Prehliadky vyrobnych hal/zaujimavych objektov

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
i-Cube
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Prehliadky vyrobnych hal/zaujimavych objektov

Príspevok od používateľa i-Cube »

mate niekto informacie o prehliadkach "zaujimavych" objektov, inac bezne nepristupnych ?
myslim napriklad koncern VW v Bratislave, atomove elektrarne, vodne elektrarne,...hocico podobne...
boli ste niekto? organizuju sa pravidelne? cena? v skupinach/jednotlivci? treba ist zo skoly?
dik za kazde info ak o volacom viete
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

bol som v EMO -> Elektraren Mochovce - da sa tam kludne dohodnut exkurzia zo skoly ... taktiez v elektrarni na ciernom Váhu (tej precerpavacke - jedinej na slovensku) ... plus v nejakych fabrikach ... ono jednotlivo to asi nepojde, ale exkurziam vacsinou vychadzaju v ustrety ((tiez zalezi o aku firmu ide :-) )) ...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Bol som v krachnutom, oficialne zavretom masokombinate, a mal som dost...dostal som sa tam bez vstupneho cez okno....lebo som mal 'znamosti' medzi straznymi psami.... :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Do EMO (Mochovce) sa chodí pomaly už aj na zájazdy. Treba si tam zavolať na "PR" (z vrátnice ťa prepoja :D )... Ako písal kolega nado mnou, ako jedntolivca ťa zrejme nepustia i keď možno ich ukecáš.

Čo sa týka zaujímavých objektov bol som na exkurzii zo školy vnútri Oravskej priehrady. Ono totiž tam sú normálne chodby cez tú "stenu" (som nevedel), kontrolujú tam priesaky a čo ja viem čo všetko. Každopádne to bol divný pocit, keď okolo teba boli milióny kubíkov vody, čo sa tlačili na ten betón, ktorý ťa obklopoval...
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

my sme boli ako exkurzia v Bohuniciach (bola to pecka, vsetkych nas najprv podla mien preverovali atd :D ). no ale ine som chcel: profka tam normalne zavolala, ze chce exkurziu a v pohodicke nas vzali. najprv prednaska, potom nas povodili po budovach, ale kedze sme nemali 18, tak nas k reaktoru nevzali :(
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Key5ers0ze »

Čo sa týka zaujímavých objektov bol som na exkurzii zo školy vnútri Oravskej priehrady. Ono totiž tam sú normálne chodby cez tú "stenu" (som nevedel), kontrolujú tam priesaky a čo ja viem čo všetko. Každopádne to bol divný pocit, keď okolo teba boli milióny kubíkov vody, čo sa tlačili na ten betón, ktorý ťa obklopoval...
toto som vzdy chcel skusit, ale nikdy som nemal odvahu. Pamatam sa ako som pre niekolkymi rokmi pracoval v hoteli Priehrada na Dedinkach, chodil som okolo toho takmer kazdy vecer a vzdy som mal neuveritelny respekt. Celkovo ma taketo objekty fascinuju.. :)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

co takto nejaky zaujimavy objekt infiltrovat ? :-D ... to by bola vacsia prdel :-) ... ((som si isty ze napr. qwerty s tym bude mat nejake skusenosti a isiel by somnou :-D))
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

v mochovciach som bol tiez, neodporucam, je to nuda, uvidis akurat strojovnu s turbinami ktore su pod 20cm zelezobetonom. proste nic. k reaktoru nepustaju.

ked uz tak na tu precerpavacku na cierny vah aj ked tam som nebol ale chcel by som.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Key5ers0ze napísal:toto som vzdy chcel skusit, ale nikdy som nemal odvahu. Pamatam sa ako som pre niekolkymi rokmi pracoval v hoteli Priehrada na Dedinkach, chodil som okolo toho takmer kazdy vecer a vzdy som mal neuveritelny respekt. Celkovo ma taketo objekty fascinuju.. :)
Naozaj odporúčam, nepamätám si už z toho veľa, predsa bolo to len na základke, ale už vtedy to bolo fascinujúce. Oravská priehrada bola istý čas alebo aj je prvá v pomere veľkosť priehrady / množstvo vody ktoré zadržiava. Samotného ma vtedy šokovala už skutočnosť, že v nej sú chodby, hovoril o priesakoch a že ako sa hýbe a čo proti tomu robia, veľmi zaujímavé veci o výkone turbín a prietokoch hovoril a samozrejme o zatopených dedinách. Nepamatám, ale chodil s nami taký typický ujo, možno majster nejakého úseku, ale hovoril kurnikšopa tak zaujímavo, že som len čumel.

Viacerý spomínate prečerpávačku na Váhu, bude to asi podobne fascinujúce.

Ešte som bol na exkurzii v bani, ale to bola dosť nuda i keď hovoril zaujímavo, predsa len do tých "poriadnych" štôlní nás nezobral.
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

mám pocit, že niekedy tento mesiac bude v atómovej elektrárni v Mochovciach deň otvorených dverí. Tam by ťa mali pustiť aj samého. Ak by si chel viac info daj vedieť. Mám tam strýka. :D
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Nezabudni si olovené trenky a jódovú tabletku :D
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

Zaujimava je aj prehliadka Slovnaftu. To riesili ludia z fakulty. Ale staci len par prevadzok a uz ma toho clovek dost.
lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lollo »

ja som bol v bohuniciach v jadrovke a aj v tej dozorni :P co tam a exkuriza pre skolu sa tam da vybavit...a co sa tyka takych podnikov tak neviem akurat pracovne som bol v VW BA a tam som mal moznost skoro po kazdej hale chodit
Forest
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Forest »

nordkapp_pb napísal:bol som v EMO -> Elektraren Mochovce - da sa tam kludne dohodnut exkurzia zo skoly ... taktiez v elektrarni na ciernom Váhu (tej precerpavacke - jedinej na slovensku) ... plus v nejakych fabrikach ... ono jednotlivo to asi nepojde, ale exkurziam vacsinou vychadzaju v ustrety ((tiez zalezi o aku firmu ide :-) )) ...
No jedna exkurzia lepsia ako druha nie Mato :D Ako zaujimave veci aj boli ale hlavne ze sme neboli v skole :smt015
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

No, tiez som bol v opalovej bani za Zamutovom na vychode...bo lso mtam niekolko krat, vyfasujete helmy, plaste a lampy a ide sa do podzemia.... +4stupne su tam v lete, kosa jak v riti, fajne tam taha....ale je to zaujimave to sa musi uznat...
Napísať odpoveď