ziju v klame a teoriach..
Kto je to my? Boze slay, sa neposer zato ze studujes ekonomiku
Výrok T. Baťu v roku 1932 (Na margo hospodárskej krízy)
Přelom hospodářské krize? Nevěřím v žádné přelomy samy od sebe. To, čemu jsme zvykli říkat hospodářská krize, je jiné jméno pro mravní bídu. Mravní bída je příčina, hospodářský úpadek je následek. V naší zemi je mnoho lidí, kteří se domnívají, že hospodářský úpadek lze sanovat penězi. Hrozím se důsledku tohoto omylu. V postavení, v němž se nacházíme, nepotřebujeme žádných geniálních obratů a kombinací. Potřebujeme mravní stanoviska k lidem, k práci a veřejnému majetku. Nepodporovat bankrotáře, nedělat dluhy, nevyhazovat hodnoty za nic, nevydírat pracující, dělat to, co nás pozvedlo z poválečné bídy, pracovat a šetřit a učinit práci a šetření výnosnější, žádoucnější a čestnější než lenošení a mrhání. Máte pravdu, je třeba překonat krizi důvěry, technickými zásahy, finančními a úvěrovými ji však překonat nelze, důvěra je věc osobní a důvěru lze obnovit jen mravním hlediskem a osobním příkladem.
jujha, normalne ste sa urazili.. a to mam vraj ja problem s egom.. ale ja som to proste musel povedat hahaha ked neaka Tehla tu prisla z prelomovym clankom kde nas vsetkych "ucila" co je Fed... pravda je taka ze okrem precitania toho clanku a toho co si videl v neakom prihriatom money as a debt vies o fungovani fedu a bankoveho systemu velky prd, ani len smrad ti z neho nieje jasny , ale ides poucovat ostatnych, ze teraz tu vsetci mate velke huby na ekonomiu, na financne systemy, na hospodarsku krizu,.. ale vsetci tomu odrazu velmi dobre rozumiete, a vseeetko viete a najlepsie ze kazdy si tu pride prezentovat svoje onanisticke nazory ako riesenia pre cely svet.. "ja si osobne myslim".. a za tym idu pitchoviny..
kludne pokracujte a hlavne sa urazajte ked vam to niekto povie, a ako odpoved sa napokusajte dokazat opak, ale utoce na mna.. heh omg.. tlap tlap tlap.. a taka je momentalne uroven dost velkej masy ludi ktora ma recept na novy svet a kazdy kto povie ze sa vzrusujete na darmo, je.. citujem "zaslepeny" haha alebo este lepsie "zaslepeny teoooriami".. vy prezentujete science-fiction s pridanim vlastneho jedna baba povedala,.. ja nad tym krutim hlavou, ale ja som zaslepeny.. no znova tlap tlap tlap
A ten argument ze to povedal DOKONCA aj sam velky FICO tak to ma ako fakt dostalo, skoro som si olial notebook .. "a tento poznate?".. to uz je riadny primitivizmus
Jasne, mame velke ego, ešteže si tu ty, symbol pokory, slay, odetý v bielom háve s roztiahnutými rukami a prosebne hľadiaci k nebu, ktory nam ukaže spravnu cestu Nikto sa neurazil (teda neviem možno kali a aryan hej a už od včera neprimajú potravu a tupo hľadia do steny ), a nikto nechce na teba ani utočiť, každy tu prezentuje iba svoj nazor. Ja som tu dal ten članok preto, že som si naraz čital diskusiu a niekde si pisal, že ťa nezaujima kto stoji za fed-om , hlavne že si plni svoje ulohy. A to je prave ten zaslepeny pohľad, lebo ulohy si plni, otazne je, ake tie ulohy su.. Čo sa tyka roberta fica, je premier slovenska a zastupuje nas pred svetom, takže čo povie, to ma aj nejaku vahu, minimalne väčšiu než to,čo poviem ja alebo ty alebo profaci v škole. Ja som ho nevolil, ale aspon vidno, že ma odvahu povedať veci tak jak su. Money as debt som zatiaľ nevidel, ale pozriem si určite. Nechapem prečo označuješ všetky tie alternativne filmy za prihriate, sučastna realita, to čo sa deje a x dôkazov nasvedčuje tomu, že to tak nejak môže byť, minimalne by si sa mohol aspoň nad tym zamyslieť. Určite su tie filmy lepši zdroj info ako markiza a novy čas. Možno som len „nejaka tehla a veľa veci mi nie je jasnych, ale narodil som sa neviem prečo, na planete zem a trochu ma zaujima v akom svete žijem a čo sa tu deje a rad sa o tom rozpravam s ľudmi. A sorry kamo, ale ten kto tu onanuje za počitačom si prave ty (nechcem vedieť s čim si si skoro olial notebook)
Hospodárske krízy u Gójov prevádzali sme púhym vyčerpaním peňazí z obehu. Ohromné kapitály hromadili sa cieľom vyčerpávania peňazí zo štátov, aby tieto znovu boli donútené obracať sa k nim o pôžičky. Tieto pôžičky zaťažovali financie štátov platením úrokov a robili ich otrokmi vyššie uvedenývh kapitálov . . .
Vydávanie peňazí do obehu
Terajší obeh peňazí nezodpovedá vôbec všeobecným potrebám a preto nemôže vyhovieť pracovným požiadavkám. Vydanie peňazí do obehu musí zodpovedať prírastku obyvateľstva, k čomu pripočítať aj deti ako spotrebiteľov odo dňa narodenia. Revízia peňažného obehu je vážna existenčná otázka pre celý svet.
kali520 napísal:Kto je to my? Boze slay, sa neposer zato ze studujes ekonomiku
HEHE
Keby si vedel čo som už ja videl. Napr. Vysokoškolsky vzdelaného doktora, ktorý trepe na vírusové ochorenia ako je chrípka či prechladnutie antibiotiká
tehla napísal:Jasne, mame velke ego, ešteže si tu ty, symbol pokory, slay, odetý v bielom háve s roztiahnutými rukami a prosebne hľadiaci k nebu, ktory nam ukaže spravnu cestu Nikto sa neurazil (teda neviem možno kali a aryan hej a už od včera neprimajú potravu a tupo hľadia do steny ), a nikto nechce na teba ani utočiť, každy tu prezentuje iba svoj nazor. Ja som tu dal ten članok preto, že som si naraz čital diskusiu a niekde si pisal, že ťa nezaujima kto stoji za fed-om , hlavne že si plni svoje ulohy. A to je prave ten zaslepeny pohľad, lebo ulohy si plni, otazne je, ake tie ulohy su.. Čo sa tyka roberta fica, je premier slovenska a zastupuje nas pred svetom, takže čo povie, to ma aj nejaku vahu, minimalne väčšiu než to,čo poviem ja alebo ty alebo profaci v škole. Ja som ho nevolil, ale aspon vidno, že ma odvahu povedať veci tak jak su. Money as debt som zatiaľ nevidel, ale pozriem si určite. Nechapem prečo označuješ všetky tie alternativne filmy za prihriate, sučastna realita, to čo sa deje a x dôkazov nasvedčuje tomu, že to tak nejak môže byť, minimalne by si sa mohol aspoň nad tym zamyslieť. Určite su tie filmy lepši zdroj info ako markiza a novy čas. Možno som len „nejaka tehla a veľa veci mi nie je jasnych, ale narodil som sa neviem prečo, na planete zem a trochu ma zaujima v akom svete žijem a čo sa tu deje a rad sa o tom rozpravam s ľudmi. A sorry kamo, ale ten kto tu onanuje za počitačom si prave ty (nechcem vedieť s čim si si skoro olial notebook)
Ja sa nehram po precitani troch clankov, na odbornika na vsetko.. a kludne prezentuj svoje nazory. Moj nazor je ze su to hluposti a ze ti neje jasne uplne nic, len to co ti niekto naserviruje a tiez ho prezentujem rovnako ako ty. Robert Fico je nikto v tejto veci, to ze je premier mu nedava ziaden patent na pravdu, aj tak len permanentne sklonuje verejnu mienku nech uz je akakolvek. To ze sa tym ty riadis, nuz to vypoveda o tebe,.. premna to nieje o nic viac smerodajne ako tvoj nazor.
Tie tvoje vtipky ktore prezentujes, hmm.. no chvalil si sa ze uz mas vysokoskolsky titul,.. ale uprimne viac ako 18 by som ti podla tej prezentacie netipoval.
saly napísal:Ja sa nehram po precitani troch clankov, na odbornika na vsetko..
Nie? No minimalne vystupujes dojmom ako keby si mal poziciu nejakeho osvietenca ktory sa na vsetko snazi divat z nadhladom a je neuveritelne presvedceny ze ten nadhlad je uplne spravny.
kali520 napísal:Nie? No minimalne vystupujes dojmom ako keby si mal poziciu nejakeho osvietenca ktory sa na vsetko snazi divat z nadhladom a je neuveritelne presvedceny ze ten nadhlad je uplne spravny.
Skor sa smejem z toho ako si vy myslite ze mate konecne cistu pravdu pred ocami potom co precitate a pozriete par chu**ovin a zpochybnujem vas. Ja sa bijem za to ze to nieje tak ako vravite vy, nie zato ze je to ako vravim ja , lebo ja zvycajne nevynasam sudy a aj ked vynasam sudy o veciach, tak zvycajne s neakou pravdepodobnostnou toleranciou a pripustam chybu, moze nemusi, Co sa o vas povedat neda.. v tom je ten vtip v tom je ta patetickost. Upinate sa na raz na zidov, druhy raz na slobodo murarov, na kapitalistov.. potom zase na cely svet, financny system, blalbaa , ... uznavam pri takej ponorenosti, moze aj obycajny tipek ako ja vyzerat ze ma nahlad, alebo moze byt vami oznaceny za zaslepeneho zaslepenymi, lebo sa nevzrusuje nad kazdou hlupostou co napisu kadejaki odbornici na svet.
slay strasne zlucujes napr moje teorie s tym co podavaju ti novodobi revolucionari v zeitgeiste a v inych dokumentoch. Hadam som sa uz jasne vyjadril ze s tym dokumentom nie uplne suhlasim a na druhej strane ty si sam povedal ze tam nieco moze byt pravda.
Ja tu nehovorim o nejakom zidovskom spiknuti ani nic podobnom ale zase verim na pravost sionskych protokolov (tento system sa az moc podoba tomu co tam je napisane to je nevyvratitelny fakt).
Tak isto si sam nepoprel ani fakt ze zidia su zastupeny na najvyszich medzinarodnych funkciach. Ono je to vlastne tak jasne ako ked je Fico premier ked sem dam mena ako napr Rahm Emanuel, Berezinsky, Bernanke atd... Preco mas furt s tym nejaky problem a hned to skatulkujes ako spiknutie?
Istotne tu su krajiny ktore su mimo zidovskej loby, taka Cina Rusko sa za ne urcite daju povazovat, ale zidovsky vplyv v USA je nevyvratitelny, pisali o nom uz Duke, Walt, Mearsheimer.
slay napísal: Ja sa bijem za to ze to nieje tak ako vravite vy, nie zato ze je to ako vravim ja , lebo ja zvycajne nevynasam sudy
A teraz ruku na srdce, ani trochu sa nebojiš, že sa niečo deje, že stojime pred apokalypsou? že udalosti, realita a proroctva a všelijake zjavenia tomu nasvedčujú?
Napr. jedno z mnohých: neviem či ste počuli o Anneliese Michel, bolo z toho veľké haló, zomrela počas exorcismu a riešil sa veľký súdny prípad s dvoma kňazmi v 70-tych rokoch a teraz bol o nej natočený film Exorcism of emily rose (V moci diabla). Posadlo ju 6 zlých duchov-Nero, Hitler, Kain, Judáš a neviem kto všetko. Exorcsti s nimi komunikovali, hovorili o tretej vojne, že prvé dve boli nič, že existuje boh aj diabol a že moc pekla je teraz silná atd. Ja som si to nedavno pozrel a dosť drsne to na mňa zapôsobilo.Kto si chce pozrieť ukažku zvukovej nahravky: http://www.mojevideo.sk/video/1914/anne ... ichel.html
a stiahnuť časť prepisov nahravok: http://exorcizmus.szm.sk/skusenosti.htm